Menu +

TRE - HBR 9:0 - Třebíč zvládla generálku na výbornou, Regionální pohár patří Motoru

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia se v posledním přípravném zápase postavila Havlíčkově Brodu. Hosté nevstoupili do zápasu vůbec dobře, prohrávali již od sedmnácté vteřiny. Výborný týmový výkon Třebíče dovedl domácí až k výhře 9:0. Prosadily se i nové posily. Dvakrát skóroval Burian, po jedné brance přidali Erat, Vodný, Mrázek a Holec. Regionální pohár však patří Českým Budějovicím, které ovládly zápas s Jihlavou.
Sdílejte článek
 
, čtvrtek 4.9.2014
TRE TRE
9:01:0, 5:0, 3:0
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Dolníček (Malena), 22. Čech (Mrázek, Přibyl), 27. Mrázek, 27. Erat (Havel), 34. Vodný (Čech, Havel), 35. Holec (Erat, Zdráhal), 46. Burian, 48. Burian (Holec), 50. Čech (Mrázek). Rozhodčí: Pokorný, Blecha – Rampír, Lainka. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 510. Průběh utkání: 9:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala – Zdráhal, Malena, Dujsík, Bilčík, Přibyl, Jaroš – Havel, Dolníček, Erat – Čuřík, Holec, Burian – Králík, Wasserbauer, Vodný – Paták, Mrázek, Čech.
BK Havlíčkův Brod: Polívka (27. Novák) – Janáček, Prokop, Semrád, Škůrek, Zítka, Sedlák, Marcel, Jeník, Kniazev, Maliník, Sedláček, Kadlec, Přikryl, Endál, Pejchar, Milfajt, Kuchta, Chlubna.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu se kvůli drobným technickým problémům o pár minut zpozdil. Hráče to ale z míry nevyvedlo, tedy ty domácí určitě ne. Již v 17 vteřině vystihl rozehrávku na modré čáře obránce Malena, jehož střelu pohotově tečoval za brankářova záda kapitán Bílých hvězd David Dolníček. Poté přišla první přesilovka, ta se ale tolik nepovedla a skóre se prozatím neměnilo.

Další šance přišla v polovině 8. minuty, kdy se šikovně uvolnil Holec, jeho střela ale brankáři Polívkovi starosti nenadělala. Poté hrál Rebel hned tři přesilové hry v krátkém časovém intervalu za sebou, ale nevymyslel zhola nic, Třebíč se v pohodě bránila a vše přečkala bez úhony.

V závěru třetiny mohl tři promarněné přesilovky hostů potrestat Burian, který se řítil tváří v tvář brankáři, jeho prudká střela ale brankáře Havlíčkova Brodu nepřekvapila, dokázal ji vyrazit mimo tři tyče.

I prostřední část hry se začala ve znamení brzkého gólu. Ve 22. minutě předvedl velice pohledný průnik po pravé straně Martin Čech, který svižnou bekhendovou střelou trefil přesně horní odkrytou část branky.

Vzápětí mohli hosté odpovědět, dostali příležitost zahrát si poměrně dlouhou přesilovou hru pěti proti třem. Snaha Rebelů byla však povětšinou eliminována pozornou obranou a s kotouči, které prošli až k brankáři, si staronová posila třebíčské svatyně, Štůrala, poradil.

Když nedali branku hosté, vzali to na sebe zase domácí. Ve 27. minutě brankář Polívka rozehrál za bránou na spoluhráče, kterého ale o kotouč obral Petr Mrázek a skóroval i za pomoci teče jednoho z bránících hráčů. Ne příliš povedená přihrávka od brankáře se dala označit za hokejovou verzi včerejší nepovedené rozehrávky brankáře české reprezentace Petra Čecha, po které padla rovněž branka.

V tomto zápase bylo k vidění spousty pěkných branek, ta čtvrtá, která padla ještě ve 27. minutě, byla však asi brankou úplně nejhezčí. Havel projel z kotoučem střední pásmo a natlačil se až před brankáře, kde elegantně přenechal kotouč pro Romana Erata, který střelou našel místo ve výstroji a skóroval.

To už bylo na brankáře Polívku příliš a nechal se vystřídat kolegou Novákem. Rozehřátý byl prakticky okamžitě, neboť na něj mířilo hned několik nepříjemných střeleckých pokusů. Ve 30. minutě zahrozili ale také hráči Rebelu, když střela Kuchty skončila jen těsně mimo díky pohotové reakci betonu domácího brankáře.

Když ve 34. minutě minul z dobré pozice těsně branku hostující Chlubina, branky stříleli opět domácí, a to opět s velkou parádou, kdy po sérii přesných přihrávek zakončoval z dobré pozice nováček v třebíčském dresu Michal Vodný.

O minutu později našel Erat, úřadující s kotoučem za bránou, přesně před bránou postaveného Miroslava Holce, ten udělal jednu kličku a bylo to 6:0.

Ve 43. minutě mohla gólová smršť pokračovat, ale dobře postavený Vodný byl na poslední chvíli vyveden z míry a střelou do odkryté branky minul. Co se ale nepovedlo Vodnému, povedlo se o chvíli později Vilému Burianovi. A to pěkně mazaně! S kotoučem se ocitl v levém rohu útočného pásma, odkud kotouč nahodil před bránu, tam se odrazil od brusle jednoho z bránících hráčů a skončil v brance.

Ve 48. minutě v hlavní roli znovu Vilém Burian, tentokrát skóroval střelou z mírného úhlu po přihrávce od Holce.

Hosté se snažili vytvořit si tlak, šance, snažili se přitvrdit hru, nějakým způsobem narušit dominanci Horácké Slavie. Dnes to ale nešlo. Třebíč byla téměř bezchybná a soupeři nedovolovala skoro nic.

Devátou branku přidal Martin Čech, v zápase to byla jeho druhá, třebíčská šestadvacítka předvedla po úniku za obranu klid na hokejce a přesnou střelu, která se dala chytit jen těžko.

Bylo jasné, že hokejisté Brodu už by nejraději seděli v autobuse a jeli domů. Nutno ale podotknout, že do posledních minut vložili velké úsilí, zejména proto, aby neinkasovali desátou branku, což musíme na soupeři Horácké Slavie vyzdvihnout. Dohrát zápas za beznadějného stavu už totiž také nemusí být jasnou záležitostí.

Jiří Mička po utkání Třebíč - Havl. Brod 9:0

Richard Cachnín po utkání Třebíč - Havl. Brod 9:0

Tomáš Štůrala po utkání Třebíč - Havl. Brod 9:0



Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Generálku jsme zvládli, zápas jsme vyhráli, s tím jsme spokojeni. Utkání se lámalo za stavu 2:0, kdy soupeř nevyužil přesilovou hru pět na tři a my jsme poté nějaké branky přidali. Ve druhé části jsme udělali individuální chyby v obraně, což jsme si vyříkali o přestávce v kabině a ve 3. třetině to byl zodpovědný výkon celého týmu a zasloužené vítězství. V sobotu a v neděli budeme trénovat na mistrovské zápasy, řekneme si něco k taktice, něco rozebereme na videu a musíme pokračovat ve stoprocentním nasazení. Už se těšíme na ligu. Brankář Štůrala nás ve druhé části zápasu podržel, podal dnes dobrý výkon.

Richard Cachnín - HC Rebel Havlíčkův Brod: Není moc co hodnotit, od druhé třetiny bylo na ledě jen jedno mužstvo a to byli domácí. Nemůžeme se vymlouvat na to, že máme mladé mužstvo. K hokeji patří nějaká pravidla a zásady a bohužel od druhé třetiny jsme k tomu přistoupili, jako když si kluci jdou zahrát hokej na rybník. Domácím gratuluji k zaslouženému vítězství a my musíme na tento zápas hodně rychle zapomenout, máme na to pět dní. Zápas se lámal ve druhé třetině, kdy jsme nedali gól z přesilové hry pěti proti třem.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024