Menu +

HAV-TRE 0:2 - Horácká Slavia vytěžila plný počet bodů

Reportáže
H a v í ř o v - K druhému venkovnímu utkání v rozmezí tří dnů zajížděla Horácká Slavia do severomoravského Havířova. Zápas byl velmi vyrovnaný, červené světlo se rozsvítilo teprve na začátku třetí třetiny, kdy Berounovu střelu za Maříkova záda dorazil Martin Fryauf. Panteři si na dobře bránících hostech vylámali zuby, vyrovnat se jim do poslední chvíle nepodařilo, dvacet vteřin před závěrečnou sirénou navíc výsledek pojistil Valko. Horácká Slavia tak v Havířově vytěžila všechny tři body a v tabulce si prohodila místo s předposledním Pískem.
Sdílejte článek
 
32.kolo, středa 15.12.2004
HAV HAV
0:20:0, 0:0, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 44. Fryauf (Beroun, Oliva), 60. Valko (Sobotka). Vyloučení: 6:4, navíc Pavliš (HAV) 10 minut OT. Využití: 0:2. Oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:37. Diváků: 676. Rozhodčí: Fraňo - Mana, Škach.
Sestavy
AZ RESIDOMO Havířov: Mařík – Šefčík, Pala – Mareček, Prokop – Vavruša, Kučírek – Kelner, Říha, Mikšan – Zdeněk, Žůrek, Pavliš – Volák, Sedlák, Bouz.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák – Kališ, Míka – Kučný, Ščerban – Horák, Němec – Hrbáček, Svačina – Vrbata, Žiška, Škoda – Oliva, Beroun, Fryauf – Valko, Sobotka, Kubiš – Topol, Caha, Čech.

Komentář k zápasu

První menší šanci měla v zápase Třebíč, když lehkou střelu vyslal na Maříka Beroun. Havířovský brankář s ní však neměl větší potíže. První šance domácích byla z kategorie stoprocentních. Šefčík našel perfektně za obránci najetého Říhu, který v samostatném nájezdu volil zakončení střelu na vyrážečku, ale Luňák dokázal, že umí Slávika dostatečně nahradit. V šesté minutě se ocitl jeden z hostujících útočníků sám před domácím gólmanem, ale netrefil poskakující kotouč. Na druhé straně přenechal pěkně kotouč Bouz do tandemu Sedlákovi, tomu však střela nesedla. Ve stejné minutě vyslal bombu na Luňáka Volák, ale ten byl opět pozorný. V osmé minutě přišla největší šance hostů v první třetině. Domácí útočník Kelner udělal velkou chybu v rozehrávce, k puku se dostal Valko, přejel modrou čáru a vystřelil prudce tahem a jeho pěkná střela skončila na břevně domácí branky. Ve stejné minutě se málem dostal k dorážce do odkryté branky Topol, ale domácí obránci mu v poslední chvíli vypíchli kotouč z hokejky. Další střely už mířily na oba gólmany pouze z uctivé vzdálenosti. Kučírkova rána ze středního pásma moc šancí na úspěch neměla, stejně jako pokusy hostujících Škody a Ščerbana. Od 13. minuty si domácí vypracovali mírnou převahu. Podařilo se jim dokonce dopravit kotouč do branky, ale jelikož byl předtím gólman hostí trefen kotoučem do masky, branka nemohla platit. Ve 14. minutě byl po kličce hostujícímu obránci faulován Říha, ale jelikož pád přifilmoval, dostal také dvě minuty. Při hře čtyři na čtyři objel Žůrek branku, ale jeho přihrávka nenašla adresáta. V 18. minutě dostal ideální přihrávku před branku Volák, ale Luňáka neprostřelil. Poslední pěknou akci v první třetině předvedli domácí, ale v předposlední minutě netrefil Říha střílenou přihrávku Kelnera.

Na začátku druhé třetiny se mohli hosté dostat do vedení, ale Valkova střela z dobré pozice mířila nad. Pak však byli v krátkém sledu vyloučeni dva hokejisté Třebíče a domácí měli možnost hrát minutu a půl ve dvojnásobné početní výhodě. Jedinou šancí však byla Volákova nepříliš tvrdá střela zápěstím, se kterou si Luňák věděl rady. Stejnou výhodu dostali i hosté. V přesilovce se dostal do samostatného nájezdu hráč Třebíče a Vavruša zatáhl za záchrannou brzdu v podobě faulu. Ani hosté však půlminutovou výhodu nevyužili. Velkou příležitost Škody zachránil v brankovišti Prokop a gól nedal po pěkné akci ani Žiška. Při hře 5 na 4 střílel tvrdě od modré ještě Ščerban, ale mířil vedle pravé tyče. Velkou šanci měl i Sobotka, který se z kruhu zkoušel trefit k tyči, Mařík s obtížemi zasahoval koncem betonu. Ve 34. minutě najížděl na brankáře hostí z pravé strany Zdeněk, ale blafákem se neprosadil. O dvě minuty později pálil Pavliš, ale opět jen do Luňáka. Neuspěl ani Sedlák, který mířil po přihrávce Žůrka mezi Luňákovy betony. Na druhé straně vyslal od modré na Maříka dělovku Žiška, ale kotouč za jeho záda nepropálil. V poslední minutě mohl otevřít skóre po Vavrušově vyražené střele Sedlák, ale hostující obránci jej díky svému důrazu nenechali zakončit tak, jak by si představoval.

Třetí třetina začala jak jinak než šancí hostů. Fryauf měl možnost střílet do poloprázdné branky, ale tak dlouho váhal, až se Mařík stihl přemístit a střelu pokrýt. Ve 44. minutě už domácí tolik štěstí neměli. Hráli totiž v oslabení a těsně před jeho koncem vystřelil tvrdě Beroun, Mařík jeho střelu jen vyrazil a pro Fryaufa nebylo velkým problémem vrátit kotouč do sítě. Domácí se snažili okamžitě vyrovnat, ale proti byl vynikající Luňák. Nedokázal jej překonat Mikšan střelou tahem z pravého křídla, ani Pavliš, jehož blafák po pěkné přihrávce od Voláka minul levou tyč. V 54. minutě mohl vedení hostů pojistit Sobotka, který dostal v situaci 2 na 1 nádhernou přihrávku, ale Mařík předvedl ještě lepší zákrok, protože se roztáhl přes celou brankovou čáru a kotouč betonem vyrazil. O minutu později skryl Žůrek svůj pokus za obránce, ale od modré čáry neuspěl. Tvrdým příklepem ze stejného místa pak v 56. minutě zahrozil Ščerban, ale Mařík zabránil puku v cestě do branky. Domácí tlak vrcholil v 57. minutě. Nejprve uvolnil Říha Voláka, ten přestřelil a po něm zakončoval zblízka Sedlák, ale jeho dělovku Luňák stejně jako ty předchozí vyrazil. O možnost vyrovnání připravil domácí zbytečným faulem Pavliš, který vrazil hostujícího hráče nešetrně za mantinel, a domácí hráči tak museli dohrávat poslední dvě minuty ve čtyřech. Nejenže se už nestihli pokusit vyrovnat, ale hosté navíc dvacet vteřin před koncem zakončili akci dva na jednoho na jedničku. Nezištně přihrával Sobotka a Valko se nemýlil.





Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (trenér Třebíče): „Zápas samozřejmě poznamenalo úvodní zdržení, kdy jsme se dohadovali ohledně návleků pro brankáře. Já sice nevím, jak to má být, ale jestli na tom chtěli domácí postavit psychologickou válku, tak to je slabý kalibr. Myslím si, že nám to pomohlo, protože mužstvo se tím cítilo uražené, takže se zmobilizovalo k takovému výkonu, precizní práci v obraně a výsledek se dostavil.“

Jiří Režnar (trenér Havířova): „Kluci výborně otočili zápas s Brnem, výborně zahráli i v Berouně, ale tohle mužstvo bohužel nemá na to, aby někoho převálcovalo. To znamená, že musíme hrát zezadu ze zajištěné obrany. Nakonec dneska jsme dostali dva góly, ale pokud doma nedáme žádnou branku, i když šancí tam bylo dost, tak nemůžeme vyhrát.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024