Menu +

CEB-TRE 5:0 - Překvapení se nekonalo, Turek za svá záda nepustil ani jednu střelu

Reportáže
Č. B u d ě j o v i c e - Zápas favorizovaných Českých Budějovic proti předposlední Horácké Slavii nepřinesl překvapení. Třebíč zuby nehty bránila svoji branku až do poloviny utkání, pak však přišly dva rychlé góly Jihočechů a hosté se již vezli. V závěru druhé třetiny navíc inkasovali branku do šatny, a o výsledku proto bylo v podstatě rozhodnuto. České Budějovice našlapané hvězdami z NHL v závěrečné dvacetiminutovce přidaly další dva zásahy a s přehledem získaly všechny tři body. Jednu z největších šancí Třebíče ke vstřelení alespoň jediného úspěchu měl Martin Čech ve 42. minutě, po jehož střele dezorientovaný Turek nevěděl, kde má puk.
Sdílejte článek
 
34.kolo, pondělí 20.12.2004
CEB CEB
5:00:0, 3:0, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 28. Šimánek (Štrba), 31. Kropáč (Prospal), 40. Šimánek (Bělohlav, Kotaška), 43. Dvořák (Prospal, Kropáč), 54. Neckář (Prospal, Ference). Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 2653.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Turek - Ference, Macháček, Krstev, Kotaška, Neckář, Jindra, Kolda - Dvořák, Prospal, Kropáč - Bělohlav, Štrba, Šimánek - Seiler, Musil, Havelka - Rob, Květoň, Hřebejk - Mertl.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Míka, Hrbáček, Sedláček, Ščerban, Horák, Svačina - Škoda, Žiška, Vrbata - Friauf, Oliva, Beroun - Kubiš, Sobotka, Přibyl - Topol, Čech, Caha - Wolf.

Komentář k zápasu

Tomáš Kučera, statistiky Iva Karafiátová - Ve stínu tragédie ostravského autobusu se odehrál zápas lídra tabulky s mužstvem Třebíče, jehož hráči vybředli z krize a v minulém kole zle prohnali silný tým z Ústí nad Labem, jemuž uzmuli bod.

První část začali domácí zhurta a hned v úvodní minutě se mohl prosadit kanadský bek Ference. Proklestil si cestu přes trio hráčů a hned třikrát v rychlém sledu zkoušel prostřelit Luňáka, ale i díky pomoci třebíčských obránců zůstal stav smírný. Ani poté jihočeská aktivita nezemřela, ale hlavním problémem bylo proměňování šancí proti rozchytanému Luňákovi. Ten postupně zlikvidoval opakované pokusy Dvořáka, Krsteva, Ference, Havelky či Bělohlava. Vstřelit ale doma v první třetině branku, toť pro Českobudějovické úkol rovný lovu perel na Bezdrevě. Ani hosté se zkraje utkání neostýchali ohrožovat klid Romana Turka. Nebezpečné byly zejména pokusy agilního Sobotky nebo dvě šance ex-zlínského Čecha. Mistr světa v domácí brance ale zřejmě přichází do formy.

Druhé dějství se začalo vinout ve šlépějích prvního, to když po vnější tyči nastřelené Dvořákem Štrba velice hezky, ale taktéž velice zdlouhavě, řešil nájezd na Luňáka zpětnou přihrávkou na Jindru, ten byl ale dobře blokován. Tvrdou střelu Olivy na straně druhé pak Turek vytěsnil jen s velkými obtížemi, ale to už se schylovalo k rozhodujícím událostem. Ve 28. minutě prokázal Šimánek formu, která si ho v 1. lize našla, protančil obranou Třebíče až před Luňáka a ten s jeho střelou už tentokráte nemohl nic dělat - 1:0. Mnoho vody v sousední Vltavě neuplynulo a domácí diváci slavili podruhé. To se opět ve skvělém světle předvedla zámořská první formace. Ta za největšího přičinění Prospala rozebrala obranu hostí a Kropáč už řešil jen rébus, co s Luňákem. Jeho řešení bylo prosté a krásné - antiarachnoidní bomba do šibenice a stav 2:0. Hosté dostali ještě jednu šanci na to, aby zápas zauzlovali, jenže duo Vrbata - Žiška s nájezdem dvou na jednoho naložilo macešsky. A tak Jihočeši definitivně přidělali náhrobek na třebíčskou snahu o body šest sekund před sirénou. V přesilovce pálil ostře Kotaška a dvojí teč, jejíž druhou půlku si usurpoval Šimánek, znamenala ustálení stavu na 3:0.

Poslední třetinu už odehráli domácí v pohodě a soupeř zřejmě v myslích rezignoval. Z mnoha střel vyvstala v gól hned ta druhá v pořadí, když Dvořák zkušeně proděravěl Luňákovy betony - 4:0. A pak též Neckářova toužebná snaha skórovat v přesilovce, kdy tento fyzicky skvělě vybavený bek zbořil vše před sebou, jen aby dosáhl své první branky za Budějovice po jedenácti letech - 5:0. Domácím pak zatrnulo nejvíce ve 42. minutě, kdy po křídle upláchl Čech a jeho střelu si srazil Turek pod sebe. Marně se pak po kotouči rozhlížel a třebíčští forvardi mohli jen proklínat rychlé nohy mladíka Macháčka, který dobruslil volně ležící puk jako první a uchránil tak premiérovou Turkovu nulu po návratu ze zámoří. Zápas slušné úrovně tak překvapení nepřinesl a hosté i přes vcelku sympatický výkon odjíždějí na Vysočinu bez bodů i branek.





Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (Třebíč): "My jsme sem samozřejmě jeli to zkusit, protože rozdíl ve výkonnosti je samozřejmě veliký. Čistě matematicky má soupeř více než třikrát tolik bodů, co my. Dokud jsme měli šťávu, tak jsme drželi stav 0:0, ale pak nám síly docházely, i kvůli tomu, že před dvěma dny jsme hráli vypjatý zápas s Ústím. Pod tlakem domácích jsme pak prostě dělali chyby a výsledek je tudíž jasný."

Josef Jandač (České Budějovice): "Scénář našich zápasů doma se opakuje, zkrátka nástup do utkání není tak aktivní, jak bychom si představovali, ale naštěstí v půlce zápasu se to stejně jako proti Boleslavi zlomilo, góly nám tam napadaly a zbytek zápasu se už v podstatě jen dohrával. I přes ten horší úvod ale myslím nebylo o vítězi od začátku pochyb. Krstev vjel do nějaké rýhy v ledu a otočil si koleno, jak je jeho stav vážný, to ukáží až další vyšetření."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024