Menu +

Těsná prohra v Kotlině

Reportáže
T ř e b í č - K prvnímu přípravnému utkání na nový ročník 1.ligy zajeli hokejisté Třebíče do Havlíčkova Brodu, aby se zde utkali s týmem bývalého kouče Horácké Slavie, Kamila Pokorného. Jak dopředu avizoval nový trenér Kamil Konečný, s týmem neodcestovalo několik zkušených hráčů, kteří ještě odpoledne trénovali. Naopak přípežitost dostali všichni nováčci v "A" mužstvu bojující o místo v sestavě. Po vyrovnaném průběhu utkání nakonec hosté prohráli 2:1 když jejich jedinou branku vstřelil Caha.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 3.8.2004
HBR HBR
2:10:1,1:0,1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky: Heřmanský, Cachnín - Caha. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváků:480.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Neruda - Zmrhal, Včela, Rohačik, Srnský, Beránek, Meloun, Vomela, Heřmanský - Fink, Cachnín, Kubát - Kunzmüler, Žák, Včela - Třetina, Krajíček, Vokáčik - Klepetko, Pavliš, Svoboda.
SK Horácká Slavia Třebíč: Koťátko - Sláva, Dvořák, Sedláček, Čížek, Zavrtálek, Dusík - Hrůza, Slavík, Oberreiter - Wolf, Přibyl, Frühauf - Fišer, Zahradník, Laš - Topol, Pokorný, Caha.

Komentář k zápasu

Třebíčští k prvnímu přípravnému utkání v Havlíčkově Brodě nastoupili bez osmi hráčů základní sestavy. Gólmana Luňáka, obránců Hrbáčka a Kališe a útočníků Olivy, Adamce, Žišky, Holého, Fryaufa. V obraně také chyběl zraněný Aleš Pecka. Utkání se hrálo za krásného letního počasí a do Havlíčko-brotské kotliny si i přesto našlo cestu 480 diváků, kteří viděli bojovné utkání.

Diváci od začátku utkání viděli důrazně hrající třebíčské mužstvo.Třebíčští se ve čtvrté minutě ujali vedení, kdy napadal Topol, který vybojoval puk pro třebíčské obránce Dvořáka, ten od modré čáry střílí a Tomáš Caha svou tečí střelí první branku utkání. Hráči Horácké Slavie jsou od této chvíle více vidět na ledě a vytváří si i několik slibných šancí, které k překonání bývalého třebíčského gólmana Nerudy nevedou. V 15. minutě rozhočí Dvořák poprvé vylučuje třebíčského kapitána Sedláčka. V této přesilovce si největší šanci vytváří dvojic Fišer a Přibyl, kdy ujíždí na jednoho obránce. Jen špatný led zabránil gólu.

Od začátku druhé třetiny je více vidět na ledě domácí tým. Proto ve 27. minutě vyrovnává Heřmanský. Tomuto gólu předcházel závar před Koťátkouvou brankou. Ve druhé třetině se několiktát ukázala pěknými akcemi trojice Fink, Cachník, Kubát. Ve 36. minutě si již po několikáté na Koťátkovi vylámal zuby jihlavský Třetina.

Před třetí třetinou trenér Konečný nenechal kámen na kameni a pozměnil všechny čtyři třebíčské útoky. Ve 47. minutě se Havlíčkův Brod ujímá vedení, kdy po krásné Kubátově přihrávce vstřelil gól kapitán Cachnín. V 50. minutě dostává Třebíč možnost přesilové hry, ale tu nevyužívá. V 56. minutě se objevují šance Fišera a Cahy. Ke konci utkání přesně v čase 59:22 si Třebíč bere oddechový čas a nastupuje do hry bez brankaře Koťátka. Velmi dobrou šanci na vyrovnání měl Topol, ale jeho střela nevedla k vyrovnání.



Ohlasy trenérů

Kamil Konečný(trenér HS Třebíč): Bylo to typické přípravné utkání, kdy převládala snaha nad technickou vyspělostí. Toto utkání ukázalo jak přednosti, ale také slabiny některých hráčů. Během čtvrtka se s některými hráči budeme muset rozloučit pro úvod této sezóny. V utkání jsme dali šanci mladým hráčům, proto není výsledek utkání důležitý.Rozhodně ale chceme každé utkání vyhrávat.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024