Menu +

OPA-TRE 3:2 - Brankovou bilanci uzavřel symbolicky kapitán Žiška

Reportáže
O p a v a – K poslednímu zápasu letošního ročníku první ligy nastoupili hokejisté Horácké Slavie v Opavě. Konečná pozice obou týmů již byla rozhodnuta v sobotu, z povinnosti se však přece jen nehrálo. Opavští se ujali vedení Kramným v desáté minutě. Ve druhé třetině sice Třebíčští během necelých dvou minut otočili stav utkání díky trefám Jiřího Olivy a kapitána Jakuba Žišky, který tak symbolicky uzavřel brankovou bilanci svého týmu. Nicméně Slezané vzápětí kontrovali Kašíkem a bojovalo se tedy do posledních okamžiků. Ve 49. minutě strhl vedení ve prospěch domácích Langhammer.
Sdílejte článek
 
52.kolo, pondělí 14.2.2005
OPA OPA
3:21:0, 1:2, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Kramný (Kašík, Měch), 40. Kašík (Procházka, Měch), 49. Langhammer (Boháč, Procházka) - 36. Oliva (Míka), 38. Žiška (Míka). Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Rozhodčí: Vlček - Kis, Špringl.
Sestavy
HC Slezan Opava: Doboš - Kramný, Vnenk, R. Horák, Sadloň, Kukol, Bezouška, Balcar - Měch, Kašík, Procházka - Kříž, Boháč, Langhammer - Tůma, Ferlež, Weiss.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Míka, Kališ, Hrbáček, M. Horák, Šefčík (41. Pejchal), Sedláček - Škoda, Žiška, Holý - Přibyl, Fryauf, Oliva - Sobotka, Kubiš, Čech - Topol.

Komentář k zápasu

Po počátečním seznamování se hráčům povedlo vystřelit poprvé na bránu v 10. minutě a hned z toho byl gól. Jan Kašík chytře přihrál zpoza brány mezi kruhy Mojmíru Kramnému, a ten zamířil přesně nad Luňákovu vyrážečku. Hosté však záhy odpověděli nájezdem dvojice Škoda - Kališ, ale druhý jmenovaný z ideální pozice prázdnou branku minul. V závěru třetiny nejdříve Přibyl nechal vyniknout střelou z pravého kruhu Doboše, který ránu zneškodnil lapačkou, později nechali domácí obránci zpoza brány vyjet Kubiše, ale ten puk nadvakrát za opavského brankáře neprotlačil.

Domácí ve druhé třetině reagovali na špatný závěr první třetiny a jejich snažení vyvrcholilo samostatným nájezdem Boháče, který zkoušel překonat Luňáka bekendovým blafákem, narazil však na připravenou lapačku. Hosté potom začali utahovat smyčku opavskému snažení svou iniciativou. V přesilovce sice nejdříve Fryauf z pravého kruhu minul opuštěnou branku, ve 36. minutě ovšem našel Míka rozjetého Olivu, který bekendovým blafákem nedal Dobošovi šanci. V zápětí podruhé za sebou odjel na trestnou lavici obránce Sadloň a hosté během dvou minut obrátili skóre. Míka vystřelil před bránu do chumlu hráčů, v němž byl i brankář Doboš, a pro Žišku nebyl problém dorazit do prázdné brány. O minutu později se zjevil před bránou domácích Topol, ale trestuhodně neuspěl, protože v protiútoku ujel Kašík s Měchem, ten napoprvé neuspěl, vybojoval však puk pro Procházku, a ten předložil před prázdnou bránu Janu Kašíkovi, který střelou k tyči poprvé v této sezóně skóroval a znovu vrátil Opavu do hry.

V opatrné třetí třetině se domácí ve 49. minutě odhodlali poprvé k rychlému přechodu středním pásmem, když v obranné třetině Boháč zadovkou uvolnil Langhammera, který přebruslil i svého obránce a svoje sólo zakončil přesnou střelou k bližší tyči nad Luňákovo rameno. Třebíč tak znovu musela zapnout na plné obrátky. Nejdříve v oslabení neuspěl Čech, který minul netrefil odkrytou bránu, stejně si počínal i Hrbáček, ke kterému se u pravého kruhu dostal odražený puk. Závěrečný nápor hostů překazil obránce Horák, který své družstvo oslabil a znemožnil svým spoluhráčům vyrovnat. Tři body tak po osmi prohraných zápasech v řadě zůstaly Opavě.



Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (Třebíč): V dnešním zápase už o nic nešlo, byli jsme rádi, že se o účastníkovi baráže nerozhodovalo až dnes, protože by to bylo určitě velmi náročné.

Josef Doboš (Opava): Nastoupili jsme s torzem týmu, sedm kluků hrálo odpoledne za juniorku a mají toho plné zuby. Teď budeme mít do konce týdne volno, aby se všichni hráči dali do pořádku, a pak se začneme připravovat na baráž.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024