Menu +

PIS-TRE 2:1 – Ani do třetice to nevyšlo

Reportáže
T ř e b í č – Šťastná trojka. Číslo, které bývá často zmiňováno v pohádkách, pro Třebíč neplatilo. Ani ve třetím zápase se ji nepodařilo získat body, když prohrála s relativně slabým Pískem těsně 1:2. Jihočeši vedli dvěma Jelenovými brankami, Horácké Slavii se podařilo snížit až v 53. minutě Dubnovou trefou. Třebíčský tým tak jako jediné mužstvo první ligy zůstává v tabulce bez bodu na posledním místě.
Sdílejte článek
 
3.kolo, středa 15.9.2004
PIS PIS
2:11:0, 1:0, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Jelen (Neckář), 32. Jelen (Nouza) - 53. Duben (Wolf). Rozhodčí: Florián - Packa, Flégl. Vyloučení: 5:8 + Sobotka (Třebíč) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 820. střely na branku: 27:27. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1.
Sestavy
IHC Písek: Šmíd (25. - 31. Špiler) - Vokatý, Neckář, Malinský, Procházka, Svoboda, Tupý, Veselý (Burkoň) - Jelen, Nouza, Zika - Míka, Šimek, Kašpar - Řehoř, Kožnar, Kořánek (Štefan, Pošmourný).
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Svačina, Kališ, Sedláček, Duben, Hrbáček, Kučný, Horák (Dusík) - Fišer, Žiška, Holý - Říha, Sobotka, Adamec -Fryauf, Oliva, Škoda - Wolf, Čech, Caha.

Komentář k zápasu

Karel Jordán (ihcpisek.cz) - Hned od začátku utkání byl k vidění tvrdý a bojovný hokej na obou stranách. Hrálo se především ve středním pásmu s řadou nepřesných přihrávek. První šanci si vytvořil Fryauf, který ze strany prověřil pozornost staronové posily v písecké bráně Šmída. V 7. minutě vystřelil skrz obránce třebíčský Škoda, ale jeho ránu si brankář pohlídal. Při vyloučení domácího Procházky si vypracoval šanci Holý, který dostal hezkou přihrávku od Kališe. Jeho střela šla ale vedle. Písečtí hráči si do této doby dokázali vypracovat jedinou vážnou akci a z ní hned padla branka. V 16. minutě prošel Jelen sám přes půl hřiště a jeho nenápadná střela skončila v síti - 1:0. Tento hráč hýřil aktivitou v celém zápase. V 17. minutě vystřelil prudkou střelu od modré, ale tu třebíčský gólman dobře viděl a neměl s ní větší problémy.

Hned v úvodu druhé třetiny měl velkou šanci vyrovnat třebíčský Adamec, který po chybě obránce Veselého vystřelil na domácího brankáře. Jeho pokus však šel pouze do boční konstrukce brány. V 25. minutě musel vystřídat brankář Šmíd, který měl problémy se svou výstrojí. V bráně ho vystřídal Špiler, jehož pozornost hned prověřil Oliva. Na druhé straně jel sám na brankáře Luňáka Šimek, jeho střela šla nad horní tyčku. O minutu později prošel Oliva přes domácího obránce, zkusil střelu bekhendem, ale Špiler příložníkem vyrazil. Poté se zpátky do brány domácích vrátil Šmíd. V čase 31:46 si po vyhraném vhazování vypracoval pozici mezi kruhy Jelen a jeho střela prošla nad Luňákovým ramenem až do brány - 2:0. V závěru druhé třetiny se hra ještě více přiostřila, což vedlo k vyloučením na obou stranách.

Na začátku třetí třetiny byl vyloučen hostující Kališ, a protože Písek ještě dohrával přesilovku z druhé třetiny, naskytla se mu možnost hrát 5:3. Tuto možnost zvýšit svůj náskok však nedokázali využít. Ve 44. minutě vystřelil tahem Oliva, brankář Šmíd však ramenem zabránil gólu. O chvíli později přihrával na druhé straně Řehoř před bránu Nouzovi, ale i brankář hostů si dokázal poradit. Poté pálil od modré Tupý, jeho prudká střela ale trefila Luňáka pouze do masky. V 53. minutě nahodil před bránu třebíčský Wolf, jeho střelu tečoval ve vzduchu Duben a ta skončila až zády domácího gólmana - 2:1. V tu chvíli ucítili hostující hráči možnost vyrovnat a zvýšenou aktivitu si vynutili tlak. A když byl v 58. minutě vyloučen jeden z domácích hráčů, rozhodli se hosté pro hru bez brankáře. Dokázali si sice vypracovat pár nadějných akcí, všechny ale zastavil brankář Šmíd. Písečtí hráči už těsné vedení uhájili a mohli se tak radovat ze svého prvního vítězství.





Ohlasy trenérů

Kamil Konečný (trenér SK HS Třebíč): Nejsem spokojen s výsledkem ani výkonem. Dnes jsme pokračovali v té křečovitosti z domácího zápasu s Ostravou. Nedařilo se nám vlastní nedůsledností nedostávat do střeleckých příležitostí, zatímco soupeř vytěžil z osmi střel dvě branky. Že Šmíd bude chytat, jsme věděli, není to zase nějaký výtečný gólman, ale proti našim střelcům není takový problém chytat. Viděli jste sami, že ani Špiler neměl větší problémy.

Milan Mazanec (trenér IHC Písek): Myslím si, že jsme byli první dvě třetiny určitě lepší. V závěru utkání se ukázalo, že soupeř hrál velice dobře takticky na čtyři útoky a i díky tomu dokázal zdramatizovat zápas. Velice dobře chytal Šmíd, který byl naším trumfem do dnešního utkání, a zahrál Jelen, ostatní se k nim přidali. Měli jsme obrovské problémy s obránci, neplnili základní věci… Navíc se zranil Neckář, který musel v průběhu odstoupit.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024