Menu +

TRE-PIS 6:3: Skvělá návštěva, nádherný zápas a postup!

Reportáže
Opravdové vyvrcholení nadstavbové části prožil třebíčský zimní stadion. Žďár nenastoupil k zápasu s Opavou a Třebíči nezbývalo k postupu do play-off nic jiného než nad Pískem zvítězit. Zápas se nevyvíjel dobře, ale nakonec si Horácká Slavia otevřela střelnici a Písek inkasoval stejný počet branek jako za posledních pět zápasů. Třebíč teď čeká v play-off Kladno. Reportáž ze zápasu a ohlasy hráčů a trenérů po utkání připravujeme.
Sdílejte článek
 
40.kolo, čtvrtek 13.2.2003
TRE TRE
6:31:2, 4:1, 1:0
PIS PIS
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Oliva (Petr Kumstát), 22. Beroun (Pecka, Petr Kumstát), 29. Zahradník (Fryauf), 37. Kaňka (Holý), 38. Kříž (Žiška), 47. Beroun - 13. Nouza, 15. Hřebejk (M. Mazanec), 32. Šimek (Mácha).
Rozhodčí: Hradil - Mana, Vörös. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. Diváci: 3500.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučírek - Kališ, Kříž, Hrbáček, Pecka, Sedláček, Klimeš, Dusík, Polívka - Kaňka, Źiška, Holý - Beroun, Oliva, Kumstát - Fryauf, Dubec, Vítek - Zahradník, Caha.
IHC Písek: Pinkas (37. Špiler) - Všetečka, Pindiak, Bartoň, Němeček, Neckář, Vokatý, Tupý - Nouza, Mazanec, Hřebejk - Nedorost, Bouz, Míka - Vondrka, Filipi, Mácha - Šimek, Jelen.

Komentář k zápasu

TRE-PIS
Obvyklá scéna zápasu – písecký hráč leží na zemi a třebíčský přes něj přechází.
Po oboustranně opatrném začátku se k první vážnější střele dostal až v 7. minutě Beroun, ale Pinkas v brance hostí jeho střelu i přes menší obtíže vykryl. O minutu později Kučírka na druhé straně prověřila Filipiho řada, ale ani její hráči nebyli úspěšní. V 10. minutě se Kučírek předvedl perfektním semaforem, kterým zlikvidoval Mazancovu střelu. Na konci 11. minuty se přes čtyři písecké hráče proháčkoval Oliva, dostal se až před Pinkase, kterého překonal lehkou bekhendovou střelou z úhlu – 1:0. Jenže Třebíči vedení vydrželo pouhých 70 vteřin – to se před Kučírka dostal Nouza, jenž Kučírkovi vymetl všechny pavouky z pravé šibenice jeho branky – 1:1. Podobně padl i druhý gól Píseckých v 15. minutě, jehož autorem byl Hřebejk. I v tomto případě puk zamířil přímo pod víko – 1:2. O minutu později mohl srovnat Kaňka, ale v rozhodujícím okamžiku byl zahákován.

Co se nepovedlo Kaňkovi, to dokázal Beroun ve 22. minutě. Třebíčský útočník v pádu napálil puk a ten skončil za zády nešťastného Pinkase – 2:2. Do vedení poslal Horáckou Slavii Zahradník, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před píseckou brankou – 3:2. Jenže Jihočeši nesklopili hlavy a rychle odpověděli Šimkem, jenž za Kučírkova záda doklepl Máchovo nahození – 3:3. Nerozhodný stav vydržel pět minut, než unikl Holý s Kaňkou, který bekhendovou střelou přehodil ležícího Pinkase – 4:3. Pinkas se poté nechal vystřídat Špilerem. Ten se ani nestačil rozkoukat a lovil puk ze své sítě. Žiška vyhrál buly, našel Kříže na modré, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě – 5:3.

V poslední třetině byli na ledě vidět pouze domácí, kteří se snažili uhlídat si vedení. Ve 46. minutě se před Špilera propasíroval Beroun, jehož písecký brankář ukázkovým semaforem bravurně vychytal. Jenže Beroun si nedal pokoj, a proto se za minutu mohli diváci díky jeho střele do vinglu radovat pošesté. V 50. minutě mohli Jihočeši snížit, ale Kučírek předvedl krásný rozštěp a tříbrankový náskok udržel. Naopak o čtyři branky to mohlo být v 55. minutě, kdy se na Špilera hnal Vítek, ale jeho blafáček se za brankovou čáru nedostal. Domácí tedy nakonec vyhráli 6:3, čímž si zajistili účast v play-off, ve kterém se střetnou s vedoucím Kladnem.



Ohlasy trenérů

Karel Slabý (IHC Písek):
My jsme k tomuto utkání přistoupili pod dojmem play-off, hráči se, jak bylo vidět, trošku šetřili tak, aby nedošlo ke zranění a podle toho ta hra vypadala. Víc k tomu nemůžu dodat.

Rostislav Čada (SK HS Třebíč):
Na rozdíl od soupeře bylo pro nás toto utkání velmi důležité, chyběl nám poslední krok k tomu, abychom mohli hrát v play-off. Všichni víme, že tento poslední krok bývá vždycky nejtěžší a na hráčích to bylo vidět. Začali jsme značně nervózně, potom se nám podařilo využít několika taktických chyb v obraně soupeře a většina mužstva se nakonec dostala do utkání. Jsem rád, že jsme pro nás po psychické stránce nelehký zápas dovedli do vítězného konce.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024