Menu +

TRE-CEB 0:1 – Třebíč odvedla velmi dobrý výkon, Jihočeši se na vítězství pořádně nadřeli

Reportáže
T ř e b í č – Utkání, v němž dominovali brankáři – tak vypadal zápas mezi předposlední Třebíčí a favorizovanými Českými Budějovicemi. Hosté, jejichž soupiska spíše připomíná reprezentační výběr, měli s houževnatým soupeřem plné ruce práce. Vše nakonec rozhodl polovlastní gól, který do třebíčské sítě padl již v první třetině. Vyložených gólových situací nebylo příliš, přesto se objevily na obou stranách – ke smůle domácích však ani jedna neskončila za zády skvěle chytajícího Chábery.
Sdílejte článek
 
47.kolo, středa 2.2.2005
TRE TRE
0:10:1, 0:0, 0:0
CEB CEB
Statistiky
Branky: 11. Rob (Kropáč). Rozhodčí: Vokurka - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 3:5, navíc Kališ (Třebíč) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2520. střely na branku: 19:37. Průběh utkání: 0:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Míka, Kališ, Ščerban, Šefčík, Hrbáček, Svačina - Holý, Žiška, Kubiš - Beroun, Oliva, Fryauf - Vrbata, Sobotka, Škoda.
ČEZ Motor České Budějovice: Chábera - Martínek, Krstev, Gýna, Gřegořek, Jančařík, Kotaška, Mucha - Dvořák, Prospal, Pletka - Sailer, Štrba, Šimánek - Rob, Brabenec, Kropáč - Havelka, Vampola, Hřebejk.

Komentář k zápasu

TRE-CEB

I favorizovaní hosté museli občas zasahovat v obranném pásmu.

Hosté měli navrch po celý zápas, přesto se vyskytly i šance na straně Třebíče. Nejprve však zahrozily Budějovice, když Šimánkova teč jen těsně minula Luňákovu branku. Pak se osmělili Třebíčští, na Cháberu nepříjemně dotíral Oliva, budějovický gólman před ním ale puk stačil včas skrýt. Třebíčský matador zahrozil i v 9. minutě, kdy se při přesilovce proháčkoval až před klec hostí, zamířil však příliš vysoko. V 11. minutě Luňák za svojí brankou zastavil nahozený puk, při rozehrávce však uklouzl, kotouče se zmocnil Kropáč a pro zcela volného Roba nebyl problém jeho přihrávku usměrnit do osamocené branky – 0:1. Budějovice mohly pojistit chvíli nato Martínkem, reprezentační obránce však tentokrát na Luňákovi ztroskotal. Podobně se vedlo i Kropáčovi ve 14. minutě, jehož střelu zastavil levý beton třebíčského gólmana. Poslední velká příležitost se Budějovickým naskytla v závěru třetiny, kdy při přesilovce dopravil puk za Luňákova záda Štrba – bohužel pro něj těsně poté, co rozhodčí přerušil hru.

Ve druhé části zkusil štěstí Škoda, s jeho střelou z dálky však Chábera neměl příliš práce. Na druhé straně se podobně vedlo i Martínkovi a několik minut poté i Prospalovi. Jihočeši svého soupeře v té chvíli pořádně zaměstnávali, před najíždějícím Dvořákem opět musel zachraňovat Luňák. Menší problémy způsobil Třebíčským i Brabenec se svým nahozením, jež domácí brankář příliš neviděl, a chvíli poté také Prospalova řada, která v útočném pásmu roztočila hokejový kolotoč.

I třetí dějství zezačátku vyznívalo lépe pro hosty. Ve 42. minutě po Krstevově střele zazvonila tyč, ve 47. minutě tvrdě střílel Sailer. Obrovskou šanci zvýšit promarnili Vampola s Hřebejkem, i oni si však na Luňákovi vylámali zuby. Naděje pro Třebíč stále žila, v 52. minutě zpoza obránce pálil Kubiš, minutu po něm svůj brejk nevyužil Beroun, který střílel přímo do dobře postaveného Chábery. Pak se opět ozvali hosté, Prospal ideálně našel Pletku, který vkleče zamířil těsně vedle třebíčské branky. S Budějovicemi se zatřásla zem v 54. minutě, kdy po vyloučení Krsteva a Martínka musely svůj hubený náskok bránit ve třech. Při dvojnásobném oslabení se vyznamenal Chábera, který zázračně vychytal metr před ním stojícího Míku. Štěstí pak stálo i při Luňákovi, který nejprve před sebe vyrazil Robovu jedovku, a vzápětí jen sledoval, jak Brabencova dorážka plachtí přes jeho klec. Budějovice závěr odehrály profesorsky, Třebíč se již téměř nedostala do pásma. Vyrovnání nepřinesla ani kratičká power-play, o kterou se domácí pokusili několik vteřin před závěrečnou sirénou.





Ohlasy trenérů

TRE-CEB
Josef Jandač (trenér HC České Budějovice): "Sehráli jsme zde těžké utkání, soupeř hrál velmi dobře. Jsme rádi, že jsme vyhráli, na druhou stranu jsme teď měli sérii poměrně lehčích soupeřů, kdy jsme všechny zápasy rozhodli v první třetině. Teď nám to tam nějak nespadlo, navíc závěr byl z naší strany nervózní, udělali jsme v něm zbytečné fauly. Ve druhé třetině jsme měli převahu, kdybychom v ní dali branky, bylo by to jiné. Takhle soupeř pro nás pořád žil a já jsem rád, že jsme výsledek nakonec uhráli.
Někdy je ale lepší si dát takovéhle utkání, urvat to před play-off. Třebíč teď měla dobré výsledky, četl jsem před zápasem, že to ale odevzdala v Ústí, což nás mrzí, protože si to nechala na nás." (úsměv)

Josef Horešovský (trenér SK HS Třebíč): "Po utkání v Ústí, kdy hráči sami cítili, že přístup a nasazení nebyly ve správné úrovni, se chtěli sami před sebou rehabilitovat. Myslím, že můžeme kvitovat, že nasazení bylo na odpovídající úrovni – bohužel nám ale chybělo to nejdůležitější, to znamená zakončení. Šancí nebylo mnoho, bylo jich jen pár, protože jsme se koncentrovali na obrannou činnost. Bylo nám jasné, jakou sílu soupeř má."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024