Menu +

TRE-OPA 3:4 – Třebíčští ztratili již téměř vyhraný zápas

Reportáže
T ř e b í č – Ostudně promrhané utkání. Tak by se dal shrnout zápas mezi Horáckou Slavií Třebíč a opavským Slezanem. Domácí věděli, že jim jde o všechno, a pokud soupeře porazí, přiblíží se na dohled nebarážových pozic. Ale skutek utek. Třebíčští hráči se nechali ukolébat vedením 2:0 a posléze 3:1, a tak sedm vteřin před koncem druhé třetiny obdrželi trest v podobě gólu do šatny. Tato situace se ukázala jako zlomová, hosté hned na začátku posledního dějství srovnali a nakonec domácí poslali do kolen svojí vítěznou brankou na 4:3 ve svůj prospěch.
Sdílejte článek
 
39.kolo, středa 12.1.2005
TRE TRE
3:41:0, 2:2, 0:2
OPA OPA
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Valko (Oliva), 29. Žiška (Míka), 37. Fryauf (Valko) - 30. Kříž (Langhammer), 40. Hulva (Korotvička), 44. Lhotský L., 52. Korotvička. Rozhodčí: Chlaň - T. Prchal, R. Prchal. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:2. Diváci: 650. Střely na branku: 40:24.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Míka, Kališ, Ščerban, Šmarda, Hrbáček, Dobrovolný, Sedláček, Svačina - Holý, Žiška, Kubiš - Valko, Oliva, Fryauf - Vrbata, Sobotka, Beroun - Topol, Čech, Caha.
HC Slezan Opava: Šlupina - Kramný, Sadloň, Bršlica, Procházka, Přibyla, Balcar, Bezouška, Lhotský T.- Hrazím, Langhammer, Kříž - Boháč, Lhotský L., Smékal - Hulva, Korotvička, Suchánek - Kašík, Adamčík, Martiník.

Komentář k zápasu

V první třetině, která nepatřila k nejzáživnějším, měli zezačátku mírně navrch domácí. Nejprve ve 2. minutě zahrozili Žiška s Míkou, několik minut poté předvedl pěkné sólo Kubiš. Ani jeden z nich však Šlupinovu branku neohrozil. Na druhé straně se vzápětí předvedl Luňák, když elegantně vyřešil situaci dva na jednoho, která vyústila ve tvrdou Korotvičkovu střelu. V 10. minutě při přesilovce Horácké Slavie se do brejku dostal opavský Boháč – jeho pokus však zastavil třebíčský gólman a samotného Boháče Ščerban, který si za hákování vykoledoval dvě trestné minuty. Následující hra čtyři na čtyři nebyla ke prospěchu nikomu, teprve další přesilová hra domácích už přinesla ovoce. V 16. minutě Valko přízemní střelou potrestal předcházející Šlupinovo zdržování hry a Třebíč vedla 1:0. V 18. minutě mohl srovnat Hulva, který si našlápl do brejku, Luňák jej však ani tentokrát nenechal zakončit.

TREOPA

Zlom zápasu: Opavský Hulva z brejku nedává Luňákovi šanci, a sedm vteřin před koncem druhé třetiny snižuje na 3:2.

Ve 22. minutě nahrával Valko před prázdnou branku hostí, jeho přihrávka však nenašla adresáta. Podobná situace se zopakovala za dvě minuty, kdy před Šlupinovou svatyní promáchl osamocený Holý. Ve 27. minutě Kramný putoval na lavici hanby za zahákování Valka. Musel ji nicméně opustit sedm vteřin před vypršením trestu poté, kdy Žiška prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 2:0. Třebíč se však neradovala dlouho. Za necelé dvě minuty Opava snížila – a také při přesilovce. Přesilovou hru, kterou Slezanům nabídlo Hrbáčkovo hákování, proměnil Kříž v gól tečí Langhammerovy střely – 2:1. Utkání od té chvíle připomínalo houpačku – Fryaufův ukázkový gól ze 37. minuty sice opět Třebíči na chvíli pojistil vedení, nicméně Hulvův proměněný brejk sedm vteřin před druhou sirénou ji zase poslal zpátky na zem – 3:2.

Obdržená branka do šatny se na domácích projevila v posledním dějství. Ve 44. minutě Opavští na modré zachytili Ščerbanovo vyhození a důrazný Luděk Lhotský srovnal na 3:3. Začalo se opět od nuly a smůla tentokrát stála na straně Třebíče. Nejprve ve 49. minutě před domácí brankou pouze zahrozil Procházka, za dvě minuty ale skóre přepisoval Korotvička, když za Luňáka doklepl odražený puk – 3:4. Horácká Slavia otevřela hru, v 57. minutě sice hrála v oslabení, nicméně trio Oliva-Hrbáček-Valko pořádně provětralo opavské obranné řady. Žádná šance Třebíčských však ke gólu nevedla, a tak se domácí trenéři pokusili vše vsadit na jedinou kartu, když necelé dvě minuty před koncem odvolali Luňáka z branky. Díky předchozímu Hulvově vyloučení hráli jejich svěřenci víc jak půl minuty šest proti čtyřem, Slezané se však dvojnásobné přesile ubránili, naopak již při hře v pěti, přibližně patnáct vteřin před koncem, mohl Boháč střelou do prázdné třebíčské branky pojistit vítězství svého týmu. Ačkoli jeho střelu zastavila tyč, nic se nezměnilo na tom, že Horácká Slavia trestuhodně zahodila pro ni dobře rozjetý zápas.





Ohlasy trenérů

J. Doboš
Josef Doboš (trenér HC Slezan Opava): "Myslím, že kluci odehráli výborný zápas. Nebylo to ale jenom dneska, hráli výborně i proti Brnu a také i v Boleslavi, kde jsme však prohráli 0:2. Jak ale říkám: Tady jsme potřebovali vyhrát, pro což jsme udělali maximum. Za stavu 2:0 nebo 3:1, kdy jsme prohrávali, to mančaft nevypustil a bojoval až do konce. Vyhráli jsme i trochu se štěstím. Jsem rád, že odtud jedeme se třemi body, musím za to klukům poděkovat.
Přijeli jsme se sem se třemi juniory, kteří odehráli prakticky celý zápas. Myslím, že potvrdili, že patří do mančaftu. Ale jsou mladí a zkušenosti teprve sbírají."




J. Horešovský
Josef Horešovský (trenér SK HS Třebíč): "Taky jsme potřebovali vyhrát, ale nevím, jestli jsme pro to udělali maximum jako soupeř. Měli jsme optickou převahu v některých částech zápasu, fakt je ale taky ten, že nám soupeř jel pětkrát sám na gól. Tak také dal důležitou branku, která asi utkání rozhodla – tedy za stavu 3:1 na 3:2 sedm vteřin před koncem třetiny. Nemůžu hráčům upřít úsilí a snahu, ale fakt je, že jsme sílu utkání neunesli. Přestože máme v mužstvu řadu zkušených hráčů, udělali jsme také řadu velmi hrubých chyb, které by se jim stávat neměly. Ty soupeř samozřejmě potrestal."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024