Menu +

TRE - PRO 3:1 - Bílým hvězdám se odveta za úterý povedla, nájezdy pro hosty

Reportáže
T ř e b í č - Druhý přípravný zápas v tomto týdnu, stejný soupeř. Na ledě Zimního stadionu Města Třebíče - MANN+HUMMEL ARÉNĚ se představil staronový účastník 1. ligy, tým LHK Jestřábi Prostějov. Oproti úternímu zápasu provedla trenérská dvojice Mička, Novák změny v sestavě Bílých hvězd, letos poprvé se domácímu publiku představil Lukáš Havel. Třebíčští si brankami Čecha a Maleny vypracovali dvoubrankový náskok, kontaktní branku dal v Třebíči známý Stejskal. Domácí si však ve třetím dějství vedení pohlídali a přidali i třetí branku z hole Wasserbauera. Když hostům nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, mohli se Třebíčští radovat z konečného vítězství 3:1. Po skončení utkání mohlo více než pět stovek diváků zhlédnout i samostatné nájezdy, ve kterých byli díky rozdílové brance Stejskala šťastnější Jestřábi.
Sdílejte článek
 
, čtvrtek 14.8.2014
TRE TRE
3:11:0, 1:1, 1:0
PRO PRO
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Čech (Paták), 23. Malena (Erat, Dolníček), 51. Wasserbauer (Čuřík, Přibyl) – 25. Stejskal (Duba). Rozhodčí: Doležal - Kotlík, Rampír. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 540. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Malena, Pohl, Peroutka, Šaur, Jaroš, Přibyl – Erat, Dolníček, Havel – Wasserbauer, Křivohlávek, Čuřík – Čech, Juráň, Paták – Vlašín, Beneš, Horký.
LHK Jestřábi Prostějov: Kocián – Knesl, Roupec, Kolibár, Malý, Švaříčer, Vosátko, Skřivánek, Kaluža – Haluza, Procházka, Stejskal – Kuchta, Duba, Jedlička – Indra, Venkrbec, Kajaba – Coufal, Černý.

Komentář k zápasu

Třebíč nastoupila v odvetě ve zcela jiném složení než na Hané. V základní sestavě nastoupil Roman Erat i staronová tvář Lukáš Havel. V brance se představil dorostenecký reprezentant Karel Vejmelka. Naopak hosté některé své hráče nechali odpočívat.

Horácká Slavia začala náporem a ihned v 5. minutě se radovala, když se po přihrávce Lukáše Patáka prosadil střelou z mezikruží Martin Čech - 1:0. V dalších minutách hráči s bílou hvězdou na hrudi drželi hru na svých hokejkách. První vážnější ohrožení Vejmelkovy branky přišlo až v 8. minutě. Domácí brankář si poradil i s následnou střelou Malého. Ve 14. minutě se poprvé v utkání vylučovalo, když si na trestnou lavici šel odpočinout za hákování Knesl. Třebíč svoji šanci nevyužil. O 4 minuty později dostali domácí druhou početní výhodu. V ní mohl skóre posunout Pohl, ale jeho teč se mezi tyče nevešla.

Na začátku druhé dvacetiminutovky byl vyloučen třetí znovu Knesl. Tuto početní výhodu již domácí využili. Po kombinaci Dolníčka s Eratem se puk dostal k Rostislavu Malenovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:0. Následně dostali početní výhodu i Jestřábi, kterou dokázal za 15 sekund využít, autorem branky byl Vladimír Stejskal, jenž odehrál několik sezón právě v Třebíči – 2:1. V 28. minutě se blýskl individuální akcí Čuřík, ale nedokázal přesně zakončit. V polovině utkání se nechal vyloučit autor prozatím rozdílové branky, ale hosté tentokrát téměř na branku nevystřelili. V 38. minutě mohlo přijít vyrovnání. Nejprve Dolníček tečoval touš mimo hostující svatyni. V následném brejku 3 na jediného obránce trefují prostějovští tyč. Takže i podruhé se šlo do šaten za dvoubrankového vedení Bílých hvězd.

I třetí dějství začali hosté vyloučením. David Dolníček se snažil Kociána nachytat zpoza branky, ale hostující brankář udržel kotouč před brankovou čárou. V polovině třebíčské přesilovky se fauloval Erat a síly na ledě se srovnaly. Ze hry 4 na 4 lze vyjmout pouze střelu Kaluži, kterou vychýlil svojí holí Přibyl. V následném oslabení Třebíč i díky Vejmelkovi nepřipustila změnu skóre. Prostějov začal toužit po vyrovnání a přizpůsobil tomu hru. Ta se mu vymstila krátce po polovině poslední části hry, kdy se před Kociánem zjevil Jan Wasserbauer a zvýšil na rozdíl dvou branek – 3:1. V 55. minutě lapil Vejmelka jistou branku Kuchtovi. Od té doby si Třebíč hlídala vybudovaný náskok. Jestřábi to v závěru zkusili se šesti bruslaři v poli, ale ke snížení to nevedlo. Horácká Slavia tak oplatila svému sokovi dva dny starou porážku.

Po utkání probíhaly samostatné nájezdy. V úvodní sérii uspěl Havel, naopak Venkrbec neuspěl. Druhá série změnu skóre nepřinesla. Ve třetí se domácí Čuřík netrefil, kdežto Kabaja vyrovnal. Další série tedy mohla rozhodnout, což se také stalo. Za Třebíč neproměnil Křivohlávek, zatímco Vladimír Stejskal uspěl střelou na vyrážečku.



Jiří Mička po utkání Třebíč - Prostějov 3:1

Lukáš Havel po utkání Třebíč - Prostějov 3:1

Třebíč - Prostějov 3:1



Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Zápas jsme zvládli, vyhráli jsme, ale Prostějov byl kvalitním soupeřem. Hráli dobře obranu středního pásma, proro to pro nás byl těžký zápas, viděli jsme, že i když je Prostějov nováčkem v soutěži, tak to bude velmi nepříjemné mužstvo. Problém jsme měli na začátku třetí třetiny, kdy Prostějov mohl srovnat na 2:2, posledních deset minut jsme ale zvládli a myslím, že jsme dnes zaslouženě vyhráli. Vypracovali jsme si dost šancí, dali jsme tři góly a na tři góly musíme vyhrávat. Pořád potřebujeme pracovat na obraně u nás ve třetině a ve středním pásmu. Z přesilovky jsme dnes dali jeden gól, Rosťa Malena to tam pověsil, jinak ale přesilovky zatím hodnotit nebudeme, ještě je necvičíme, na to ještě je dost času. Lukáš Havel naskočil dnes do prvního zápasu a bylo vidět, že má chuť hrát, společně s celým týmem bude muset teď pracovat na systému, který chceme v soutěži praktikovat. Proto ho čeká ještě hodně práce.

Tomáš Sršeň - LHK Jestřábi Prostějov: Viděli jsme určitě rychlejší utkání, než se hrálo v úterý u nás doma. Soupeř nastoupil v silnější sestavě, my jsme zaspali začátek v 1.třetině, propadali jsme ve středním pásmu. Od druhé třetiny se to zlepšilo, dělali jsme soupeři problémy, dohrávali jsme souboje. V poslední části už se to blížilo tomu, co bychom chtěli hrát, takže tam se našly pozitiva.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024