Menu +

KLA – TRE 4:3 – Horácká Slavia prohrála po urputném boji na Kladně, rozhodla oslabení

Reportáže
T ř e b í č - Bílé hvězdy se po vítězství nad Přerovem vydaly v rámci 29. kola do Kladna, kde se střetly s místními Rytíři. První branku vstřelil Erat, který usměrnil Dolníčkovu prudkou přihrávku před branku od modré. Na 2:0 zvyšoval Zohorna. Domácím se podařilo ještě do konce druhé dvacetiminutovky díky dvěma využitým přesilovým hrám vyrovnat. V osmačtyřicáté minutě pak dokonali Rytíři obrat, když Machač dorazil Šindelářem vyražený kotouč. Další přesilovou hru pak využil Skuhravý. Gól naděje vstřelil taktéž při přesilové hře Roman Erat, vyrovnat už ovšem Třebíčští nedokázali.
Sdílejte článek
 
29.kolo, středa 2.12.2015
KLA KLA
4:30:1, 2:1, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 35. Pitule (Stach, Rudovský), 39. Skuhravý (Nash, Stach), 48. Machač (Rudovský, Skuhravý), 52. Skuhravý (Nash, Stach) – 14. Erat (Dolníček, Švec), 29. Zohorna (Pekr, Kusko), 55. Erat (Bartoň, Dolníček). Rozhodčí: Würtherle – Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 5:7, navíc Horna (KLA) 10 minut OT a Pekr (TRE) 10 minut + DKU. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1700. Střely na branku: 36:23. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3.
Sestavy
Rytíři Kladno: Mensator – Nash, Repe, Kolářík, Růžička, Gutwald, Ptáček – Machač, Skuhravý, Rudovský – Kindl, Stach, Bílek – Dvořáček, Pitule, Redlich – Horna, Lukáč, Strnad.
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář – Bilčík, Bartoň, Niko, Štindl, Šaur, Přibyl – Erat, Dolníček, Švec – Kusko, Zohorna, Pekr – Wasserbauer, Miškovský, Pokorný – Šik, Juráň, Čech.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání si připsal důležitý zákrok hostující Šindelář, když se ho pokusil překonat Skuhravý, jenž dostal přihrávku mezi kruhy od Machače. Švecova akce po vypíchnutí puku skončila na betonech Mensatora. Skórovat mohl Kindl, poté co přešel přes Wasserbauera, při bekhendové kličce na Šindeláře mu ale sjel kotouč z hole a branku tak netrefil. Třebíčského brankáře ohrozil také Strnad. Po vyloučení Šaura si zahráli domácí přesilovou hru, hostující branku však de facto neohrozili. Z gólu se tak radovala poprvé Třebíč. David Dolníček zavezl kotouč do pásma a poslal prudkou přihrávku před branku na Romana Erata, který puk lehce usměrnil. Domácí se snažili rychle odpovědět, ale ani Skuhravý, ani Pitule překonat brankáře hostů nedokázali.

Šindeláře prověřil Stach. Přesilovou hru si zahráli také hosté, Mensatora hned dvakrát v jejím úvodu ohrozil Pekr. Po návratu z trestné ujel Bílek se Stachem, prvně jmenovaný ale přestřelil. Jen do Mensatorových betonů se trefil Pokorný. Rudovského střelu při další početní výhodě domácích schoval Šindelář do lapačky. Pak si perfektně poradil i přes clonícího Skuhravého s ranou Stacha a zejména s následnou dorážkou Bílka. Skóre nezměnil ani Kindl. V devětadvacáté minutě tak znovu udeřila Horácká Slavia. Pekr našel na brankovišti Radima Zohornu, jenž pouze dopravil kotouč do prázdné.

Domácím se podařilo snížit při přesilové hře po vyloučení Bartoně. Rudovský z mezikruží sice ještě neuspěl, Tomáš Pitule už ale střelou mezi betony třebíčského brankáře překonal – 1:2. Po vyloučení Erata se usadili domácí v obranném pásmu Třebíče a po tlaku vyrovnali. Stach třebíčského brankáře ohrozit nemohl, Nashovu ránu dokázal Šindelář jen utlumit a volný kotouč dopravil za brankovou čáru Václav Skuhravý.

Mensatorovu pozornost prověřil Pekr, Šindelářovu pak Redlich. Osmačtyřicátá minuta přinesla třetí branku Rytířů. Rudovského ránu Šindelář jen vyrazil, Patrik Machač dorazil kotouč do odkryté branky. Vyrovnat mohl osamocený Wasserbauer, na Mensatora si ale nepřišel. Po vyloučení Třebíče pak využil další přesilovou hru Václav Skuhravý. Ve vlastním oslabení se mohl prosadit Ptáček. Po faulu Skuhravého vykřesal naději hostů Roman Erat, když tečoval Bartoňovu ránu. Po vyloučení Nashe na čtyři minuty se Bílé hvězdy prosadit nedokázaly, v průběhu početní výhody byl navíc vyloučen Pekr. Třebíč zkusila power-play, žádná branka už ovšem nepadla. Po urputném boji tak zvítězilo Kladno.





Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Zápas jsme rozehráli velmi dobře, vedli jsme 2:0 a měli jsme i gólovku na 3:0, jenže tu jsme nedali. Pak jsme šli třikrát za sebou na trestnou, domácí se tak dostali společně s diváky do hry a srovnali v přesilovkách na 2:2. Ve třetí třetině nám domácí utekli o dva góly, ale my jsme dokázali ještě snížit na 4:3. V závěru jsme ještě zkusili power - play, ale k vyrovnání to už nevedlo. Zápas se rozhodoval asi ve druhé desetiminutovce druhé třetiny, kdy jsme byli třikrát vyloučeni, z toho dvakrát za prapodivné věci. Kladno do té doby bylo ve druhé třetině marné a je velká škoda, že tým, který je aspirantem na postup, musí dostávat takovouto pomoc.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024