Menu +

TRE - BNJ 4:3 - Napočtvrté Třebíč Benátky porazila, soupeře pro play -off stále nezná

Reportáže
T ř e b í č - Dosud pouze jeden bod dokázala Horácká Slavia uhrát na svého pondělního soupeře, to už však neplatí. V posledním vzájemném utkání, které bylo zároveň posledním domácím utkáním před play-off, dokázaly Bílé Hvězdy vyhrát těsně 4:3. Dvě branky obstaral Lukáš Havel, tu vítěznou pět minut před koncem David Dolníček. Hosté dokázali využít tři přesilové hry, a tak všechny své góly vstřelili v početní výhodě.
Sdílejte článek
 
51.kolo, pondělí 2.2.2015
TRE TRE
4:31:1, 1:1, 2:1
BNJ BNJ
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Havel (Šaur, Dolníček), 28. Havel (Zdráhal, Wasserbauer), 50. Raška (Mrázek, Šafránek), 55. Dolníček (Raška, Wasserbauer) – 20. Skořepa (Špaček, Miškovský), 37. Víšek (Plodek, Mikyska), 44. Víšek (Mikyska, Plodek). Rozhodčí: J. Doležal – Čížek, Polák. Vyloučení: 5:7, navíc Havel (TRE) 10 minut OT a Plutnar (BNJ) 10 minut OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 1520. Střely na branku: 29:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala – Holík, Zdráhal, Bartoň, Charousek, Šaur, Peroutka – Havel, Dolníček, Wasserbauer – Čech, Čuřík, Řípa – Mrázek, Raška, Jaroš – Paták, Šafránek, Votápek – Juráň.
HC Benátky nad Jizerou: Jelínek – Jandejsek, Ulrych, Niko, Pabiška, Pálek, Plutnar, Říha – Miškovský, Skořepa, Špaček – Kalfiřt, Plodek, Víšek – Král, Mikyska, Jonák – Skalický, Vařecha, Bittner.

Komentář k zápasu

Zápasy mezi Třebíči jsou v této sezoně více než vyrovnanou záležitostí a jinak tomu nebylo ani dnes, a to i přes to, že se Třebíč stále musí obejít bez svých zkušených borců, které trápí viróza. V sestavě se na druhou stranu objevilo několik posil, které si Horácká Slavia vyhlídla pro nadcházející play off.

První branku obstaral v 8. minutě Lukáš Havel, který se s kotoučem doslova prodral přes obránce až před brankáře, a i přes to, že byl faulován, dokázal skórovat střelou do horní poloviny branky.

Až do 20. minuty jsme sledovali stejný obrázek hry. Urputný, silový hokej. Právě ve zmíněné 20. minutě hrály Benátky první přesilovou hru a ukázaly, v jaké disciplíně budou v tomto zápase dominovat. Kotouč si vyměnili Miškovský se Špačkem tak dobře, že následně zakončující Josef Skořepa už trefoval pouze prázdnou bránu.

To když ve 26. minutě hrála první přesilovku domácí Třebíč, nebylo to ono. Bylo znát, že chybějí klíčový hráči, jako je nejlepší nahrávač Erat, bylo to hodně rozhádané a nesourodé. Naštěstí pro Bílé hvězdy se krátce po přesilové hře vydal s kotoučem za modrou útočnou čáru Lukáš Havel, na nic nečekal a vystřelil na vzdálenější tyč a připsal si druhou branku v zápase.

Benátky znovu srovnaly krok v přesilovce. Ve 37. minutě se po kombinaci prosadil střelou mezi kruhy Jan Víšek. A o minutu později mohli jít hosté dokonce do vedení, ovšem po přečíslení dva na jednoho našel Štůrala kotouč mezi svými betony.

Do závěrečné třetiny vstoupili o něco aktivněji domácí. Ovšem ve 44. minutě se v boji o puk v útočném pásmu provinil vysokou hokejkou kapitán Třebíče Dolníček a hosté měli k dispozici další nebezpečnou přesilovou hru.

Benátky potvrdily výbornou přesilovku a po střele Mikysky dorážel do odkryté klece Jan Víšek, jehož branka dala poprvé v zápase vedení hostujícímu celku.

Ve 48. minutě byli vyloučeni dva hostující hráči naráz, po dvou faulech. Třebíč se však již v té době musela obejít zkušeného o Lukáše Havla, který chvíli před tím dostal deset minut osobního trestu za nesportovní chování.

Ani dvojnásobná přesilovka nebyla sehrána vůbec dobře. Třebíč však měla i notnou dávku štěstí, když po Mrázkově přihrávce vyrovnal Adam Raška, a to souběžně v čase, kdy oba vyloučení naskakovali na ledovou plochu.

Branka Horáky nakopla. Domácí se tlačili znovu do útoku. Když nedokázaly Bílé hvězdy skórovat v 52. minutě, kdy po náporu nikdo z domácích nestihl dorazit volný kotouč na brankovišti za čáru, probojoval se ke gólu 55. minutě David Dolníček, který po dobrém napadání spoluhráčů za brankou nekompromisně dorážel v těsné blízkosti brankáře.

Hosté mohli srovnat v závěru z přesilovky, kterou ještě vylepšili hrou bez brankáře, ale Štůrala své spoluhráče podržel a již neinkasoval. Po napínavém závěru se tak radovala z výhry domácí Horácká Slavia.

Tiskovka po utkání Třebíč - Benátky 4:3



Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Do utkání jsme nevstoupili dobře. Byli jsme nachystaní, že budeme na Benátky praktikovat jistý způsob hry, a to se nám první třetinu vůbec nedařilo, Benátky byly lepší. V první třetině nás přestřílely 15:5, to hovoří za vše. Na něco jsme pak hráče upozornili a ta druhá třetina již byla vyrovnaná. Jsme rádi, že se nám to podařilo ve třetí třetině otočit, i když jsme skórovali již možná po skončení té přesilovky pěti proti třem. Ale tenhle moment nás nakopl. Pak jsme to i přes dramatický závěr dotáhli do vítězného konce.


Antonín Nečas - HC Benátky nad Jizerou: Utkání bylo hodně podobné jako ostatní s Třebíčí. Hrálo se do posledních minut. Dnes se přiklonilo štěstí k domácímu celku. Nás mrzí, že jsme se vraceli z oslabení pět na tři a dostali jsme branku a pak při pět na čtyři to samé. Oslabení pět na tři bylo zlomové. Celé jsme to ustáli a v závěru pak inkasovali.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024