Menu +

TRE - KAD 3:1 - Tohle je play - off, Třebíč vede v sérii s Kadaní už 2:0

Reportáže
T ř e b í č - Po včerejším nervy drásajícím zápase se celky Třebíče a Kadaně střetly ve druhém utkání čtvrtfinále play-off. Hosté byli 40 minut lepším celkem hlavně díky přesilovkám a v jedné z nich se ujali vedení. Bílé hvězdy se v poslední periodě zvedly, ukázaly svou vnitřní sílu, která je zdobí celou sezonu, a utkání otočily ve svůj prospěch. Dvě branky vítězů dal David Ostřížek, rozdílovou branku vstřelil Tomáš Fořt. Třebíč tak odjíždí do Kadaně s vedením 2:0 na zápasy.
Sdílejte článek
 
, pátek 22.2.2013
TRE TRE
3:10:0, 0:1, 3:0
KAD KAD
Statistiky
Branky a nahrávky: 53. Ostřížek (Káňa), 55. Fořt (Nahodil, Zdráhal), 60. Ostřížek - 33. Kaše (Gajovský, Ton). Rozhodčí: Úlehla, Horák - Šperl, Jílek. Vyloučení: 7:6, navíc Dolníček (TRE) 5 minut + do konce utkání - Hafenrichter 10 minut OT, Trefný (oba KAD) 5 minut + trest ve hře. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2070. Střely na branku: 29:31. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Rangl, Malena, Zdráhal, Bilčík, Dlapa, Čejka, Moučka, Sláma - Dočekal, Dolníček, Káňa - Čuřík, Nahodil, Ostřížek - Vondráček, Kaut, Fořt - Přibyl, Kadela, Čech.
SK Kadaň: Strmeň - Szakal, Schmidt, Pelc, Trefný, Mazanec, Havel, Škorík, Kolčava - Jíra, Gajovský, Hafenrichter - Seman, Mainer, Hrabák - Kaše, Kämpf, Ton - Andres, Chlouba, Stoklasa.

Komentář k zápasu

Obě mužstva začala zápas velice opatrně ze zajištěné obrany. Domácí nesehráli dobře první přesilovku, krátce po jejím skončení zahrozili Kaut s Vondráčkem. V 9. minutě prchnul do brejku Hafenrichter, s jehož blafákem si Čiliak poradil. Z protiútoku zaměstnal Strmeně Fořt.

Při vyloučení Bilčíka se před Čiliakem ocitnul zcela osamocený Kämpf, domácí maskovaný fantom švihnul lapačkou a kotouč zachytil. V 16. minutě vytáhnul Čiliak další fantastický zákrok proti tutovce Tona. Před koncem první třetiny sledoval vyloučený Stoklasa, jak Dolníček poslal dorážku Ranglovy rány těsně vedle a za okamžik pálil Dočekal do horní tyče.

Ve druhé třetině pokračovali hosté v útočné aktivitě. Při trestu Ostřížka se netrefil Trefný. Z domácích zahrozil Nahodil, jenž chtěl potrestat váhavou rozehrávku Kadaně. Kadaňští drželi více kotouč na svých hokejkách. Skvělý Marek Čiliak držel nerozhodný stav až do 33. minuty, kdy nedosáhl na dorážku z hole Ondřeje Kaše.

Hráči začali doplácet na velice zajímavý metr rozhodčích. Jako první ho odnesl třebíčský Dolníček, který putoval pod sprchy za faul kolenem. Těsně před druhou přestávkou vytáhl Čiliak Mazancovu střelu na břevno.

Třebíčští fandové očekávali, že se jejich tým vzchopí a popere se alespoň o remízu. Ve 45. minutě se zastřeloval Ostřížek. Za tři minuty dostali Horáci výhodu přesilové hry. Na Strmeně létaly projektily z čepelí domácí hráčů, kadaňský gólman zdatně odolával až do začátku 53. minuty. David Ostřížek dostal volný prostor na levém křídle, najel do útočného pásma a napálil puk do levého horního rohu.

Po vyrovnání brutálně seknul přes ruce Trefný domácího Káňu, vyfasoval k pěti minutám trest ve hře, čímž dal Třebíči možnost rozhodnout utkání. V čase 54:36 vypálil z levého kruhu Tomáš Fořt pro změnu do pravé šibenice a tribuny bouřily oslavami vedení Třebíče. Zhruba minutu a půl před koncem hosté sáhli ke hře bez brankáře, Ostřížek vystihl jejich rozehrávku a kotouč zavezl do prázdné branky soupeře. Třebíč tak cestuje do Kadaně k dalším dvěma zápasům čtvrtfinále s vedením 2:0 na zápasy.



David Ostřížek po ČF2 Třebíč - Kadaň 3:1

Tiskovka po ČF2 Třebíč - Kadaň 3:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: V první třetině to bylo vyrovnané, soupeř měl dvě šance, kdy jsme hráče nechali mezi kruhy. Čiliak to pochytal, na druhou stranu jsme dali tyčku. Ve druhé třetině jsme nemohli hrát, protože jsme byli vylučovaní. Pořád jsem byli ve třech, nebo ve čtyřech. Soupeř byl v tlaku, dal gól a my jsme navíc přišli o kapitána Dolníčka. Nezbývalo nám nic jiného, než se o to porvat ve třetí třetině před vynikajícími diváky. Zamíchali jsme se sestavou a šli jsme do toho hlava - nehlava. To se nám vyplatilo, dali jsme krásný gól na 1:1, možná ještě hezčí na 2:1 a pečetili jsme to v power - play třetím gólem do prázdné brány. Mužstvo ukázalo, že má charakter a ve třetí třetině zápas před vynikající kulisou uhrálo.

Petr Martínek – SK Kadaň: Já si myslím, že jsme dneska odehráli výborné utkání. 50 minut jsme byli lepším týmem. Bohužel rozhodla zase druhá třetina, kdy jsme měli spoustu šancí, které jsme neproměnili. Ve třetí třetině zbytečná chyba, dostali jsme gól. Tam pak zbytečný faul, který nesmí přijít ani v mládežnických kategoriích. Domácí mají výborné přesilovky, využili ji a my jsme tím pádem prohráli.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024