Menu +

TRE - MOS 1:2 - Třebíčští pálili slepými, Most si odváží body domů

Reportáže
T ř e b í č - V 11. kole první ligy přijel do Třebíče tým Mostu. Hosté přijeli s defenzivní taktikou, kterou měl podpořit brankář Horák. Horácká Slavia byla střelecky velice aktivní, vyslala na mosteckou brankou neuvěřitelných 61 střel, ale ani to jí nepomohlo k výhře. Jediným úspěšným střelcem byl Milan Hruška. Horáci měli ve třetí třetině místy drtivý tlak, který nevedl alespoň ke kýženému vyrovnání.
Sdílejte článek
 
11.kolo, sobota 12.10.2013
TRE TRE
1:21:1, 0:1, 0:0
MOS MOS
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Hruška (Dolníček) – 3. Písařík, 34. Andres (Smolka). Rozhodčí: Volf – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 4:6, navíc Čížek (MOS) 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1340. Střely na branku: 61:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Hruška, Rangl, Dietz, Dujsík, Bilčík, Dlapa – Laš, Dolníček, Čuřík – Wasserbauer, Nahodil, Vondráček – Křivohlávek, Kaut, Kadela – Fořt, P. Sedláček, Přibyl.
HC Most: Horák – Charousek, Kasal, Čížek, Slavík, Havelka, Hora – Písařík, Smolka, Tauš – Kafan, Zavřel, Andres – P. Sedláček, Koudela, Jurčík.

Komentář k zápasu

Již první minuty zápasu naznačily, jak to bude na ledě herně probíhat, Třebíč začala aktivněji, střílela na bránu, ale ze vstřelené branky se radovali hosté. Ve 3. minutě prostřelil Faltera nad lapačkou Pavel Písařík.

Třebíč měla ze hry více a to platilo od začátku až do konce, problém byl však v koncovce, kdy se Bílé hvězdy snažily akce příliš šperkovat pomalu do prázdné brány, což se ani jednou nepodařilo.

Jedinou povedenou akcí Horácké Slavie byla vyrovnávací branka, kterou krátce po skončení početní výhody využil Milan Hruška. A provedl to vskutku mazácky. Pohybem oklamal dva hráče soupeře, najel si do výhodné pozice mezi kruhy a vyrovnal, gólman hostí neměl šanci zasáhnout.

Další herní převahu třebíčští hokejisté využít do konce třetiny nedokázali, proto si přítomní fanoušci mysleli, že to nejlepší v zápase teprve přijde.

Ano, je pravdou, že hosté si ani v prostřední třetině nevypracovali mnoho šancí, ta první byla hned z úvodu třetiny, kdy se měl Falter co ohánět, aby uhájil kotouč před brankovou čárou. Jinak povětšinu třetiny znovu tlačili domácí. Několik šancí si připsal agilní Vondráček, líbit se třebíčskému publiku musel také navrátilec Tomáš Fořt, který v několika individuálních akcích znovu ukázal, že je výborným hokejistou.

Ale co naplat, branky se dočkali znovu mostečtí hráči. Ve 34. minutě vyslal tvrdou a přesnou střelu Bronislav Andres a domácí strážce svatyně musel znovu lovit kotouč ze sítě.

Inu co se dělo v poslední třetině, to snad nejde nazvat ani smůlou. V úvodu obránce Bilčík nastřelil nejprve břevno a po něm neproměnil ve skvělé střelecké pozici ani nezmar a bojovník Čuřík.

V zápase ale nefungovaly přesilové hry, což bývá základem úspěchu. Není co vytknout Horákům, většinou byly sehrány dobře, ale ta efektivita proměňování šancí byla znovu kolem bodu mrazu. Téměř v polovině třetiny pak podržel Horáky gólman Falter, který ustál samostatný únik Zavřela.

V závěru to ještě družina Pokorného zkoušela v šesti, znovu se soupeř jen bránil, ale znovu to nemělo, tolik potřebný, brankový efekt. Most tak svojí urputností urval v Třebíči vítězství, Třebíčští dostali lekci z produktivity a faktu, že se žádný soupeř nedá ani trošku podcenit a neporazí se sám.

Tiskovka po utkání Třebíč - Most 1:2

Milan Hruška po utkání Třebíč - Most 1:2



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Měli jsme špatný přístup k utkání a soupeř nás potrestal hned v úvodu, takhle to prostě nejde. Potom jsme to celý zápas honili. Nebylo tam nasazení, nebyla tam aktivita, střely byly signalizované, nebyl z naší strany dostatečný pohyb a důraz. Pokud útočníci nedají z tolika střel a šancí gól, je něco špatně. Nelíbilo se mi to, bylo to lehkovážné, dostali jsme krutý trest.


Kamil Kašťák - HC Baník Most: Dnes se mi utkání hodnotí dobře. Podali jsme dobrý výkon, který jsme měli založený na obraně středního pásma, což se nám celkem dařilo. Z nenápadné akce jsme dali branku a ve druhé třetině jsme ubránili ta oslabení. Podržel nás brankář, bez kterého bychom to dnes asi neuhráli. V závěru jsme se obávali při oslabení šest na čtyři, ale dopadlo to dobře a odvážíme si body.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024