Menu +

CEB - TRE 2:1 - Mladičká sestava Třebíče svedla vyrovnanou partii s Motorem

Reportáže
T ř e b í č - Bílé hvězdy sehrály v Českých Budějovicích vyrovnané utkání, přestože cestovaly do jihočeské metropole v omlazené sestavě. Domácím se podařilo překonat Vejmelku dvakrát, jediným střelcem Horácké Slavie byl naopak Jiří Řípa, jenž skóroval při přesilové hře.
Sdílejte článek
 
, čtvrtek 20.8.2015
CEB CEB
2:11:1, 1:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Rob (Přibyl), 33. Straka (Zíb) – 13. Řípa. Rozhodčí: Talpa, Mertl – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 2:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2352. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela – Zíb, Mucha, Vráblík, Suchánek, Žovinec, Bohunický, Kříž – Žálčík, Pajič, Babka – Nouza, Straka, Škoda – Kuchejda, Mikyska, Švihálek – Marek, Rob, Přibyl.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Čejka, Niko, Šaur, Přibyl, Šik, Bilčík – Wasserbauer, Řípa, Švec - Kusko, Baldwin, Klecha - Beneš, Juráň, Roupec - Petelin, Salák.

Komentář k zápasu

Utkání nezačalo s nikterak velkým útočným nábojem, kdy se do útoku vyloženě nedral ani jeden ze soupeřů. První střelu na branku si však připsali domácí hokejisté. Pokus Švihálka ale brankáře Vejmelku nikterak neohrozil. České Budějovice následně dostaly chuť útočit i s výhodou početní převahy, jejich další snahy stále úspěch neznamenaly. Do hry se, ač prozatím neúspěšně, začali dostávat také hosté, avšak prvotní důvod k radosti měli hráči Motoru. Nabídku Přibila přesně tečoval za záda třebíčského brankáře Luboš Rob a otevřel skóre. Další průběh náhle dostal o poznání bohatší chuť do hry, s ním ale přišlo i více chyb. Větší hlad se chtíčem náskoku měli stále domácí. Ti se tlačili dopředu a průběžné hrozby Horáků s úspěchem zažehnávali a to i za cenu faulu. Svou první přesilovku ve třinácté minutě Třebíč využít dokázala a ztrátu dorovnala. Jiří Řípa napřáhl od modré čáry a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. V následujících minutách úvodního dějství si už ani jeden celek vyloženou akci nevytvořil a po jedné trefě na obou stranách hráči s opatrností spíše dohrávali.

Ve druhé třetině to byli opět Jihočeši, kdo začal operovat v útočném pásmu, jejich střely ale nacházely cíle pouze na bránících soupeřích. Na druhé straně začaly budějovické zadáky obtěžovat i horáčtí Slávisté, také jim chybělo více důrazu a přesnosti k vážnější příležitosti. Po necelých pěti minutách od zahájení prostřední části nabral rychlost Vladimír Škoda, nadvakrát se úspěchu nedočkal ani on a následně po jeho přihrávce Straka orazítkoval tyčku Vejmelkovy branky. V polovině zápasu byly k vidění dvě obrovské šance na obou stranách. Nejprve Rob přebral přihrávku a z prostoru před brankou nastřelil pouze brankáře Vejmelku, poté neuspěl na druhé straně ve slibné příležitosti Baldwin. Ke střele se po ofenzivní práci Motoru nedostal. Vedení měl na hokejce hostující Švec, ve svém úniku jej nedovoleně zastavil Žovinec. Budějovičtí následný třebíčský výpad zahráli výborně a mohli se opět radovat. Navrátilec Zíb v třiatřicáté minutě v obranném pásmu přebral kotouč, chytře se podíval a vyslal kolmou přihrávku osamocenému Josefu Strakovi na modrou čáru. Pro něj už nebyl problém samostatný nájezd proměnit. Více prostoru pro hru si nadále vytvářeli domácí a ti měli závěr druhé periody ve své režii. Soupeře k ničemu prakticky nepouštěli.

Ani závěrečná část neoplývala hokejovostí a utahaný hokej, který probíhal v předešlých dvou třetinách, pokračoval nadále. V ospalém tempu se hra plná nepřesností přelévala z jedné strany na druhou, bez gólové myšlenky. Trochy zodpovědnosti se ujala Třebíč a vytvořila si kombinační akci v obranném pásmu Budějovic. Ke střele se dostal aktivní Švec, jeho bomba cíl mezi třemi tyčemi Kůdelovy branky nenašla. Na hostujících hráčích bylo v jejich snaze znát, že vyrovnat opravdu chtějí, k jejich smůle ale cesta přes domácí obranné řady nevedla. Osm minut před koncem třetí třetiny se v šanci, která zaváněla brankou, octly opět České Budějovice. Do přečíslení se hnala dvojice Straka – Škoda, jejich kombinace skončila neúspěšně stříleným pokusem mimo branku. Na druhé straně se o chvíli později pokoušel vsítit puk do branky Baldwin, na Kůdelu si nepřišel. V závěrečné čtyřminutovce bylo před domácím brankářem opět dusno, když ve vlastním oslabení Třebíč opět zahrozila. I tentokrát byl Kůdela pozorný. V samotném závěru připadla pro hokejisty Motoru výhoda přesilové hry. Tu zahráli svěřenci trenéra Rosola aktivně, usadili se v útočném pásmu a Třebíč se pouze bránila.

Domácí hokejisté byli po většinu hry aktivnější a v zápase zvítězili zcela zaslouženě. Třebíč si zápas zkomplikovala častým vylučováním, z čehož Budějovice mohly těžit.





Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: České Budějovice dnes vyhrály zcela zaslouženě, vypracovaly si velké množství šancí, a to i díky našim mnoha oslabením. Výsledek 2:1 je pro nás ještě dobrý. Spokojeni můžeme být pouze se třetí třetinou, kdy jsme zvýšili aktivitu a bruslení a na hře to bylo znát. Nastoupili za nás dva noví hráči, útočník Petelin a obránce Niko. Oba jsou zde na zkoušku. Jasno o sestavě pro ligu bychom chtěli mít v pátek 28. srpna po dvou domácích zápasech s Kladnem a Jihlavou.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024