Menu +

MBL-TRE 6:1 – Třebíč utrpěla další porážku, tentokrát ve městě aut

Reportáže
T ř e b í č / M l. B o l e s l a v – Zápas 17. kola první ligy mezi Mladou Boleslaví a Horáckou Slavií Třebíč byl zcela v režii domácích, kteří se vedení ujali již ve třetí minutě. Do konce úvodní části pak Škodováci přidali ještě další dvě branky, které zadělaly na třebíčský debakl v podobě šesti gólů. Horácká Slavia dokázala odpovědět až v samém závěru Valkovou trefou z 57. minuty. Do míst, kde tři roky působil, se vrátil trenér Josef Horešovský. V brance Mladé Boleslavi se poprvé představil Jaroslav Kameš, který přišel na střídavý start z Pardubic. Byl vyhlášen nejlepším mužem zápasu.
Sdílejte článek
 
17.kolo, sobota 30.10.2004
MBL MBL
6:13:0, 1:0, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Oliverius (Meňhart), 14. Hradecký (Kameš), 17. Vrbata (Hradecký, Jareš), 38. Hradecký (Kameš), 41. Metlička (Oliverius, Toužimský), 48. Oliverius (Metlička) - 57. Valko (Fryauf). Vyloučení: 4:5, navíc Žiška (TRE) 5 + OT do konce utkání.
Využití: 1:0.
Oslabení: 1:0.
Střely na branku: 43:34.
Diváků: 1240.
Rozhodčí: Vlach - Frühauf, Marek.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Kameš – Toužimský, Holý, Meňhart, Jareš, Pazdera, Derner, Drtina – Kostourek, Oliverius, Metlička – Kameš, Hradecký, Kadlec – M. Krupka, Hluchý, Říha – Jaroš, D. Vrbata, Nedorost.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (21. Koťátko) – Horák, Kučný, Kališ, Svačina, Mika, Hrbáček, Čížek, Duben – Škoda, Žiška, Beroun – Valko, Oliva, Frýhauf – Šulc, Sobotka, Topol – Caha, Čech, Kubiš.

Komentář k zápasu

Horší vstup do zápasu si hostující hokejisté ani nemohli přát. Neuběhly ještě ani tři minuty a skóre se poprvé měnilo. Po vyhraném vhazování a střele Meňharta se prosadil Oliverius – 1:0. Další šanci na zvýšení náskoku propásl D. Vrbata a na druhé straně se proti Kamešovi šanci Sobotka. Hosté pak mohli vyrovnat, dvakrát dokonce hráli dvojnásobnou přesilovku (poprvé to bylo 27 vteřin a vzápětí 1:21 min.), jenže v koncovce přes značnou snahu neuspěli. Naopak ve 14. minutě přišel druhý úder boleslavského celku. Domácí opět vyhráli buly, Jiří Kameš ideálně našel Hradeckého a ten prakticky do prázdné branky zvýšil na 2:0. Dvojnásobnou přesilovku poté hráli také svěřenci Miloslava Hořavy, ke gólu to však nevedlo. Jenže domácí pokračovali v pěti proti čtyřem, od Jareše putoval puk na Hradeckého a po jeho ideální přihrávce se mezi střelce zapsal D. Vrbata – 3:0.

V prostřední dvacetiminutovce úsilí domácích mírně polevilo, přesto se spokojení diváci dočkali dalšího gólu v třebíčské síti. To už v třebíčské brance stál Koťátko, který od 21. minuty vystřídal Luňáka. Na čtvrtý gól se přitom čekalo až do 38. minuty, kdy si před branku najel Hradecký a nezištně proměnil přihrávku Kameše – 4:0. Domácí měli i další šance, například pětiminutovou přesilovku (po faulu na Dernera „vyfasoval“ třebíčský Žiška nejen 5 minut, ale zároveň k tomu i trest do konce utkání), ale ve druhé části další gól nepadl. Blízko k němu byl Nedorost po spolupráci s D. Vrbatou a také Kadlec po přihrávce Hradeckého. Naopak při šanci Valka osvědčil svůj postřeh boleslavský Kameš.

Poslední třetina chvílemi připomínala v domácím provedení exhibici. Boleslav jí začala parádně a po pouhých sedmadvaceti vteřinách se skóre znovu měnilo. Toužimský pálil od modré, puk zachytil Oliverius a na konci akce byl Metlička – 5:0. Kuriózní okamžik diváci viděli ve 48. minutě. Domácí hráli v oslabení, Oliverius vyvezl puk z vlastní obranné třetiny a ještě předtím, než odjel na střídačku, puk nahodil směrem na třebíčskou branku. K překvapení všech projel kotouč mezi Koťátkovými betony a zastavil se za brankovou čárou – 6:0. To byl také poslední boleslavský gól v zápase. Brankou totiž neskončil Metličkův nájezd ani individuální akce M. Krupky, dvě příležitosti Nedorosta ani šance Jareše. A když už se zdálo, že Kameš při své boleslavské premiéře uhájí čisté konto, přišla v 57. minutě rychlá akce hostí, Jareš nestačil uhlídat Valka a ten protlačil puk mezi Kamešovy betony – 6:1.





Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (trenér Třebíče): „Přijeli jsme s přáním pokusit se v Mladé Boleslavi překvapit. Jenže bohužel pro nás překvapení se nekonalo. Domácí hráli velmi dobře, měli úžasný pohyb, hráči si dobře měnili místa. Velmi dobře boleslavským hokejistům fungovala spolupráce. Navíc byl výkon domácího celku podpořený ohromným nasazením a to nakonec rozhodlo. V Mladé Boleslavi jsem prožil tři sezony, což je v trenérském životě poměrně dlouhá doba. Byl to pro mě tak vlastně návrat do míst, kde to člověk velmi dobře zná. Kde prožil příjemné i samozřejmě méně příjemné věci. Život je ale takový."

Petr Haken (asistent trenéra Mladé Boleslavi): „Hráli jsme doma a pochopitelně našim přáním bylo vyhrát. Hlavní cíl představoval tedy vítězství. Do zápasu samotného jsme vstoupil dobře a rychle vstřelili vedoucí gól. Už v první třetině jsme pak jasně dali najevo, že chceme vyhrát a byli jsme lepším celkem. Ve druhé třetině nám trošičku ublížilo oslabení, kdy jsme se dostali z tempa. V tu chvíli hosté hráli, myslím si, lépe. Ale podržel nás brankář Kameš. Čtvrtý gól nás dostal zpátky a bylo rozhodnuto.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024