Menu +

KAD-TRE 2:1pp – Napínavý souboj nakonec vyhrála Kadaň, Třebíč získala bod

Reportáže
K a d a ň – V sobotním zápase zajížděla Třebíč do daleké Kadaně. Oba týmy měly o co bojovat – na severu Čech stále ještě žije naděje na play-off, Horácká Slavia se pro změnu snaží uniknout hrobníkovi z barážové lopaty. Všechny třetiny základní hrací doby byly proto velmi vyrovnané, na první kadaňský gól ještě v první třetině stačil odpovědět Vladimír Škoda. Po dalších čtyřiceti bezbrankových minutách dospěl zápas do prodloužení, které vyznělo lépe pro domácí, když 29 vteřin před jeho koncem rozhodl o zisku dvou bodů pro Severočechy Jabrocký. Třebíč se musí spokojit s jedním bodem, o další se porve již v pondělí v domácím zápase s Chomutovem.
Sdílejte článek
 
48.kolo, sobota 5.2.2005
KAD KAD
2:1p1:1, 0:0, 0:0 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7.Hubínek (Derfler), 65.Jabrocký (Žák, Vobořil) - 17.Škoda (Vrbata). Rozhodčí: Chlupsa - Marek, Pokorný. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Střely na branku: 39:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
SK Kadaň: Hübl – Pospíšil, Hlavatý, Špelda, Vobořil, Meňhart – Pelán, Tvrdek, Hlusička, Kajer, Stavenský, Kuchler, Polanský, Žák, Jabrocký, Postl, Hubínek, Derfler, Kreuzman.
SK Horácká Slavia Třebíč: Slávik – Míka, Kališ, Ščerban, Šefčík, Hrbáček, Horák, Sedláček, Svačina – Holý, Žiška, Kubiš, Valko, Oliva, Fryauf, Vrbata, Sobotka, Škoda, Přibyl, Čech, Topol.

Komentář k zápasu

První třetina:

Nadílka zasáhla obě strany

Úvodní minuty provádělo vzájemné oťukávání. Na první pořádnou střelu si brankář hostí Robert Slávik sáhnul až v páté minutě. Kadaňští fanoušci měli možnost opět po dlouhé době vidět pohromadě útočnou trojici Stavenský – Kuchler – Polanský. V 7. minutě třebíčský obhájce svatyně podcenil um kadaňských útočníků a příliš si vyjel do strany, aby si ohlídal krajní tyčku. V tu chvíli si Petr Derfler našel volného Lukáše Hubínka. Ten si laškovně pohodil puk a propasíroval ho Slávikovi mezi betony. Domácí celek se ujal vedení 1:0.

Až do desáté minuty se hlavní rozhodčí obešel bez použití píšťalky. Pak jeho pozornosti ale neušel Lukáš Valko, který vyfasoval dvě minuty za krosček. Ve své první přesilovce se domácí nemohli probojovat přes střední pásmo. Hosté bránili i ve čtyřech sehraně jako jeden muž. Třebíč se nechtěla nechat zahanbit, a tak se ve vlastním oslabení směrem ke kadaňskému brankáři vydal David Vrbata společně s Vladimírem Škodou. Domácí obraně zamotali hlavu natolik, že v poslední chvíli musel zakročit brankář Jaroslav Hübl. V 15. minutě rozhodčí hosty dalším vyloučením upozornil, že krosčeky tolerovat nebude. Na trestnou lavici na dvě minuty odkráčel Michal Horák.

Druhé přesilové hry se Kadaň ujala mnohem lépe, z pásma hostí se nenechala vystrnadit, ale k pořádné střele se ještě nedostala. Jako by domácí šetřili síly a vyčkávali až do další početní výhody. Sedmnáctá minuta přinesla vyrovnání na 1:1. Marcel Hrbáček nejprve vystřelil na kadaňského brankáře, tomu kotouč sice proklouzl pod vyrážečkou, ale zastavil se dvacet centimetrů od brankové čáry. Obránce Lukáš Špelda se okamžitě vrhnul do souboje s Vladimírem Škodou, vzájemná přetahovaná před brankou skončila lépe pro třebíčského útočníka a pošťouchnutý kotouč záhy rozsvítil červené světlo.

Druhá třetina:

Bruslilo se jako na zamrzlém rybníku

Druhou část zahájili lépe domácí a dostali třebíčskou obranu do varu. Jenže nažhavená obrana hostí se tlaku vzepřela a pokusila se prorazit do ofenzívy. Šestadvacátá minuta pomalu odtikávala a diváci neviděli jedinou střelu na branku. Třebíč se proháněla s Kadaní ve středním pásmu, ale výjezdy na obě strany končily hned za modrou čarou. Až Jakub Žiška prověřil domácího brankáře, když mu kotoučem orazítkoval hruď, na opačné straně se zase Lukáš Hubínek pokusil oblafnout třebíčskou jedničku. Právě Hubínek si musel vzápětí odsedět trest za celé mužstvo, protože v době jeho útoku bylo na ledě příliš mnoho hráčů domácího celku.

Třebíči se naskytla výhoda první přesilové hry a kadaňský brankář si za horké dvě minuty připsal hned několik úspěšných zásahů. Poté, co domácí naskočili do plného počtu, vypálil bez váhání Marian Meňhart od modré čáry, rozjetý puk zastavil ve skoku až brankář Slávik. O chvíli později se navíc rozezvonila tyč třebíčské svatyně. Domácí byli po většinu zbývajících minut u puku, přesto si nedokázali vypracovat vážnější šanci. Kadaňské naděje utnulo až vyloučení Milana Vobořila kvůli držení.

Třebíč nevložila v početní výhodě do hry tolik důrazu a nechala se Kadaní zatlačit do středního pásma. Zbývající vteřiny se dohrály bez vážnějších změn, akcí i zákroků. Hráči tedy po čtyřiceti minutách hry odcházeli do kabin za vyrovnaného stavu 1:1. Rozhodnutí mělo padnout až v posledním dějství.

Třetí třetina:

Branka v čase 59:58 nebyla uznána

Poslední dvacetiminutovka měla rozhodnout o tom, kdo si připíše jedny z mála posledních bodů, které ještě zbývají v osudí. Ve 42. minutě se o bleskovou akci pokusil domácí bek Petr Pospíšil, ale brankář hostí pohotově zakročil. Poté, co Kamil Tvrdek zaměstnal třebíčskou obranu, vyslal puk na modrou čáru, odkud se vrátil směrem k bráně. Neposedný kotouč minul brankovou konstrukci a odrazil se zpět za Slávikova záda. Michal Hlusička však nedokázal bleskurychle zareagovat a třebíčský brankář puk ukryl ve své lapačce.

Vrátka na trestnou lavici otevřel patnáct minut před koncem domácí obránce Lukáš Špelda. Na dvě minuty oslabil svůj celek za podražení. Třebíč se však z nenadále šance radovala příliš brzy, přesilovka se jí vysmekla jako kluzký úhoř. V 52. minutě si domácí celek vyžádal oddechový čas. Ani krátká přestávka nic nezměnila na tom, že oba celky v závěrečných minutách předváděly mdlý hokej postrádající bojovného ducha a statečná srdce. Není proto divu, že utkání skončilo v řádné hrací době nerozhodným výsledkem 1:1. V čase 58:09 si domácí vynutili faul, za který na trestnou lavici odešel na trestnou lavici třebíčský útočník David Vrbata. Domácí měli poslední šanci rozhodnout utkání ve svůj prospěch. Jenže čím usilovněji se do bubnu buší, tím menší je odezva. Jediná branka, která padla dvě vteřiny před koncem, nebyla uznána pro hru vysokou holí. A tak po šedesáti minutách hry skončil zápas za nerozhodného stavu 1:1.

Neuznaný gól se objevil i v prodloužení. Třebíč se již radovala ze svého vítězství, ale hlavní rozhodčí odmítl diskutovat. V čase 64:31 Jaroslav Jabrocký napravil reputaci domácích a za Slávikova záda umístil rozhodující branku. Kadaň si v prodloužení připsala vítězství 2:1.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024