Menu +

PRO – TRE 2:0 – Horácká Slavia v Prostějově střeleckou mušku nenašla

Reportáže
T ř e b í č - Devětadvacáté kolo svedlo dohromady prostějovské Jestřáby a třebíčské Bílé hvězdy. Domácí poslal do vedení ve druhé třetině Stejskal. Využitá přesilová hra Prostějovských ve čtyřiapadesáté minutě pak znamenala dvoubrankový rozdíl. Třebíčští potřetí v sezóně nevstřelili branku, a tak nemohli pomýšlet ani na bodový zisk.
Sdílejte článek
 
29.kolo, sobota 29.11.2014
PRO PRO
2:00:0, 1:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Stejskal (Matyáš), 54. Indra (Cienciala, Matuš). Rozhodčí: R. Trombík – Adamec, Poruba. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 712. Střely na branku: 26:37. Průběh utkání: 2:0.
Sestavy
LHK Jestřábi Prostějov: Kocián – Kolibár, Roupec, Malý, Husák, Matyáš, Jedlička, Řezáč – Meidl R., Meidl V., Coufal – Stejskal, Venkrbec, Indra – Cienciala, Kindl, Sršeň – Duba, Moučka.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Bilčík, Bartoň, Jaroš, Přibyl, Peroutka, Šaur – Beneš, Wasserbauer, Dolníček, Erat, Křivohlávek, Holec, Pekr, Čech, Raška, Čuřík, Kadela, Juráň, Paták.

Komentář k zápasu

Úvod utkání nenabídl přiliš hokejové podíváné, Hanáci měli v úvodu k dispozici hru v početní převaze, ta však přišla v niveč. Následovala další hra v přesilovce, ta už vypadala trochu lépe, nicméně branka z ní ronvěž nepadla. Poté byla tato výhoda nabídnuta Horácké Slávii, která byla přirozeně nebezpečnější, nicméně všechny jejich snahy končily na Ondřeji Kociánovi. Do konce třetiny se již žádné výraznější nebezpečí nezrodilo a poprvé do šaten tak oba trápící se týmy odešly za stavu 0:0.

Do druhé třetiny vlétli lépe domácí Jestřábi, již po minutě a čtyřiceti sedmi sekundách se kotouč dostal k Vladimíru Stejskalovi, který svou střelu poslal až do branky třebíčského Faltera. Hned následně byl v dobré šanci Kindl, ale vedení Hanáků se nezvýšilo. Další veliká šance na změnu skóre přišla v polovině utkání, kdy Václav Meidl projel celé hřiště a ve finální fázi akce hledal svého bratra Radka, který na kotouč nedosáhl. Poté byl vyloučen Coufal, ale toto oslabení domácí obrana ustála bez poskvrny. Následně si ještě oba týmy zkusily po jedné přesilovce, ale do šaten se šlo za těsného vedení domácího celku.

Poslední třetina se nesla v duchu celého utkání, ani jeden z týmů nepředváděl žádnou velikou hokejovou nádheru a když už vznikla nějaká střelecká pozice, dokázal si s ní jeden z brankářů poradit. Vypadalo to, že šanci na vyrovnání si Třebíč vytvoří po vyloučení Roupce, každopádně o jedenáct vteřin později jej na trestnou lavici následoval hostující Dolníček a bylo po šanci. Zřejmě rozhodující moment přišel v dvaapadesáté minutě, na trestnou odešel třebíčský Paták a šest sekund před koncem této početní výhody se puku chopil Marek Indra a poslal jej za záda Faltera podruhé. Horácké Slávii se nepodařilo vytvořit žádný drtivý nápor, který by vedl k vyrovnání, hosté nezkusili ani hru bez brankáře a na prostějovském stadionu se tak uskutečnil malý hokejový zázrak, když Jestřábi porazili Třebíč 2:0.





Ohlasy trenérů

Petr Zachar - LHK Jestřábi Prostějov: Bylo to vyrovnané utkání. Po celý zápas tahaly oba dva týmy, byly tam šance. My jsme dali o dva góly více, díky tomu jsme vyhráli. Odbojovali jsme to. Ale je potřeba si říci, že takto musíme hrát celou sezónu, ne jedno utkání. Dneska jsme to spustili na tři pětky. Byli tu noví hráči, kteří tu v dřívějších zápasech nebyli, takže na nich nebyla tíha té deky, kterou jsme předtím dostali. To dnes bylo možná rozhodující, že jsme hráli s čistou hlavou a ne pod tlakem.

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme nedali gól, dva dostali, tak nemůžeme pomýšlet na bodový zisk. Musíme být v koncovce důslednější, to je nutnost. To tam dnes nebylo. Věděli jsme, že Prostějov dostával debakly, že si k utkání něco řeknou a půjdou do toho na doraz. To se také potvrdilo. Soupeř bojoval od první do poslední vteřiny. My jsme doplatili na to, že jsme prostě nedali gól. Tak nemůžeme vyhrát. Jsme v situaci, v jaké jsme, ale určitě nepanikaříme.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024