Menu +

TRE - KAD 2:1 - Třebíč po obrovském boji zvítězila nad Kadaní a jde opět do čela tabulky

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia se ve svém třiadvacátém zápase postavila Sportovnímu klubu z Kadaně. Zápas začal velmi dobře, hned ve třetí minutě se domácí dostali do vedení, když využili přesilovou hru pěti proti třem. Nádherný gól na 2:0 vstřelil Jakub Čuřík v minutě čtrnácté. Na začátku druhé třetiny korigoval skóre na konečných 2:1 Hlava. Chomutov zaváhal na ledě nevyzpytatelného Šumperka, čímž pustil Bílé hvězdy na první místo tabulky.
Sdílejte článek
 
23.kolo, pondělí 10.11.2014
TRE TRE
2:12:0, 0:1, 0:0
KAD KAD
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Erat (Havel), 14. Čuřík (Řípa, Jaroš) – 22. Hlava (Kadlec, Szathmáry). Rozhodčí: Doležal – Černý, Toman. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1360. Střely na branku: 17:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Zdráhal, Šaur, Bilčík, Peroutka, Přibyl, Jaroš – Havel, Dolníček, Erat – Pekr, Holec, Řípa – Čuřík, Ostřížek, Wasserbauer – Králík, Raška, Čech.
SK Kadaň: Hanuljak – Stehlík, Mazanec, Szathmáry, Trefný, Bartejs, Opalek, Dobrovolný, Černý – Jíra, Chlouba, Ton – Novák Jakub, Hammerbauer, Novák Lukáš – Kadlec, Berlev, Hlava – Lehnert, Hejcman, Veselý.

Komentář k zápasu

Souboje mezi Horáckou Slavii Třebíč a Kadaní bývají vždy velice urputné, bojovné a nikdy není k vidění mnoho branek. Kdo si myslel, že dnešní klání bude jiné, tak se zmýlil. I když úvod zápasu tomu možná nasvědčoval, protože padl poměrně rychlý gól.

Vsítit se ho povedlo ve 3. minutě domácím, kteří využili přesilovou hru pěti proti třem, když byl po faulu vyloučen další hostující hráč za příliš mnoho hráčů na ledě. Od modré čáry napřáhl Roman Erat, na jehož střelu byl brankář krátký.

Urputná byla hra na obou stranách. Mnohdy jsme viděli, a to nejen v úvodní třetině, hodně nepřesností v rozehrávkách. Domácí hráči působili možná ještě trochu unaveným dojmem po sobotním vydatném zápase s Kladnem.

Klid na domácí hokejky mohl vnést ve 13. minutě Jakub Čuřík, který se u pravého rohu mantinelu vyhnul obránci a vypálil na bránu svižnou střelu, která překvapila i brankáře a zapadla do brány. Ani tato branka však klid na domácí hole nepřinesla.

Do přestávky mohl ještě skórovat Přibyl, který však nezpracoval přihrávku navrátivší se z trestné lavice a šanci uhánět sám na gólmana Hanuljaka tak promarnil.

V prostřední třetině hosté hodně přidali. Falter musel být v permanentní pohotovosti, ve 22. minutě ale snížení skóre zabránit nedokázal. Nahození Kadlece dorazil před bránou za klečícího brankáře Nicolas Hlava

Kadaň byla lepším týmem na ledě ve druhé části, akorát ji mnohdy brzdila zbytečná vyloučení. Ovšem dnes domácí Třebíč nebyla v dobrém rozpoložení a fauly soupeře tak netrestala.

I ve třetí části hrála Kadaň nepříjemný hokej. Na domácích hráčích bylo vidět, že toho mají místy plné zuby. Mnohdy pomohlo pouze zakázané uvolnění přes všechny čáry.

Kadaň sehrála několik nebezpečných přesilovek, ve kterých domácí hráči včele s brankářem předvedli bojovnost a touhu po vítězství, což se nakonec povedlo. V závěru, kdy měl totiž přijít závěrečný tlak Severočechů, došlo k vyloučení hostujícího hráče za sevření puku. Třináct vteřin do konce a rozhodčí ještě vylučoval, tentokrát na domácí straně. Horáci se ale ubránili a doslova upracovali a vybojovali cenné tři body z velmi těžkého zápasu.

Tiskovka po utkání Třebíč - Kadaň 2:1



Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme ten dnešní zápas hlavně uhráli. Jsme prostě rádi, že jsme vyhráli, i když jsme asi nebyli lepším týmem, to přiznáváme, ale jsme rádi, že jsme i takový zápas dokázali uhrát. Bereme to jako odměnu za tvrdou práci a jdeme dál. No, mezi druhou a třetí třetinou kolega Jiří Mička hráčům říkal, že si musí vyčistit hlavu, zvýšený hlas by dnes nebyl na místě.

Jaroslav Bek - SK Kadaň: Od nás takový nešťastný začátek zápasu, směs přemotivovanosti a respektu ze soupeře, protože patnáct mladých hráčů v sestavě je poměrně dost. Úvod utkání se nám nepovedl, ale potom přišly z naší strany výborné dvě třetiny, skvěle odbráněné dvě přesilovky domácích, a proto musím poděkovat klukům za sympatický výkon, bojovnost a nasazení až do poslední minuty. Tím jsme zápas udělali zajímavý. Museli jsme trochu zvýšit hlas, aby si hráči uvědomili, co se stalo, co se nedodrželo. V hlavách si to srovnali a to svůj účel splnilo.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024