Menu +

Dorost KLA-TRE 8:1 - V sedmé minutě nebylo na Kladně o co hrát

Reportáže
K l a d n o / T ř e b í č - Druhý zápas ve dvou dnech čekal třebíčské dorostence na ledě předloňského mistra republiky, baště mládežnického hokeje v České republice - na Kladně. Netradičně už v pátek kvůli oslavám osmdesáti let hokeje na Kladně vstoupili mladí třebíčští hokejisté do jámy lvové a nestačili se divit. Během sedmi minut prohrávali o čtyři branky, kladenská kanonáda byla k nezastavení, a tak si ze středu Čech odvedli drtivou porážku 1:8. Jediný čestný úspěch hostů zaznamenal Lukáš Dostál.
Sdílejte článek
 
26.kolo, sobota 27.11.2004
KLA KLA
8:15:0, 1:1, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky: 2. Bláha (Knotek), 3. Valský (Hlusička, Stehlík), 5. Valský (Hlusička, Mizera), 7. Čermák (Knotek), 15. Procházka (Piskáček, Lhotský), 29. Procházka (Piskáček, Lhotský), 49. Petráček (Veselý), 59. Hlusička (Bláha, Mizera) - 31. Dostál (Burian V., Kundela). Rozhodčí: Dundr - Ruchař, Doskočil. Vyloučení: 4:4. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 24:16.
Sestavy
Rytíři Kladno: Cikánek (20.Bína) – Čermák, Gudas, Libert, Mizera, Petráček, Piskáček,Souček, Stehlík – Bláha, Eberle, Eitler, Hauer, Hlusička, Hoffman, Knotek, Lhotský, Procházka, Valský, Veselý, Zindulka
SK Horácká Slavia Třebíč: Burgr (6. Ondrůj P.) – Popela, Vlašín, Hobza, Vlček, Vozárik, Málek, Kadela R., Bartejs – Burian V., Dostál, Kundela, Kadela E., Burián P., Nahodil, Jánský, Kejda, Kessner, Matoušek, Svoboda

Komentář k zápasu

Hned od začátku střetnutí bylo jasné, kdo je pánem na ledě. Než se Tomáš Burgr, který se vrátil na led, na němž vyrůstal, stačil rozkoukat, tak jej jeho loňští spoluhráči vyhnali z branky. Vypadalo to, že na ledě jsou pouze hráči Rabatu, kteří si vyhlédli pozici, do té si najeli a odtud dali gól. Nejprve to byl Bláha po přihrávce Knotka, hned v další minutě Valský zužitkoval přihrávky Stehlíka a Hlusičky a v páté minutě si to zopakoval po asistencích Hlusičky a Mizery při vyloučení Vlčka. I další oslabení zaplatila Třebíč brankou, tentokrát se prosadil střelou od modré Čermák, namazal mu Knotek, na trestné pro změnu seděl Vlašín. Tuto branku už však nedostal Burgr, ale vystřídavší Petr Ondrůj. Brankostroj domácích na chvíli ustal, ale že to Kladno nezabalilo dokázal v 15. minutě Procházka po přihrávkách Piskáčka a Lhotského. Po celou první třetinu domácí svého soupeře jednoznačně přehrávali, byli rychlejší, přesnější, měli vyrovnanější mužstvo, více o sobě věděli a výsledkem bylo jasné vedení.

Do druhé třetiny nastoupili hosté se snahou, aby zastavili brankostroj Kladna, což se jim podařilo, ale na to aby, zápas výrazněji zdramatizovali, neměli šanci. V této třetině padly pouze dvě branky – nejprve šestou kladenskou vsítil opět Procházka, kterému znovu asistovali Lhotský a Piskáček, poté se přece jenom prosadili i třebíčští dorostenci – Dostál zakončil krásnou kombinaci Viléma Buriana a Kundely. Do konce třetiny už se nic závažného nepřihodilo, hosté zlepšili bruslení a rychleji přistupovali k domácím hokejistům, což se odrazilo i na narůstání skóre.

V závěrečné části pokračovala obě mužstva ve hře z druhé třetiny, hrál se rychlý hokej, sice se mnoho nestřílelo, ale zakončovaly se až nadějné šance. Těch bylo víc na straně domácích a jednu z nich proměnil Petráček, který dostal přihrávku od Veselého a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Dvě minuty před koncem utkání Kladno využilo svou třetí přesilovou hru, když seděl na trestné lavici Popela. Bláha s Mizerou připravili jasnou šanci Hlusičkovi a ten nezaváhal a stanovil konečné skóre na 8:1 pro svůj tým.

Oba týmy zápas odehrály na čtyři řady, zde se projevil zásadní rozdíl, když třebíčský tým nebyl zdaleka tak vyrovnaný jako domácí. Pro hosty je na zápase pozitivní skutečnost, že byli vyzkoušeni Bartejs a Kessner, dva hráči z kádru deváté třídy, kteří ukázali, že by se mohli postupem času prosadit do mužstva dorostu. Nyní čekají třebíčské dorostence další dva těžké zápasy – nejprve ve čtvrtek doma s Plzní a v sobotu boj na ledě Karlových Varů.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024