Menu +

KAD – TRE 1:4 – Horácká Slavia ovládla čtvrtfinálovou sérii 4:0 na zápasy

Reportáže
T ř e b í č - Bílé hvězdy z Třebíče zvládly čtvrtfinálovou sérii na výbornou. I ve čtvrtém zápase dokázali třebíčští hokejisté porazit Kadaň. Ve dvanácté minutě otevřel brankový účet Vondráček, s brejku pak na začátku druhé dvacetiminutovky skóroval Martin Dočekal. Na 0:3 z pohledu domácích zvýšil Ostřížek o pouhých sedmnáct vteřin později, v čase 20:46. Kadaň dokázala snížit ve vlastním oslabení, Třebíč byla ale i nadále o poznání nebezpečnější, při power-play pečetil na konečných 4:1 pro hosty Dolníček. Po zásluze berou Bílé třebíčské hvězdy postup do semifinále prvoligového play-off.
Sdílejte článek
 
, úterý 26.2.2013
KAD KAD
1:40:1, 1:2, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 24. Seman (Schmidt) - 12. Vondráček (Křihovlávek, Ostřížek), 21. Dočekal (Káňa, Dolníček), 21. Ostřížek (Křivohlávek, Vondráček), 60. Dolníček (Káňa). Rozhodčí: Úlehla, Vampola - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 5:7, navíc Chlouba a Mazanec (KAD) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 390. Střely na branku: 35:40. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.
Sestavy
SK Kadaň: Strmeň (21. Kaššák) - Schmidt, Havel, Pelc, Mazanec, Szakal, Šulák, Kolčava, Škorík - Jíra, Gajovský, Ton - Seman, Andres, Hrabák - Kaše, Chlouba, Mainer - Lehnert, Škorík, Stoklasa.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Bilčík, Rangl, Moučka, Čejka, Sláma, Zdráhal, Dlapa, Malena - Káňa, Dolníček, Dočekal - Křivohládek, Ostřížek, Vondráček - Fořt, Nahodil, Čuřík - Kadela, Kaut, Přibyl.

Komentář k zápasu

Hrozba vyřazení visela ve vzduchu, a proto nebyl v úvodních minutách k vidění nijak akční hokej. Domácí vycházeli především z pevné obrany a Strmeň často raději ukryl kotouč ve svém náručí, než aby rozehrál. První polovina třetiny se nesla ve znamení obran a nepřesné rozehrávky, zejména pak ze strany domácího týmu. První ohrožení branky bylo k vidění, když z kruhu vyslal tvrdou střelu doprostřed branky Fořt. V 9. minutě projel po chybě domácí obrany Ostřížek až před branku, ale přestřelil branku. Hosté byli lepším týmem a brzy přišla branka. Ve 12. minutě ujel po křídle Vondráček a přesnou střelou otevřel stav utkání.

Domácí dostali brzy možnost vyrovnání. Nejdříve po Bilčíkově zákroku musel do kabiny Mainer, za což byl hostující obránce potrestán čtyřmi minutami, a poté za stejný prohřešek šel na trestnou lavici Rangl. Domácí ve dvouminutové výhodě dvou mužů na ledě dobývali hostující branku, třebíčská obrana v čele se skvěle chytajícím Čiliakem nekapitulovala. I přes Gajovského střelu do odkryté branky, nebo Szakalovu prudkou střelu od modré. Na ledě se brzy začalo přiostřovat a po vhazování museli rozhodčí tlumit vášně propukající na ledě. Tři minuty před koncem třetiny se po povedené kombinační akci málem dočkal branky Ostřížek, ale střela, která rozjásala hostující fanoušky, skončila jen na boční síti. Třebíčští se ještě dočkali dvaceti sekund trvající výhody pěti proti třem, druhé branky se však nedočkali. A protože únik dvou proti jednomu neproměnil Andres, šlo se do kabin lépe Třebíčským.

Do druhé třetiny vstoupili hosté, jak nejlépe mohli. Po půlminutě hry ujel domácí obraně Dočekal, položil si Strmeně a o břevno zakončil. O dvacet sekund později se síť vlnila znovu. Po Křivohlávkově přihrávce vystřelil přesně pod břevno Ostřížek a vyhnal Strmeně z branky. Domácí si následně vzali oddechový čas, ve kterém do branky nastoupil Kaššák.

Kadaňští nesložili zbraně a i přes následné vyloučení dokázali udržet puk na hokejkách. A přišla odměna. Ve 25. minutě Schmidt vybojoval puk u mantinelu pro Semana, který nekompromisní ranou snížil na rozdíl dvou branek. Domácí teď byli aktivnějším celkem, zato hosté využívali příležitostí pro brejky. V jednom z nich měl blízko brance Dočekal, ale Kaššák si s jeho nájezdem poradil.

Ve 34. minutě vyslal jedovatou střelu Andres, po které se znovu rozpoutala menší potyčka před hostující brankou. Hosté o sobě dali znovu vědet ve 35. minutě, kdy Čuřík okamžitě po vhazování nastřelil břevno. O minutu později Kadela trefil puk přímo mezi betony domácího brankáře, který si nebyl vůbec jistý, zda-li puk zachytil. Dvě minuty před koncem třetiny dostali domácí minutovou výhodu 4 proti 3, hostující obránce navíc ztratil hůl a po celou dobu oslabení musel hrát bez ní. Domácí ale dnes nehráli dobré přesilové hry a ani tato nebyla výjimkou.

Kadaňští zkoušeli napodobit ve třetí třetině nástup Třebíčských, ale Szakalova tečovaná střela skončila pouze na betonu Čiliaka. O dvě minuty později ujeli domácí obraně Čurík s Nahodilem, ale prvně jmenovaný nedostal přihrávku přes obránce. Na druhé straně se k odraženému puku dostal Seman a jeho dorážka šla těsně vedle odkryté branky. Ve 46. minutě střílel po Gajovského křižné přihrávce Jíra, ale těsně minul branku. Domácí byli jednoznačně aktivnějším týmem, převahu však nedokázali proměnit v branky.

Jak čas plynul, hra se stávala více a více vyrovnaná. Domácím jako by došly síly. V 51. minutě ujel dnes velice aktivní Čuřík sám na branku, se kterým si za pomoci faulu bránícího hráče poradil Kaššák. Následné trestné střílení poslal s přičiněním domácího brankáře vysoko nad branku. Čtyři minuty před koncem zápasu se k puku dostal Seman, jeho střela skončila jen na vyrážečce brankáře hostí. Tři minuty před koncem odvolali Kadaňští brankáře. Minutu před koncem Mazanec napřáhl od modré a jeho prudká střela otřásla pouze brankovou konstrukcí. Půlminutu před koncem bylo definitivně rozhodnuto. Dolníček získal puk na modré čáře a bez problémů zakončil do prázdné branky. Třebíč se tak zařadila po bok Ústí nad Labem a Mladé Boleslavi a míří do semifinále play-off.



Kamil Pokorný po ČF4 Kadaň - Třebíč 1:4

Kamil Pokorný II. po ČF4 Kadaň - Třebíč 1:4

Marek Čiliak po ČF4 Kadaň - Třebíč 1:4

David Dolníček po ČF4 Kadaň - Třebíč 1:4



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Obě dvě mužstva se dnes pomaleji rozjížděla. V první třetině jsme dali gól, ale ani my, ani Kadaň nehrála nějak moc aktivně. Připadalo mi to, že hráči se do toho nějak nemohou dostat. Díky našemu špatnému pohybu se Kadaň dostala asi do dvou šancí, takže jsme si k tomu o přestávce museli něco říct. Měli jsme pak vynikající vstup do druhé třetiny, dali jsme branky až na 3:0, měli jsme další tři tutovky na 4:0, ale ty jsme nedali. Soupeř pak snížil po jednom našem zaváhání a zbytek zápasu byl ještě velký boj. Vynikající byl opět brankář Marek Čiliak. Výborně jsme pracovali do obrany, výborná byla obětavost celého týmu a to nám přineslo úspěch jak dnes, tak v celé sérii.

Stanislav Mikšovic - SK Kadaň: Prohráli jsme 0:4 na zápasy, takže se mi hodnotí špatně. Dnešní zápas byl pro mě zklamáním. Většina hráčů nebojovala na 100%. Nevím, jestli se jim nechtělo, nebo nemohli, ale to je už vlastně jedno. Celé to play-off bylo odměnou pro kluky z juniorky. Určitě si z toho vezmou nějaké zkušenosti. Jinak sezóna si myslím, že tu byla pěkná. Jen z hořkým koncem.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024