Menu +

SAR-TRE 3:4 - Horácká Slavia konečně získala tři body

Reportáže
O s t r a v a – Po dvou domácích utkáních, v nichž získala pouze jeden jediný bod, konečně Horácká Slavia zvítězila a obrala soupeře o všechny tři body. Zápas na ledě ostravské Sarezy však nebyl jednoduchý, na dvě branky Třebíče dokázali domácí pokaždé odpovědět. Teprve na začátku posledního dějství, za stavu 2:2, dvě trefy v podání Vrbaty a Berouna poslaly Třebíč do nadějného vedení 4:2. Ostravští hráči vývoj utkání ještě zdramatizovali kontaktní brankou na 3:4, vyrovnávací gól se jim ale vsítit nepodařilo. Třebíčský tým se tak přiblížil ke dvanácté, nebarážové příčce na pět bodů.
Sdílejte článek
 
41.kolo, pondělí 17.1.2005
SAR SAR
3:41:1, 1:1, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Mocek (Janeček), 34. Duba (Holík), 53. Čech (Bařica) - 3. Fryauf, 21. Holý (Žiška), 45. Vrbata, 49. Beroun (Valko). Rozhodčí: Buksa - Brada, Pala. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 700.
Sestavy
HC Sareza Ostrava:
SK Horácká Slavia Třebíč: Slávik - Beroun, Dobrovolný, Čech, Fryauf, Holý, Horák, Hrbáček, Kališ, Kubiš, Míka, Oliva, Přibyl, Sedláček, Sobotka, Svačina, Ščerban, Škoda, Valko, Vrbata, Žiška.

Komentář k zápasu

Pondělní utkání mezi Sarezou Ostrava a Horáckou Slavií Třebíč bylo pro oba soupeře velmi důležité. Sareza Ostrava potřebovala potvrdit výhru z Brna a zvýšit tak své šance na play – off. Naopak Třebíč potřebovala naplno bodovat jestli si chtěla udržet naději na záchranu bez bojů v baráži.

Zápas začal lépe pro hosty, kteří se ujali vedení v čase 3:00 gólem Martina Fryaufa, který jen nahazoval puk na Lakosila v domácí brance, ale obrana si kotouč srazila do vlastní branky – 0:1. Domácí však dokázali rychle odpovědět. V přesilové hře nejprve trefuje Šebesta tyč. Chvíli poté se opět Šebesta objevuje sám před Robertem Slávikem, ale netrefuje kotouč, tak jak by si přál. Domácí však přesilovou hru dokáží využít. Slabá střela Davida Mocka, si našla cestu až do branky. To na světelné tabuli svítil čas 5:06 a skóre 1:1. V 9. minutě střílí domácí Holík, jehož střelu se snaží dorazit Čech, ale marně. V téže minutě zkouší Slavíkovu pozornost opět Čech, ani tentokrát však neuspěl. Ve 12. minutě se dostává před Lakosila Oliva, který střílí nad. V 18. minutě se ve stoprocentní šanci objevuje hostující Holý, jenž po skvělé přihrávce Kubiše střílí jen do připraveného Lakosila. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Druhá třetina začala stejně jako ta první. Žiška přihrál Robertovi Holému, který chvíli míchal kotouč za brankou, a když nevěděl komu by nahrál, tak vyjel před Lakosila a střelou pod víko. Hosté se ujali vedení 2:1 v čase 20:35. Ve 22. minutě nedává Vrbata první ze svých samostatných nájezdů. Stejně si vedl i domácí kapitán Šebesta po Procházkově přihrávce. Domácí byli zaskočeni průběhem utkání, a tak se delší dobu hrálo jen ve středním pásmu. Domácí vyrovnali opět při přesilové hře (33:28), kdy Lukáš Duba tečuje střelu Holíka za záda bezmocného Slavíka. V 38. minutě volí Beroun při nájezdu 2 na 1 střelu, kterou Lakosil nachází v lapačce. V poslední minutě druhé třetiny Holík a Duba tečuje, kotouč však postakuje v brankovišti, ale nikomu z domácích se nepodařilo uklidit puk do branky.

Třetí třetina se vyznačovala řadou nepřesností. Třebíči opět vyšel úvod. Na 2:3 upravoval David Vrbata, který dokázal to, co se v poslední minutě druhé třetiny nepovedlo domácím. Ve 47. minutě neproměňuje Vrbata další svůj samostatný nájezd před Lakosila. O minutu později (48:32) zvyšuje na 4:2 pro hosty z Třebíče Jiří Beroun po přihrávce Valka. Hosté se snaží udržet výsledek a na domácích je vidět snaha o zvrat, ale jejich útoky jsou bezzubé. Když se domácí dostávají do šance, která by mohla znamenat gól, posunuje Míka branku, za což si vysloužil dvouminutový trest. Domácí pětice vedená Pavlačkou si v přesilové hře vytvořila tlak, ze série střel a šancí však nedokázala Sareza snížit. Jinak si vedl o chvíli později Filip Čech, který nádhernou střelou z prostoru mezi kruhy snižuje na 3:4. Přihrávku si připisuje Bařica. Na kostce nad ledem svítil čas 52:32. Hostující trenér si pak vybírá oddechový čas. Domácí se pokouší o vyrovnání, ale jejich střely chytá Slávik, když se jej domácím podaří vyšachovat z brány, hra je přerušena pro posunutí brankové konstrukce. Domácí se pokoušejí hrát bez brankáře, ale pro příliš mnoho hráčů na ledě a následnému vyloučení se Lakosil vrací na své místo. Třebíč si tedy z Ostravy odváží všechny body za výhru 4:3.



Ohlasy trenérů

Vladimír Stránský (Sareza Ostrava): „Dnes se nám to bohužel moc nepovedlo. Zase jsme v první třetině dostali ze začátku gól. Vyrovnali jsme. Ve druhá třetině na začátku opět gól, zase jsme vyrovnali. Třebíč hrála dobrou obranu a my jsme se s tím nedokázali vyrovnat. Náš první útok dostal tři góly a to se pak těžko vyhrává.“

Josef Horešovský (Třebíč): „Myslím si, že zápas byl dramatický, protože oběma mužstvům jde o mnoho. Místním o udržení se v osmičce pro play–off a nám jde pořád o to, abychom se dostali na místa, která nejsou barážová. Tím ten náboj utkání byl daný. My jsme do zápasu nastupovali po dvou nevyvedených utkáních doma, kdy jsme měli tlak a vedli jsme a nakonec jsme to nezvládli. Dnes jsme hráli pozorně v obraně a to soupeři dělalo potíže a z protiútoků jsme se dostali do šancí. Dali jsme i branky a nakonec jsme odolali závěrečnému tlaku soupeře. Vezeme si tak konečně tři body.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024