Menu +

MOS – TRE 3:5 – Třebíčští si poradili nejen zásluhou Křivohlávkova hattricku s Mostem

Reportáže
T ř e b í č - V rámci čtyřiadvacátého kola zajížděla Horácká Slavia do severočeského Mostu, kde se ujala v čase 7:09 zásluhou Jana Křivohlávka vedení. Domácím se podařilo vyrovnat za pouhých sedm vteřin. Ve dvanácté minutě poslal Bílé hvězdy znovu do vedení v utkání produktivní Křivohlávek. Ten pak přidal i třetí branku Třebíče a završil tak hattrick. Na 4:1 zvyšoval svou první brankou po návratu do mateřského klubu Michal Mikeska. Po osmnácti vteřinách už to bylo znovu jen o dvě branky. Na začátku třetí třetiny domácí snížili na rozdíl jediného gólu. Poslední branku v utkání vstřelil Laš, jenž pečetil vítězství Bílých hvězd.
Sdílejte článek
 
24.kolo, středa 20.11.2013
MOS MOS
3:51:2, 1:2, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Nedrda, 31. Kafan (Chaloupka, Pšurný), 46. Pšurný (Tůma, Nedrda) - 8. Křivohlávek (Wasserbauer, Nahodil), 12. Křivohlávek (Nahodil), 26. Křivohlávek (Nahodil, Čejka), 31. Mikeska (Fořt, Křivohlávek), 59. Laš (Čuřík). Rozhodčí: Zubzanda – Rozlílek, Hynčica. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 523. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4, 3:5.
Sestavy
HC Most: Horák (31. Volke) – Šimon, Charousek, Pavelka, Čížek, Tůma, Chaloupka, Slavík – Tauš, Zavřel, Bojer – Sedláček, Slavíček, Písařík – Pšurný, Smolka, Gerhát – Nedrda, Kafan, Marek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Dlapa, Dujsík, Dietz, Bilčík, Čejka, Rangl – Laš, Dolníček, Čuřík – Fořt, Mikeska, Kaut – Wasserbauer, Nahodil, Křivohlávek – Čech, Paták, Vondráček.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání prověřil Horákovu pozornost Fořt, Falter si připsal první zákrok po ráně Nedrdy. Ve čtvrté minutě se dostal do brejku Tauš, zkusil střelu na lapačku, tu ale třebíčský brankář zneškodnil. Záhy následovalo přečíslení domácích dva na jednoho, to ale zhatil Slavíčkův projektil mířící mimo tři tyče. Pak se ale nechali Mostečtí vyloučit a to potrestal Jan Křivohlávek, když zcela volný v předbrankovém prostoru zužitkoval přihrávku Wasserbauera.

Domácí odpověděli za pouhých sedm vteřin. Po vyhraném buly získal puk Vítězslav Nedrda a z prostoru levého kruhu prostřelil Faltera mezi betony. Hosty ale rychle obdržená branka příliš nepoznamenala. Ve dvanácté minutě posunul Nahodil kotouč na Křivohlávka, jenž jemnou tečí poslal Třebíč znovu do vedení. Na konci šestnácté minuty byl vyloučen Mikeska, Třebíčští se ale bez větších potíží lehce ubránili. Písaříkova rána skončila nad, Dolníčkovu střelu na konci třetiny pokryl Horák.

Taušovo nahození ukryl Falter do lapačky, Horáka prověřil dvěma pokusy Vondráček. Do dvoubrankového vedení poslal Horáckou Slavii svou třetí brankou v utkání Jan Křivohlávek, když dorazil Horákem vyražený kotouč po střele Nahodila. Na 4:1 zvyšoval Michal Mikeska – stačilo nezaváhat u tyče a poslat puk do horní poloviny branky, když ho předtím ideálně našel zpoza branky Fořt. Domácí snížili tentokrát za osmnáct vteřin, kdy nahozený puk sklepl ze vzduchu Kryštof Kafan. Po obdržené brance se dostali na dlouho do tlaku paradoxně hosté. Ty oslabil v závěru druhé dvacetiminutovky Dietz, Mostečtí byli ale bezzubí.

Snížit na rozdíl jediného gólu mohl na začátku třetí periody Kafan, to by ale musel trefit prázdnou branku. Po vyloučení Čecha, kdy hráli hosté celé dvě minuty ve čtyřech, se ale domácím skórovat podařilo. Roman Pšurný dorazil odražený puk do odkryté klece – 3:4. Ve svých příležitostech neuspěli naopak Mikeska s Dietzem, ani Rangl. I přečíslení tři na dva skončilo neúspěchem. Další nebezpečnou střelu vyslal na Volkeho aktivní Křivohlávek, jenž projel, ač byl tísněn, celým kluzištěm a dostal se až k zakončení. Do přečíslení dva na jednoho se dostali i Mostečtí, Nedrdovu přihrávku na zcela volného Pšurného zmařil Falter. Třebíčské tak mohl poslat do dvoubrankového vedení Marek Laš, jenž zužitkoval ideální přihrávku Čuříka při přečíslení dva na jednoho. A protože jen v lapačce Faltera skončila střela Kafana a power-play domácích už nic nepřinesla, zvítězili v severočeském Mostě hosté.



Kamil Pokorný po utkání Most - Třebíč 3:5

Jan Křivohlávek po utkání Most - Třebíč 3:5



Ohlasy trenérů

Leo Gudas - HC Most: Udělali jsme dnes hodně chyb. Nehlídáme si prostor před vlastní brankou. Z toho jsme dostali zcela zbytečně tři branky. V tréninku se na to zaměřujeme, bohužel v zápase jsme tam vždy o krok později. Hosté dokázali nabídnuté šance využít. My jsme dnes v útoku byli bohužel trošku jaloví.

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: V první řadě musím poděkovat hráčům za to, že se semkli a odehráli poctivé utkání, které nebylo vůbec jednoduché, protože soupeř je v útočné fázi velice kvalitní. Po první třetině jsme museli trošku změnit způsob obrany, protože Most nám v prvních dvaceti minutách obranu několika možnostmi přehrál. Pak už ale naše obrana byla o dost lepší, hráči rychle vstřebali pokyny, které jsme jim o první přestávce řekli. Důležité bylo, že jsme dnes dali góly. U nás doma jsme Most obrovským způsobem přestříleli, ale gól jsme nedali, dnes jsme stejného brankáře, který byl u nás mosteckým hrdinou, vyndali těmi našimi góly z brány. Trošku mě mrzí, že na dva naše góly dokázali domácí okamžitě vstřelením branky odpovědět. To se nám letos ještě nestalo a je to pro nás určitě ponaučením. Když ale zápas shrnu celkově, tak jsme si tři body dnes zasloužili. Nejlepší z naší strany byla druhá třetina, ve které jsme soupeře do ničeho nepustili, až na jedno zaváhání, kdy dvakrát tečovaným pukem skóroval. My jsme ve druhé třetině mohli ještě přidat nějaké branky, takže tuto část zápasu hodnotím jako z naší strany nejlepší. Ve třetí třetině jsme hráli trošku víc z obrany, soupeř měl nějaké příležitosti při hře vabank, ale Martin Falter nás podržel. Do otevřené obrany jsme pak zápas pátým gólem rozhodli.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024