Menu +

SUM - TRE 2:3 sn - Odhodlání a bojovnost = úspěch, HST vydřela v Šumperku dva body

Reportáže
T ř e b í č - K prvnímu kolu WSM Ligy zajížděli Třebíčští na led nevyzpytatelného Šumperka. Ten se stal farmou Pardubic, které jej na poslední chvíli hodně posílily, a v jeho sestavě se objevil například Jan Zdráhal nebo Tomáš Kaut, ze Zlína přišel Aleš Holík a z Vítkovic brankář Filip Šindelář. Třebíčští nastoupili se třemi pětkami a obrannou taktikou, která nakonec slavila úspěch. Hosté dvakrát prohrávali, ale dokázali dvakrát vyrovnat, v prodloužení branka nepadla, protože snad jedinou šanci nastaveného času, ale zato stoprocentní, zlikvidoval fantastickým zákrokem mág v třebíčské svatyni a odchovanec HST Karel Vejmelka. Ten také v nájezdech vynuloval vychvalované střelce domácích, a tak se mohly Bílé hvězdy radovat ze dvou cenných bodů. Nájezd za Třebíč proměnil kapitán David Dolníček.
Sdílejte článek
 
1.kolo, středa 9.9.2015
SUM SUM
2:3sn1:1, 1:0, 0:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Fořt (Vrdlovec, Holík), 25. Gewiese (Haas, Půhoný) – 17. Švec (Bilčík, Erat), 41. Švec (Malena, Erat), rozhodující nájezd Dolníček. Rozhodčí: Dědek – Adamec, Poruba. Vyloučení: 7:7, navíc Přibyl (TRE) 5 minut + OT do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 945. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
Sestavy
Draci Šumperk: Šindelář – Gewiese, Sedlák, Bažant, Holík, Prokop, Drtil, Slavík, Zdráhal – Haas, Plášek, Půhoný – Brunec, Vrdlovec, Fořt – Milfait, Kaut, Šimun – Ostřanský, Voženílek, Hroch.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Malena, Bilčík, Čejka, Niko, Šaur, Přibyl, Šik – Erat, Dolníček, Švec – Kusko, Polodna, Psota – Petelin, Baldwin, Beneš – Pokorný.

Komentář k zápasu

Po mnoha týdnech se hokejová veřejnost dočkala a v Šumperku začala WSM liga duelem domácích draků s Třebíčí. Oba týmy nasadily do duelu brankáře patřící extraligovým týmům, zatímco hosté přijeli s mladým Karlem Vejmelkou, domácí klec střežil zkušený Filip Šindelář.

Draky navíc oproti přípravným zápasům posílil i jejich loňský kapitán Aleš Holík a útočník Tomáš Kaut. Samotný úvod zápasu ale hostům moc nevyšel a jejich vstup do sezóny poznamenala dvojice vyloučených - Ján Niko a brankář Vejmelka, který se provinil podražením. A draci dvojnásobnou početní výhodu využili. Aleš Holík našel křižnou přihrávkou volného Tomáše FOŘTA a hráč, který v minulosti oblékal třebíčský dres, propálil Vejmelku.

V následujících minutách ale byli aktivnější hosté, kteří se sice dostávali do větších šancích stěží, ale i tak hrozili. Šindelář však až do 17. minuty zůstal nepřekonaný. To byl na trestné lavici Tomáš Sedlák, když hosté předvedli bleskovou a rychlou souhru, na jejímž konci byl s přehledem zakončující Marek ŠVEC. Hned poté však musel na trestnou lavici hostující Psota, draci pak výhodu nevyužili, ačkoliv Gewiese mohl před přestávkou vrátit domácím vedení.

To si Šumperk osvojil až v druhé třetině. A hosté znovu pykali za faul, když Čejka seděl za katrem za podržení. A hned v úvodu 25. minuty se prosadil po krásné souhře Petr GEWIESE, kterému na zadní tyč naservíroval parádní přihrávku Marek Haas. Hned vzápětí uháněli na branku hostů Voženílek s Ostřanským, mladé pušky šumperských ale rychlý brejk zakončit nedokázali.

Ještě větší příležitost měl Šumperk těsně po polovině zápasu, kdy po zcela zbytečném faulu na hlavu Matěje Bažanta musel do sprch Milan Přibyl. Pětiminutovou přesilovku ale Šumperk nevyužil. Do konce třetiny pak obstarali trochu vzrušení již jen Gewiese a Švec, oba si za pěstní diskusi vysloužili dvouminutové tresty.

Až ve třetí třetině pak poprvé vyšel začátek dvacetiminutovky Třebíčským. A to gólově. Sotva se Marek ŠVEC vrátil z trestné lavice, tak v čase 40:14 vyrovnal. Hosté rozebrali domácí defenzívu a pro třebíčského střelce nebyl problém do odkryté branky podruhé v zápase skórovat.

Hosté pak měli podstatně více ze hry, Šumperk se dostával do šancí sporadicky, o to více ale musel být Vejmelka na pozoru. V 50. minutě mohl hosty poslat poprvé v zápase do vedení hokejový rapper Baldwin, ale odkrytou branku k údivu všech minul. Hosté pak při další přesilovce znovu sevřeli bránící se kvartet draků, ale Šindelář si počínal mezi tyčemi velice jistě.

Silvestr Kusko ještě v posledních dvaceti vteřinách dvakrát prozkoušel pozornost Šindeláře, ten ale oba puky vyrazil do rohu kluziště.

Prodloužení mohlo výrazně ovlivnit vyloučení z konce úvodní minuty nastavení, slovenský urostlý chasník Eduard Šimun dostal za vražení dvě minuty a Jiří Mička okamžitě svolal hráče na poradu na oddechový čas. Draci ale v oslabení i díky výborné práci Karla Pláška hosty do tlaku nepustili, naopak na druhé straně při vyloučení Švece fantasticky rukavíc vyrážečky zachránil Třebíč Karel Vejmelka, který vytasil pár vteřin před koncem prodloužení zákrok zápasu!

Gól tak nepadl a došlo na nájezdy. V nich se jako jediný prosadil výbornou kličkou David DOLNÍČEK a hosté tak odvážejí ze Šumperku dva body za vítězství 3:2 po samostatných nájezdech.





Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Šlo o první zápas, který jsme chtěli jednoznačně zvládnout. Do Šumperka jsme nepřijeli s tím, že budeme hrát pasivně, ale určitý záměr, který nebudu prozrazovat, jsme samozřejmě měli. Po většinu zápasu jsme hráli to, co jsme si řekli, a vítězství za dva body bereme. Věděli jsme, že Šumperk bude pro dnešní zápas posílen, ale že bude takhle nabitý, to se přiznám, že jsme netušili. O to cennější dnešní body pro nás jsou. Ve třetí třetině jsme byli aktivnější a lepší, domácí jsme vysoko přestříleli. Karel Vejmelka dnes podal velmi dobrý výkon, je to mladý brankář, náš odchovanec, který na sobě ale musí ještě hodně pracovat, což on ví. Ještě musí udělat hodně důležitých kroků a dnes to byl jeden z nich.

Radek Kučera - Salith Šumperk: Pokaždé, když hrajeme nájezdy, tak říkám, že to je loterie. A to platí i tentokrát. Obrovská škoda, že jsme neudrželi vedení v základní hrací době. Přišla obrovská chyba na začátku třetí třetiny, ta nás později mohla mrzet. Osobně považuji dnešní výsledek za ztrátu dvou bodů, klidně jsme mohli mít všechny tři. I v prodloužení jsme minuli prázdnou branku a na vítězství se dosáhnout nepodařilo, veliká škoda. Dá se říci, že dnešní zápas byl gólmanů. Třebíči chytal výborně Karel Vejmelka a u nás Filip Šindelář také zastavil všechno, co mohl. Musím je oba pochválit.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024