Menu +

RP: TRE - JIH 6:1 - V odvetě jasně lepší Třebíč, Dukla sáhla k zákeřnostem

Reportáže
T ř e b í č - Nebyli jste dnes na hokeji? Chyba! Ti, kdo přišli, viděli krásný zápas a sedm branek, z toho šest v síti Jihlavy. Hosté působili velmi slabým dojmem, prakticky celý zápas se nezmohli na vážnější odpor. V čem Dukla nestačila hokejově, to vynahradila trvdostí až zákeřností, výjimkou nebyly zákroky na hlavy domácích hráčů. Dva hráči hostů po trestech do konce zápasu nedohráli. K vidění bylo i několik potyček, protože Třebíčští si nenechali nic líbit. Podstatné je však skóre a to hovoří jasně pro tým domácích Bílých hvězd v poměru 6:1.
Sdílejte článek
 
, čtvrtek 27.8.2015
TRE TRE
6:13:0, 1:0, 2:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Petelin (Přibyl), 11. Petelin (Niko, Švec), 15. Svoboda (Bilčík, Polodna), 30. Svoboda (Polodna, Erat), 44. Erat (Svoboda), 52. Švec (Svoboda) – 58. Grebenjuk. Rozhodčí: Blecha, Pokorný – Lainka, Klouda. Vyloučení: 12:6, navíc Kohout a Dundáček (oba JIH) 5 minut + OT do konce utkání. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 670. Průběh utkání: 6:0, 6:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Klimeš - Malena, Bilčík, Čejka, Niko, Šaur, Přibyl, Šik – Erat, Dolníček, Svoboda – Švec, Polodna, Psota – Petelin, Bittner, Beneš – Kusko, Baldwin, Klecha – Juráň.
HC Dukla Jihlava: Sáblík – Štebih, Dobrovolný, Šimek, Kvapil, Grebenjuk, Dundáček, Šafář, Kaláb, Melenovský, Jícha, Severa, Prokš, Březina, Flek, Skořepa, Důras, Harkabus, Kohout, Seman, Alexejev.

Komentář k zápasu

Již úvod zápasu napověděl o tom, kdo bude na ledě kralovat. Hned úvodní minuta přinesla brankovou příležitost pro Erata, který se ocitl sám před brankářem, kterého však nepřekonal, Třebíč se v5. minutě po zásluze ujala vedení. Poprvé Sáblíka překonal Luka Petelin.

Jihlava hrála tak jak ji neznáme a bohužel pro fanoušky Dukly ne moc dobře. Spousta nepřesností pramenila k tomu, že Kohout naprosto nesmyslně a nesportovně fauloval, díky čemuž obdržel trest pět minut a do konce zápasu.

Hrubého faulu využil v 11. minutě znovu Luka Petelin, který tečoval střelu od modré, kterou vyslal Niko.

Těžce frustrovaná Jihlava se soustředila spíše na agresivitu než na hokej. Jeden z méně nešetrných zákroků ustál v 15, minutě Tomáš Svoboda, který milimetrovou střelou určil skóre první třetiny.

I přesto, že Jihlava hrála na začátku prostřední třetiny dvě přesilovky, se hosté zmohli pouze na přehnanou agresivní hru, která do přátelského utkání nepatří a nutno podotknout, že k trefení branky by ambiciózní Jihlavané mnohdy potřebovali branku na fotbal.

Právě přehnaná agrese Dukly vedla k další brance domácích. Tomáš Svoboda skóroval podruhé po kombinaci Polodny s Eratem.

Ve 44. minutě se trefil po přihrávce Svobody i srdcař Roman Erat a bylo zaděláno na debakl.

Když v 51. minutě nedokázal v samostatném úniku uspět Erat, připravil o minutu později gólovku Svodobda pro Marka Švece, který pohodlně uklidil kotouč do branky.

Nakonec se k radisti asi dvaceti hostujících fandů prosadila i Dukla. Blokovaná střela od Alexandra Grebenjuka skončila přesně v horní polovině branky.

Horácká Slavia naprosto zaslouženě zvítězila, Jihlavě, která zápas emotivně nezvládla, nadělila šest branek a naprosto zaslouženě zvítězila.

Jiří Mička po utkání Třebíč - Jihlava 6:1

Tomáš Madrý po utkání Třebíč - Jihlava 6:1



Ohlasy trenérů

Petr Vlk – HC Dukla Jihlava: Trenér Jihlavy se odmítl k zápasu vyjádřit.


Jiří Mička – SK Horácká Slavia Třebíč: Zápas jsme výsledkově zvládli, využili jsme přesilovky a myslím, že jsme se oproti utkání s Kladnem o dost procent zlepšili. Dobře jsme bruslili a hráči dobře plnili pokyny i taktiku. Vedli jsme a soupeř se s tím snažil něco dělat, hodně se přerušovalo, došlo i na potyčky, jediným hráčem, který to odnesl vážněji, je Marcel Juráň, ale ještě nevíme, jak to s ním bude vypadat. U ostatních jsou to takové spíš prkotiny. Dnes po utkání si sedneme a budeme řešit složení kádru, ale určitě to ještě nebude konečné a definitivní sestava, která by měla na led vyjet devátého září. Počítali jsme s tím, že v tuto dobu už tady budeme mít hráče z Olomouce a z Komety, ale oba kluby mají teď své problémy a marodky, takže se složení týmu teď snažíme řešit jinou cestou. Proto bude ještě nějaký čas trvat, než bude složení týmu definitivní.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024