Menu +

HAV – TRE 1:2 – Třebíčské Bílé hvězdy vezou tři body, trefili se Čuřík a kapitán Dolníček

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia Třebíč dokázala porazit i Havířov, i když jí vstup do utkání nevyšel, neboť obdržela branku již v jednačtyřicáté vteřině. Brankový stav srovnal Jakub Čuřík ve třinácté minutě. O výsledku nakonec rozhodla branka do šatny, kterou vstřelil kapitán Dolníček v čase 39:53. Vyrovnat se už domácím nepodařilo, i když si vypracovali ve třetí třetině řadu brankových příležitostí.
Sdílejte článek
 
4.kolo, sobota 21.9.2013
HAV HAV
1:21:1, 0:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Pechanec (Koma) - 13. Čuřík (Malena), 40. Dolníček (Vondráček, Falter). Rozhodčí: Trombík – Poruba, Adamec. Vyloučení: 1:1, navíc Dolníček (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2269. Střely na branku: 37:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sestavy
AZ RESIDOMO Havířov: Daneček L. – Graca, Koma, Deutsch, Krisl, Bezuška, Vosátko, Klimíček – Kanko, Pechanec, Sztefek – Haas, Šlahař, Jakúbek – Škumát, Marosz, Rimmel M. – Klimša, Říčka, Maruna – Pavlas.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Rangl, Dietz, Hruška, Čejka, Dlapa, Bilčík – Laš, Dolníček, Čuřík – Křivohlávek, Nahodil, Vondráček – Přibyl, Kaut, Čech – Zohorna, Kadela, Horký.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu patřil výhradně Havířovu, jehož hráči se ihned po úvodním buly dostali do gólové šance. Havířovský Koma poslal přesnou přihrávku Antonínu Pechancovi, který se přesně trefil za záda brankáře Faltera. Začátek první třetiny měl tedy opravdový náboj a útočných akcí bylo k vidění opravdu hodně. Vyrovnat za Třebíčské hráče mohl Čuřík, který si vyjel mezi kruhy a zkoušel umístit puk nad rameno brankáře L. Danečka. Ani ne o minutu později se do gólové šance dostal Klimíček s Marunou. Ti ale nedokázali vystřelit na branku. Až ve 13. minutě přišla vyrovnávací branka, o kterou se postaralo duo Malena a Jakub Čuřík, který dostal dlouhou přihrávku a poslal puk ke vzdálenější tyči L. Danečka. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

Jako první ve druhé třetině se snažil prosadit Haas, který se protlačil po pravém mantinelu. Dostal se za obranu Třebíče, ale byl zcela mimo střelecký úhel. Do zajímavých akcí se dostávali také hosté, kteří ale neměli dostatek štěstí k překonání havířovského brankáře. Ve druhém dějství však byli lepším celkem. Velký tlak ze strany Třebíče přišel po přesilové hře, kterou hosté ale nevyužili. To je nemuselo mrzet, když čtyři vteřiny po návratu M. Rimmela skóroval David Dolníček. Ten umístil střelu do horního rohu Danečkovy branky sedm sekund před zazněním druhé sirény. Po čtyřiceti minutách svítilo na světelné tabuli skóre 1:2.

Poslední třetina byla velmi dramatická. Hra se přelévala ze strany na stranu a v těchto dvaceti minutách vynikli oba brankáři. Ve 47. minutě se dostal do zakončení Pechanec, který zvolil bekendovou střelu, ale beton brankáře Faltera byl rychlejší. Tlak Havířova pokračoval a do další rychlé akce se dostal Sztefek. Ten osamocený před brankovištěm Třebíče trefil pouze brankáře. Zbývalo pět minut do konce základní hrací doby a za nepříznivého stavu se mohl dostat do samostatného úniku Marosz, kotouč k němu ale nedorazil. Třebíč se dostala do několika šancí a Havířovští měli co dělat, aby potřetí v zápase neinkasovali. Jednu z velkých akcí zakončoval Deitz, který tvrdě vypálil od modré čáry.

Dnešních 2 269 diváků sledovalo těsnou prohru Havířova, který tak nedokázal na domácím ledě bodovat.





Ohlasy trenérů

Jan Daneček - HC AZ Havířov: O naši dnešní prohře rozhodly nevyužité šance. Jinak si myslím, že jsme měli více ze hry a vytvořili si i více šancí. Soupeř však využil naše dvě chyby, a tak si odváží body. Pokud se nezlepší naše produktivita, budeme mít stále problémy získávat body.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Čekali jsme velký nástup domácích, ale bohužel hned z prvního střídání jsme inkasovali branku. Naštěstí jsme se rychle do zápasu vrátili kvalitní hrou a ještě v první třetině jsme vyrovnali Čuříkem. Ve druhé třetině jsme přežili dvě oslabení, což bylo velmi důležité, a v závěru třetiny pak kapitán Dolníček krásnou střelou dal náš druhý a vedoucí gól. Ve třetí třetině jsme týmovou hrou podpořenou vynikajícím výkonem gólmana Faltera vítězství udrželi. Bodů z Havířova si velmi ceníme, protože soupeř má velmi dobrý tým a body se odsud nebudou vozit lehce. Zápas měl vynikající úroveň na hřišti a hrál se ve výborné kulise. Teď se budeme soustředit na domácí utkání se Šumperkem, ve kterém chceme dnešní dobrou hru a zisk bodů potvrdit.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024