Menu +

PIS-TRE 1:3 - Horácká Slavia získala příslovečných šest bodů

Reportáže
P í s e k - O příslovečných šest bodů bojovala poslední Třebíč na ledě předposledního Písku. Hosté do utkání vstoupili lépe a po brankách Radka Míky a Miloslava Topola vyhráli první třetinu 2:0. Jihočechům se utkání povedlo zdramatizovat ve druhé části, kdy se gólem do šatny dostali zpět do hry. V rozhodující poslední dvacetiminutovce však Horácká Slavia své těsné vedení ubránila, navíc přidala ještě jednu branku v podání Davida Vrbaty.
Sdílejte článek
 
29.kolo, středa 8.12.2004
PIS PIS
1:30:2, 1:0, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 40. Burkoň (Nouza) - 11. Míka (Kališ, Škoda), 20. Topol (Kališ, Sobotka), 46. Vrbata (Kališ).
Rozhodčí: Souček - Šilhán, Švejda.
Vyloučení: 4:5, navíc Kořánek (PIS) 5 + do konce.
Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 550.
střely na branku: 23:35.
Sestavy
IHC Písek: Pinkas – Burkoň, Procházka, Duben, Pešek, Veselý, Peroutka, Malinský – Jelen, Nouza, Zika – Míka, Šimek, Řehoř - Lála, Filipi, Hájek - Rambousek, Kašpar, Kořánek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Míka, Kališ, Horák, Hrbáček, Kučný, Ščerban, - Škoda, Žiška, Vrbata - Fryauf, Oliva, Beroun - Topol, Sobotka, Valko - Čech.

Komentář k zápasu

Domácí vstoupili do zápasu zakřiknutě, takže je hosté z Třebíče po celou první třetinu jasně přehrávali. První vážnější šanci si vytvořil Valko, svůj blafák však tísněn obráncem nedokončil. Hrál se důrazný hokej s minimem vážných šancí, zato ale s řadou nepřesností na obou stranách. V 11. minutě Jelen po vyhraném vhazování trefil brankáře Luňáka tvrdou ranou do masky. Ještě v téže minutě padla první branka zápasu. Radek Míka se při přesilové hře dostal k odraženému puku a pohodlně jej zasunul za bezmocného Pinkase. I další možnost skórovat měli hosté. Fryauf objel bránu a přihrál Berounovi, který se snažil puk tečovat mezi betony domácího gólmana. První vážnější možnost ohrozit bránu hostí měl Písek po úniku Lály s Kašparem, kteří šli sami proti jednomu obránci. Druhý jmenovaný volil místo přihrávky střelu, která šla ale pouze do gólmana. Těsně před první sirénou Topol prokličkoval až před brankáře a ač v tísni, umístil střelu přímo pod víko - 0:2.

Na začátku druhé třetiny měli více šancí domácí, žádná ale nevedla ke kýženému gólu. Tu největší měl Řehoř, ke kterému se dostala Šimkova odražená střela. Naneštěstí pro domácí šel jeho pokus těsně nad horní tyčku. Další možnost snížit měl Nouza, který po přihrávce Jelena střílel jen těsně levé tyče. Hosté si hlídali svůj dvoubrankový náskok a do většího útočení se nepouštěli. První větší možnost měl Oliva, který se dostal až před brankáře. Jeho tvrdá střela šla pouze do gólmana. Další možnost měl Horák, který při návratu z trestné lavice dostal přihrávku na modrou čáru a šel tak sám na brankáře. Jeho blafák však Pinkas vystihl. V době, kdy už diváci pomalu odcházeli na pivo a klobásu, vstřelil Písek branku. Burkoň dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a z těžké pozice beckhandem skóroval - 1:2.

Ve třetí třetině se už rodilo šancí pomálu, hosté výborně bránili a nepouštěli Písek do vážnějších šancí. Naopak to byli oni, kdo jako první ohrozili bránu soupeře. Valko vystřelil na Pinkase, který vůbec nevěděl, kde má kotouč. Ten nakonec projel jenom těsně kolem levé tyče. Ve 46. minutě vzal domácím veškerou naději Vrbata, který lehce tečoval Kališovo nahození od modré čáry přesně pod horní tyčku. Domácí už neměli sílu ani příležitost udělat něco s výsledkem, a tak prohráli s posledním týmem tabulky 1:3.





Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (trenér Třebíče):
V naší situaci, kdy každý zápas bojujeme o život, je potřeba, abychom stále drželi naději, že se vyhneme barážovému postavení. Proto jsme sem jeli, abychom vybojovali nějaké body, což se nám podařilo, a tak se mi dnešní utkání hodnotí dobře. Myslím, že jsme podali dobrý výkon, především co se týče obrany. Soupeře jsme moc nepouštěli do šancí. Doufám, že nás dnešní výsledek zvedne a posílí nám sebevědomí. Myslím si, že dneska všichni bojovali a vyvarovali jsme se zbytečných vyloučení, což se nám dřív v řadě zápasů nedařilo. Musím mužstvu za předvedený výkon poděkovat.

Milan Mazanec (trenér Písku):
To bylo smutné kino. Za dnešní zápas se sluší omluvit divákům, kteří přišli. Když porazíme venku Brno a nejsme schopni porazit poslední Třebíč doma, tak to je opravdu smutná záležitost. My jsme si asi pod dojmem jasného vítězství v Brně mysleli, že je rozhodnuto už před zápasem, dostali jsme jednu branku, potom druhou... Třebíč velice dobře bruslila, obsazovala středí pásmo a my jsme nebyli schopni nic vymyslet, abychom přehráli tu zformovanou obranu soupeře. Najednou se nám poschovávala půlka mančaftu, odskakovaly puky, nechtělo se jim tvořit, potom to už byla taková zoufalost, kdy jsme už opravdu museli stáhnout útočné řady na tři. Potom se to malinko zlepšilo, ale bohužel jsme dostali dost nešťastný gól. Tragédií je, že jsme vyslali na soupeře jenom kolem dvaceti střel, což je hrozně málo. Ale vyplývá to z našeho celkového výkonu, Třebíč velice dobře hrála obranu, jednoduše, obsazovali nás, nebyli jsme schopni se přes ně prosadit.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024