Menu +

Jindřichův Hradec vyřadil Třebíč z poháru

Reportáže
Jindřichův Hradec - HS Třebíč 4:2. Třebíč v pondělí nastoupila k utkání prvního předkola Tipsport Cupu na ledě lídra jedné ze tří druholigových skupin Jindřichova Hradce. Horácká Slavia vstoupila do utkání se čtyřmi útoky, po nepříjemném zranění Jiřího Berouna ale musel trenér Čada stáhnout hru na tři řady. Třebíčský útočník zápas nedohrál po nepotrestaném faulu, při kterém utrpěl otřes mozku a tržnou ránu na hlavě. Domácí si postupně vypracovali vedení 3:0, Třebíč korigovala gólem Olivy na 3:1, ale Jindřichohradečtí svůj náskok opět zvýšili. Mocek pak snižoval na konečných 4:2.
Sdílejte článek
 
, neděle 1.1.1111
JHR JHR
4:21:0, 2:1, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky: P. Bláha 2, Skokan, Ištvánik - 38. Oliva, 56. Mocek. Vývoj skóre: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.
Sestavy
KLH Vajgar Jindřichův Hradec:
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda - Mocek, Kříž, Hrbáček, Kališ, Klimeš, Polívka, Sedláček - Kaňka, Žiška, Holý - Beroun, Oliva, Mikulík - Fryauf, Zahradník, Vítek - Dubec, Hrůza, Tokoš.

Komentář k zápasu

Třebíč nastoupila do zápasu vlažně. Dala svému soupeři šanci, který ji stoprocentně využil. Horácká Slavia začala se čtyřmi útoky, ovšem její plány dostaly povážlivé trhliny již v polovině první třetiny, kdy inkasoval tvrdý zákrok Jiří Beroun, jenž byl po tvrdém zákroku u mantinelu tak otřesený, že mu museli z ledu pomáhat spoluhráči a tržnou ránu na tváři mu museli sešít několika stehy. Jihlavský rozhodčí Matějíček zákrok nepochopitelně nepotrestal. Šance si vytvářely oba týmy, ovšem v 18. minutě se do vedení dostal Jindřichův Hradec, v jehož řadách dominovali zkušený obránce Milan Bláha, útočník Roman Horák a vynikající gólman Josef Kučera. Kučera byl jediným hráčem z Českých Budějovic, který posílil Hradec v tomto pohárovém střetnutí, jinak za Vajgar nastoupilo pět juniorů.

Většinu druhé třetiny hrála Třebíč hodně zakřiknutě, ve 26. minutě inkasovala druhý gól a v polovině zápasu pak třetí. Ten vstřelili domácí dokonce ve vlastním oslabení. Ve 38. minutě alespoň snížil Jiří Oliva.

Do poslední třetiny vstoupila Třebíč s odhodláním zvrátit výsledek, ovšem ve 45. minutě inkasovala čtvrtý gól. Teprve v 56. minutě snížil Petr Mocek na 2:4. O minutu později ještě trefil Kališ tyč, ovšem krátce na to se do přečíslení dostali Jindřichohradečtí, následoval vynucený faul, který znamenal konec nadějí. Trenér Roman Mejzlík se pak ještě vyjádřil k soutěži jako takové. "Myslím si, že termín poháru je zvolený dost špatně. Týmy mají v téhle chvíli trochu jiné starosti. Sponzory zajímá hlavně postup do play-off a tomu se i my musíme přizpůsobit. Doufám, že jsme tímto zápas klesli na úplné dno a budeme již jen stoupat."



Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (asistent trenéra Třebíče): "Dali jsme soupeři šanci a on ji využil. Bohužel, v současné době asi na víc nemáme. Pořád hráčům zdůrazňujeme, že jsou málo v pohybu, vyčítáme jim nedůraznou koncovku, špatnou hru po ztrátě puku. Pořád to stejné. Hodně nám zkomplikovalo život zranění Berouna. Událo se před zraky rozhodčího Matějíčka a ten přesto faulujícího nepotrestal. Rozhodčí před zápasem ani nepřišel na rozbruslení a vůbec se nepamatuji, že by se kdy panu Matějíčkovi zápas povedl. Nechceme však svádět naši porážku na rozhodčího, za ní si můžeme sami.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024