Menu +

HAV - TRE 3:2 - Pantery se zkrotit nepodařilo

Reportáže
T ř e b í č / H a v í ř o v - V šestém kole zajížděla Horácká Slavia do Havířova, kde se střetla s tamními Pantery. Třebíčští nezačali špatně, když po bezbrankové první třetině hned na začátku prostředního dějství propasíroval puk mezi betony domácího gólmana Lukáš Valko. Jenže Panteři se nevzdali, během několika minut do hostů zaťali drápy a ještě do konce druhé dvacetiminutovky otočili. V závěrečné fázi hry přidali třetí branku, na kterou Třebíč dokázala odpovědět Žiškovou trefou. Kontaktní gól ale hostům nepomohl, Havířov těsné vedení ubránil, a Třebíčští tak ze severu Moravy odjíždějí s prázdnou.
Sdílejte článek
 
6.kolo, středa 22.9.2004
HAV HAV
3:20:0, 2:1, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 30. Dibelka (Sedlák, Dresler), 35. Studený (Dibelka, Volák), 44. Zdeněk (Bouz, Vavruša) - 22. Valko (Říha), 51. Žiška (Kučný, Fišer). Rozhodčí: Skoupý - Chocholouš, Poruba. Vyloučení: 11:11, navíc Mikšan (HAV) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1036. Střely na branku: 27:30.
Sestavy
AZ RESIDOMO Havířov: Vrba -- Vavruša, Šefčík - Mareček, Prokop - Dresler, Štěpán -- Bouz, Zdeněk, Mikšan - Dibelka, Volák, Sedlák - Syřínek, Žůrek, Studený - Dvořák, Martiňák.
SK Horácká Slavia Třebíč: Koťátko -- Kališ, Horák, Hrbáček, Svačina, Kučný, Duben, Čížek -- Holý, Žiška, Fišer, Valko, Oliva, Říha, Škoda, Sobotka, Fryauf, Caha, Čech, Wolf.

Komentář k zápasu

Šance, které si oba týmy vytvořily v první třetině, vyšly ve všech případech naprázdno. V dresu domácích se neprosadili Dibelka, Šefčík ani Martinák, na druhé straně neměli v zakončení štěstí Kališ, Kučný ani Žiška.
Z pohledu diváka byla tedy zajímavější až druhá třetina. Hned na jejím začátku, ve 22. minutě, se na modré čáře uvolnil třebíčský Valko, protlačil puk mezi betony havířovského brankáře Vrby, a jako první tak v utkání rozsvítil červené světlo - 0:1. Domácí tento stav nabudil k většímu výkonu, zvýšili obrátky a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Ve 30. minutě unikli Sedlák s Dibelkou, hravě si poradili v situaci dva na jednoho, a srovnali skóre na 1:1. Pantery jejich touha po vítězství neopustila, spíše naopak. Ve 35. minutě hráli přesilovou hru poté, co trenéři Horácké Slavie na led poslali příliš mnoho hráčů. Zezačátku neškodná hra domácích vyústila v krásné sólo Studeného, jenž projel z obranného pásma až ke Koťátkovi v brance hostů a zvýšil na 2:1 pro Havířov. Šanci na vyrovnání spálil chvíli nato Valko, který byl navíc v rozhodující chvíli faulován. Třebíčský tým poté hrál téměř dvě minuty pět proti třem, ale srdnatě bránící hosté mu nedovolili Vrbu ohrozit.

Od třetí třetiny nastoupila i posila Havířovských - jejich nejproduktivnější hráč Jiří Zdeněk, který až do té doby seděl na lavičce. Trenérům se za jejich důvěru odvděčil hned ve 44. minutě, kdy tvrdou střelou vymetl z Koťátkovy klece všechny pavučiny - 3:1. Horácká Slavia nehodila flintu do žita, začala více bruslit a neměla daleko ke vstřelení kontaktní branky. Blízko k ní měl Hrbáček, jehož pumelice přímo do masky domácího gólmana málem Vrbu omráčila. Ihned poté mohl na druhé straně definitivně rozhodnout Sedlák, jeho střelu však zastavilo břevno Koťátkovy svatyně. Třebíč stále žila, což potvrdila brankou z nevinné akce v 51. minutě. Obránce Kučný od modré čáry nahodil před Vrbovu svatyni, u jejíž levé tyčky se zčistajasna zjevil třebíčský kapitán Žiška. Jeho teč znamenala snížení na 3:2 z pohledu domácích a možnost zdramatizování zápasu z pohledu hostů. Šanci vyrovnat měli Holý s Valkem, kteří ale v rozhodující chvíli nedokázali poslat poskakující puk za již ležícího brankáře Vrbu. O možnost odvolání Koťátka z branky se Třebíč připravila sama, když Fišer 102 vteřiny před závěrečnou sirénou zahákoval jednoho z domácích. Hosté šli do čtyř, a tak hra bez brankáře nepřicházela v úvahu.
Horácká Slavia si tak nedokázala spravit reputaci po utkání v Brně. Na svém kontě má po šesti zápasech stále pouze tři body, další se pokusí získat v sobotu, kdy se na svém ledě střetne se Lvy z Ústí nad Labem.

(Omlouváme se za opožděné zveřejnění reportáže. Z technických důvodů nebylo možné ji vložit na web ihned v den zápasu. Děkujeme za pochopení.)





Ohlasy trenérů

Kamil Konečný (trenér SK HS Třebíč): "Myslím si, že dnes rozhodlo hlavně štěstí. Rozhodně jsme nebyli horším týmem, bohužel jsme ale neměli štěstí v koncovce, které domácím vyloženě nechybělo. Mimo to hlavně rozhodla dlouhá přesilová hra pět na tři, kterou jsme nedokázali využít. Vůbec všechny přesilovky nás spíše srážely, místo toho, aby nás zvedly."

Aleš Flašar (HC Havířov): "Zkusili jsme dát šanci mladým klukům, zamíchali jsme sestavou. Možná nám ten tah vyšel, možná to bylo vítězství vydřené. Ale myslím, že kdybychom zvýšili na 4:1, tak mohlo být vítězství výraznější. Všichni hráči, kteří nastoupili poprvé od začátku, mě dnes mile překvapili."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024