Menu +

TRE - HBR 1:2 - Třebíčští se rvali jako lvi, jejich hře chyběly jen góly

Reportáže
T ř e b í č - Další kolo první ligy mělo v Třebíči na programu derby Horácké Slavie s Havlíčkovým Brodem. Domácí vstoupili do zápasu aktivněji, do vedení se dostali v čase 20:09 po brance Čuříka, ovšem další šance zůstaly nevyužity. Hosté hráli ze zabezpečené obrany, dokázali v závěrečné periodě dvakrát udeřit a strhnout vítězství na svoji stranu. Třebíč doma znovu doplatila na slabou efektivitu v zakončení.
Sdílejte článek
 
16.kolo, sobota 26.10.2013
TRE TRE
1:20:0, 1:0, 0:2
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 21. Čuřík (Laš) – 45. Berger (Polodna), 46. Maliník (Korim, Semrád). Rozhodčí: Šír, Jeřábek – Adamec, Poruba. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1570. Střely na branku: 52:22. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Bilčík, Čejka, Dlapa, Peroutka, Dietz – Laš, Dolníček, Čuřík – Fořt, Holec, Vondráček – Křivohlávek, Kaut, E. Kadela – Čech, Horký, Paták.
BK Havlíčkův Brod: Kacetl – Drtina, Kolafa, Vágner, Zdráhal, Korim, Semrád, Zítka – Berger, Polodna, Havel – Milfait, Endál, Říha – Maliník, Stach, Dvořáček – Charvát, Stehlík, Chlubna.

Komentář k zápasu

Po Dolníčkově příhře pálil z první po dvaceti vteřinách hry Laš, Kacetl kotouč udržel. Faltera prověřil z kruhu Endál. Po faulu na Patáka si zahrála Horácká Slavia přesilovou hru, Čuřík po souhře minul, ránu Holce schoval Kacetl do lapačky. Dvě Dietzovy střely neměly potřebnou kvalitu. Blízko brance byli i Fořt s Kautem. Mnoho nechybělo ani akci Kadely, proti byl Kacetlův beton. Hostující brankář udržel i Dolníčkem nahozený puk. Třebíč svého soupeře zle tlačila.

Zpoza branky chtěl překvapit Faltera Endál. Přesilovou hru si zahráli i hosté, střelu Havla třebíčský brankář vyrazil. Z první pálil po buly Fořt. Holcova rána do masky notně otřásla Kacetlem. Polodna nemohl Faltera příliš ohrozit. Po vyloučení Stacha hrála Třebíč pět na čtyři, po hákování Kolafy pět na tři. Souhra byla precizní, ale Lašovu ránu Kacetl vyrazil, Malenovu udržel v náručí. Dlapa se svou střelou neuspěl, ani Vondráček hostujícího brankáře neprostřelil. Až před Faltera se proháčkoval Dvořáček, domácí strážce svatyně puk nepropustil.

Po devíti vteřinách druhé dvacetiminutovky Bílé hvězdy vedly. Jakub Čuřík se prezentoval otočkou z rohu a bekhendem překonal překvapeného Kacetla. Mnoho nechybělo Vondráčkovi, hostující brankář zasáhl betonem. Vyrovnat mohl před Falterem osamocený Havel, který na něj jel od kruhů sám, Třebíč zachránila dobře postavená tyč, od které se kotouč odrazil brankovištěm mimo. Holec našel křižně Fořta, Kacetl zasáhl po střele z první betonem. Po ráně Křivohlávka vypadl hostujícímu brankáři puk z lapačky, ale skončil mimo. Hosté si zahráli přesilovou hru, ale byli docela bezzubí. Kacetla pak prověřil Čuřík. Dva projektily vyslal z hole Holec. Havlíčkobrodský brankář začal působit nejistě a puky často vyrážel. Říha nemohl z úhlu skórovat. Skrytá byla střela Čejky. Endál se neprosadil.

Hosté nastoupili do třetí třetiny s cílem vyrovnat, osamoceného Polodnu na brankovišti Falter vychytal. Vondráčkova rána bezprostředně po buly skončila na masce podruhé v utkání otřeseného Kacetla. Další kotouč z hole Vondráčka hostující brankář vyrazil betonem. Po vyloučení Endála se snažil tečovat stejný třebíčský útočník Fořtovu střelu. Hosté ujeli s navrátivším Endálem z trestné v přečíslení a Berger usměrnil puk do prázdné – 1:1. Havlíčkobrodští se záhy ujali vedení snad po vlastní brance Fořta, který se snažil odrazit kotouč do bezpečí. Vstřelená branka byla připsána nejblíže postavenému Maliníku.

Po ráně Čejky se skóre neměnilo. Třebíč musela navíc do čtyř. Ránu Havla Falter udržel. Paták nezamířil mezi tři tyče. Po souhře Laše a Čuříka zasáhl výtečně Kacetl. Po vyloučení Maliníka měly Bílé hvězdy šanci vyrovnat, Čuřík branku ale z mezikruží netrefil. Dalším vyloučeným byl Berger, Horácká Slavia výhodu využít nedokázala. Třebíč zkusila power-play a zatlačila hosty, tlak do brány ale nevygradoval brankou.



Tiskovka po utkání Třebíč - H. Brod 1.2

R. Malena po utkání Třebíč - H. Brod 1:2



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Mně se to samozřejmě hodnotí těžko, ale pokud nezačneme dávat branky, tak budeme mít problémy. To je hodnocení utkání, dnes nemá cenu hodnotit něco jiného. My jsme měli dát branky, které jsme bohužel nedali. Možná se to jako hodnocení bude zdát málo, ale dnes opravdu nemám víc co říct. Pak přišla křeč a už jsme nebyli schopni vyrovnat. Po gólu na 1:1 jsme znervózněli , máme mladé obránce, udělali jsme dvě neskutečné chyby, pak okamžitě křeč… Přitom dvě třetiny jsme dominovali, bohužel bez gólového efektu. To je věc i hráčů v útoku, nemůžeme se pořád jen dívat, kdo zaviní gól, ale také se musíme dívat na to, v jakých šancích se naši hráči objeví a jak je řeší.

Richard Cachnín – HC Rebel Havlíčkův Brod: Po třech domácích utkáních jsme přijeli na horkou půdu do Třebíče. V úvodní části a ve druhé třetině jsme byli trpěliví, domácí byli zase aktivnější a lepší, čemuž nasvědčoval i poměr střel, který byl markantní ve prospěch domácích. Trpělivostí jsme si došli k prvnímu gólu, kdy jsme ujeli na konci oslabení a dali jsme branku na 1:1. Vzápětí přišel nahozený puk na bránu a gól na 2:1 pro nás. My jsme se uklidnili, naopak domácí znervózněli, ač v závěru měli ohromný tlak, spoustu šancí a dorážek, ale my jsme to ustáli, a proto si odvážíme tři body.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024