Menu +

HBR – TRE 2:5 – Horácká Slavia deklasovala Havlíčkův Brod pěti brankami

Reportáže
T ř e b í č - Bílé hvězdy přejely Rebely na jejich ledě a daly domácím připomenout zápas ze 4. září, kdy v generálce na ligu deklasovaly na svém ledě Havlíčkův Brod v poměru 9:0. V sobotní podvečer v rámci 20. kola se zastavil výsledek na konečném skóre 5:2, přičemž Třebíč vedla po dvou třetinách už 5:0. Mezi střelce se zapsali Ostřížek, jenž využil brejkovou situaci, Havel, který naznačil tváří v tvář střelu, a pak poslal puk mezi betony domácího brankáře, znovu Havel, jenž skóroval po parádní kombinaci při přesilové hře pět na tři, podruhé z dorážky Ostřížek a Erat střelou z předbrankového prostoru. Až poté se radovali ze dvou branek i domácí.
Sdílejte článek
 
20.kolo, sobota 1.11.2014
HBR HBR
2:50:2, 0:3, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 48. Maliník (Semrád, Rousek), 56. Kuchler (Janáček, Maliník) – 14. Ostřížek (Wasserbauer, Bartoň), 15. Havel (Dolníček), 23. Havel (Dolníček, Erat), 37. Ostřížek (Holec, Zuzin), 39. Erat (Havel, Dolníček). Rozhodčí: Hrubý – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 7:9, navíc Ostřížek (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 846. Střely na branku: 32:40. Průběh utkání: 0:5, 2:5.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Dlouhý – Jaroměřský, Kolář, Semrád, Sklenička, Janáček, Jeník, Zítka, Sedlák – Rousek, Kuchler, Maliník – Švaňhal, Babka, Heřman – Sedláček, Milfait, Micka – Minárik, Přikryl, Chlubna.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Zdráhal, Bartoň, König, Šaur, Přibyl – Havel, Dolníček, Erat – Křivohlávek, Holec, Zuzin – Wasserbauer, Ostřížek, Čuřík – Čech, Raška, Králík – Juráň.

Komentář k zápasu

Rebelové se svého regionálního rivala z čela tabulky nezalekli a od začátku se prezentovali aktivní hrou. Třebíč vyčkávala, s čím na ni domácí vyrukují, a trpělivě čekala na svou šanci. Havlíčkovu Brodu se nabídla po vyloučení Jana Wasserbauera přesilová hra, jenže Barusovi svěřenci potvrdili, že v této disciplíně jsou nejhorší v celé soutěži. Horáci to dokázali brzy potrestat a ujali se nejtěsnějšího vedení. Jan Wasserbauer přiťukl puk do jízdy Davidu Ostřížkovi, který ve středním pásmu nastartoval svůj motor, přebruslil soupeřovy obránce, sjel si až před branku a zblízka odrazem o horní tyčku nedal gólmanovi Dlouhému vůbec žádnou šanci.

Soubor z Kotliny se nestihl z prvního úderu ani pořádně vzpamatovat a nabral už dvoubrankové manko. David Sklenička vyrobil na obranné modré čáře při rozehrávce hrubku a od Davida Dolníčka putoval hrací předmět k Lukáši Havlovi, jenž v úniku našel mezírku mezi Dlouhého betony. Na ledě jako kdyby existovalo už jen jedno mužstvo, Rebelové se soustředili výhradně na defenzivu a přečkali několik dalších nebezpečných šancí.

Kdo čekal, že havlíčkobrodským hokejistům první přestávka pomůže, byl na omylu. Domácí prožili doslova hororový začátek prostřední části, když se dopustili dvou faulů těsně za sebou a Bílé hvězdy mohly těžit z dvouminutové přesilovky 5 na 3. A také že těžily. Po střele Romana Erata od modré čáry se puk odrazil k Davidu Dolníčkovi, který už mohl z mírného úhlu na levé straně klidně střílet, ale celou akci ještě vyšperkoval ukázkovým pasem na druhou stranu brankoviště, kde už měl Lukáš Havel snadnou práci skórovat za záda přesouvajícího se brankáře Dlouhého.

Rebelové si zahráli rovněž dvojnásobnou přesilovou hru a kotouč nakonec dotlačili do brány, jenže Janu Heřmanovi se to povedlo vysokou holí. Nedisciplinovanost Broďáků nebrala konců a Mičkova skvadra to vítala s otevřenou náručí. Miroslav Holec přihrál z rohu pásma mezi kruhy Davidu Ostřížkovi, jenž vykouzlil gólovou parádu. Naznačil střelu, ale ve velké rychlosti si stáhl puk na bekhend a zblízka zasunul puk do brány. Havlíčkobrodský zmar ještě podtrhl ve 39. minutě Roman Erat, který po pasu Lukáše Havla z mezikruží propálil Jana Dlouhého.

Oba týmy v úvodní části třetí části promarnily přesilové hry, ale Havlíčkův Brod i přesto slavil čestný úspěch. Jan Sedlák napřáhl na modré čáře a nastřelil brankáře Faltera, ale kotouč se odrazil před brankoviště a dojíždějící kapitán Roman Maliník pohodlně poslal puk do odkrytého koutu brány. A to nebylo vše. Domácí kombinovali v přesilovce a po ráně Martina Janáčka od modré čáry se kus černé gumy odrazil mezi kruhy, odkud ho nechytatelně napálil do sítě zkušený Jiří Kuchler. Třebíč se hodně trápila, ale Rebelům už scházel k většímu zdramatizování utkání čas. Početná skupina fanoušků Bílých hvězd, která přijela podpořit svůj tým, si tak užila vítěznou radost.





Ohlasy trenérů

Miroslav Barus - HC Rebel Havlíčkův Brod: V první třetině jsme udělali dvě hrubé chyby a to nás srazilo do kolen. Je to pořád stejná písnička. Ve druhé třetině nás soupeř jednoznačně přehrál a ve třetí třetině trochu polevil a my jsme hráli dobře. To je ale prostě málo.

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Do zápasu jsme šli s tím, že chceme hrát dobře do obrany a využít chyb Havlíčkova Brodu. V první třetině jsme dvakrát ujeli a dali jsme z toho dva góly. Tím jsme zápas nasměrovali správným směrem. Druhou třetinu jsme odehráli parádně a přidali jsme další góly. Třetí třetina byla katastrofální, to si v pondělí na tréninku vyříkáme. Domů vezeme tři body a jsme za to rádi.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024