Menu +

TRE - SUM 3:2 - Bílé hvězdy zaslouženě vyhrály, ale mají tři zraněné hráče

Reportáže
T ř e b í č - K pátému přípravnému střetnutí dorazil na led Horácké Slavie Třebíč soupeř v podobě týmu Salith Šumperk. V první části se na branku čekalo do poloviny třetiny, když se v početní převaze prosadil Lukáš Nahodil. Ve druhé dvacetiminutovce byla hra více kouskovaná častými vyloučeními. V jedné početní nevýhodě ujeli domácí Kadela s Nahodilem a druhý jmenovaný prostřelil Vajnera podruhé. Vzápětí Třebíč odskočila na rozdíl tří branek, když dvojnásobnou přesilovku využil Čuřík. Ve třetí třetině hosté zvýšili svoji aktivitu, za kterou byli odměněni brankou z hole Žalčíka. Osmnáct sekund před koncem ještě zdramatizoval vývoj novic v dresu Draků Patrik Moskal, ale víc už hosté nestihli.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 15.8.2013
TRE TRE
3:21:0, 2:0, 0:2
SUM SUM
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Nahodil (Vondráček, Wasserbauer), 27. Nahodil (Kadela), 29. Čuřík (Laš) – 50. Žalčík (Chomič, Moskal), 60. Moskal (Langr, Žalčík). Rozhodčí: Blecha. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 440. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík – Bilčík, Rangl, Čejka, Přibyl, Peroutka, Dittrich – Laš, Dolníček, Čuřík – Wasserbauer, Nahodil, Vondráček – Kadela, Kaut, Paták – Čech, Moučka, Horký.
Draci Šumperk: Vajner – Holík, Novotný, Geweise, Peslar, Sedlák, Starý, Navrátil – Staněk, Moskal, Richter, Haas, Žalčík, Kovařík, Brunec, Popelka, Půhoný, Langr, Skoumal, Chomič.

Komentář k zápasu

Prvním, kdo vyzkoušel pozornost domácího gólmana Dusíka, byl hostující Staněk. Hned v úvodních minutách si hokejisté Třebíče vytvořili souvislejší tlak v útočném pásmu, konkrétně to byla Kautova formace, ovšem zůstalo pouze u kombinací, zakončení jsme postrádali. Dalo by se říci, že Horáci byli lepším týmem, měli více kotouč na holi, ale na střelecké pokusy byli lepší hostující hráči.

Mnoho se nezměnilo ani při první početní výhodě domácích. Úvod přesilové hry přerušilo zakázané uvolnění a jedinou vážnější akci si připravila dvojice Nahodil s Vondráčkem, kdy druhý jmenovaný dostal pohlednou přihrávku, jeho střelecký pokus se ale neujal.

Šance Horáků se zrodila v 9. minutě, kdy jeli dva hráči na jediného obránce. Obránce domácích Bilčík ale spoluhráčovi nenahrál a zkusil zakončit sám.

V 10. minutě mohli Horáci složit reparát přesilové hry, což se vydařilo. Ve 12. minutě našel Vondráček před bránou dobře postaveného Lukáše Nahodila, a ten brankáře Vajnera prostřelil a rozjásal tak poprvé třebíčské diváky.

Ani Šumperku se jejich první přesilová hra příliš nepovedla a ke slovu se tak znovu dostalo domácí mužstvo. A to konkrétně v poslední minutě poslední části. Tentokráte u toho byl kapitán Dolníček, jehož tvrdou střelu z dobré pozice před brankou gólman hostí pohotově vyrazil.

Úvod prostřední části hry patřil znovu domácím, kteří si vytvořili tlak v útočném pásmu, díky kterému si vynutili další početní výhodu. Ta ovšem znovu patřila do kategorie těch méně povedených. Hra na ledě se poněkud přiostřila a po sérii tvrdších střetů byl vyloučen domácí hráč.

V oslabení se zrodila druhá branka. Překvapivě to byl domácí celek který skóroval. Ve 27. minutě totiž ujela dvojice Kadela Lukáš Nahodil a druhý jmenovaný se štěstním propasíroval kotouč za záda hostujícího brankáře.

O dvě minuty se skóre měnilo znovu. Šumperk byl potrestán za svoji nedisciplinovanost na ledě. Neboť se při následující přesilové hře pěti proti třem prosadil Jakub Čuřík, kterého u levé tyčky našel pohotovou přihrávkou Marek Laš.

V závěru třetiny to mohl být znovu Čuřík, který by dal branku, neboť se po faulu rozjel k trestnému střílení. Blafák mu nevyšel podle jeho představ, proto brankář Vajner kotouč pohotově svým betonem vykryl.

Poslední dějství vyznívalo možná trochu více pro hosty. Domácím jakoby místy ztuhly nohy a Šumperk se tak častěji dostával do zakončení. Dusík odolával až do 50. Minuty, kdy jej nadvakrát prostřelil po velkém tlaku na třebíčskou bránu Lukáš Žalčík.

V 52. minutě domácím fandům trochu zatrnulo, neboť po souboji za šumperskou bránou se narazil hlavou o mantinel Kaut a z ledu se zvedal jen těžce.

V 54. minutě vyzkoušel Dusíka tvrdou střelou Holík, ale domácí gólman byl úspěšnější. To už se ale nedalo říci o situaci z poslední minuty zápasu. Hosté hráli bez brankáře a dokázali skórovat, když ležícího brankáře překonal z dorážky Patrik Moskal.

Bílé Hvězdy své vítězství uhájili až do posledního hvizdu a připsali si první vítězství v přípravných zápasech. Nutno říci, že utkání to bylo velice vyrovnané a že vítězství Horácké Slavie nebylo vůbec jednoduché.

Radek Kučera po utkání Třebíč - Šumperk 3:2

Lukáš Nahodil po utkání Třebíč - Šumperk 3:2



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Moc spokojený s dnešním utkáním nejsem. Byli jsme lepším týmem, ale soupeř vyrukoval s hrou, kterou v tomto přípravném období nechápu. Máme tři hráče v nemocnici a spoustu faulů rozhodčí, kteří dnes pískali s velkým nadhledem, ještě nepotrestali. Jsou na ledě čtyři a myslím si, že tenhle způsob hry měli zastavit dřív. Hráli jsme dnes jen na pět beků, za šestého výborně zaskočil Milan Přibyl. Nastoupit kvůli zdravotnímu problému nemohl Rosťa Malena a Janotu si stáhl Zlín na turnaj. V závěru jsme dohrávali jen na devět útočníků, protože tři nám soupeř zranil a to nám ještě ze dvou sprostých faulů hráči vyvázli se zdravou kůží. Jsem z tohoto přístupu soupeře těžce zklamaný. Mysleli jsme si, že se bude hrát důrazný, ale čistý hokej. V zápase jsme měli výborné pasáže, ve druhé třetině jsme soupeře jednoznačně přehrávali a měli jsme i mnoho dalších šancí, které jsme ale neproměnili. Jeden gól jsme dostali v oslabení a jeden v závěru, kdy už si hráči spíš hlídali své zdraví. Znovu opakuji, že je pro mě obrovským zklamáním, že máme z tohoto utkání a v přípravném období tři zraněné hráče.

Radek Kučera – Hokej Šumperk 2003: Výkon v dnešním utkání byl z naší strany rozpačitý. Máme mnoho nových hráčů, i dnes jsme hráče zkoušeli. Od příštího týdne už bychom chtěli začít kádr uzavírat s tím, že stále není pohromadě optimální skupina hráčů. Všechny tři góly jsme si dnes zavinili sami, dva jsme dostali v oslabení po zbytečných faulech a jeden dokonce v naší přesilovce, když jsme si nechali ujet domácího útočníka. Oproti ostatním soupeřům jsme kratší dobu na ledě, ale už se to začíná srovnávat. Ve třetí třetině jsme hru stáhli na tři lajny, dostali jsme se do většího tempa a Třebíč jsme do větších akcí nepustili. Škoda, že jsme gól na 3:2 nedali dřív, možná by to ještě bylo lepší. Myslím si, že zápas nebyl vůbec důrazný, že to bylo z obou dvou stran… Pokud si vzpomenu na posledních čtyři, pět minut a naskočení hráčů na mantinel… Nechci to nějak hodnotit, ale myslím si, že utkání nebylo zas až tak tvrdé, půl zápasu jsme nehráli do těla vůbec. Nepovažuji to za nějaké tvrdé a vyhrocené utkání a zákroky, které byly od domácích v závěru na naše mladé kluky, to byly jasné nájezdy hráče, který si našeho hráče najíždí od půlky hřiště. Ten hráč je otočený, sice s kotoučem, ano v pořádku, ale pak se stávají takové úrazy páteře, se kterými tady v Třebíči máte z historie zkušenost. Zákrok na Kauta vůbec nebyl faul, to jsme viděli všichni, naopak on zakopl o našeho hráče. Rozhodčí stál dva metry od toho, a kdyby to byl faul, určitě by to odpískal.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024