Menu +

PRO – TRE 2:3 p – Bílé hvězdy přehrály Jestřáby z Prostějova a vezou dva body

Reportáže
T ř e b í č - Prostějovští Jestřábi inkasovali v utkání 31. kola WSM Ligy již v páté minutě z hole Zohorny, dvěma brankami Dragouna ovšem ještě do přestávky otočili skóre. Ve druhé dvacetiminutovce vyrovnal při hře ve čtyřech Polodna. Třetí třetina žádnou branku nepřinesla, rozhodnout tak muselo prodloužení, ve kterém potrestal vyloučení domácích Matěj Pekr.
Sdílejte článek
 
31.kolo, pondělí 7.12.2015
PRO PRO
2:3p2:1, 0:1, 0:0 - 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Dragoun (Venkrbec, Cetkovský), 19. Dragoun (Cetkovský, Mojžíš) – 5. Zohorna (Raška), 34. Polodna (Štindl, Pekr), 65. Pekr (Erat). Rozhodčí: Fiala – Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1242. Střely na branku: 47:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Sestavy
LHK Jestřábi Prostějov: Horčička – Drtina, Vokurka, Mojžíš, Sova Husák, Protivný, Rudl – Cetkovský, Dragoun, Venkrbec – Novák, Moskal, Zadražil – Šlahař, Meidl, Krejčík – Kajaba, Illéš, Čuřík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Malena, Bartoň, Bilčík, Štindl, Šaur, Niko, Přibyl – Erat, Dolníček, Švec – Kusko, Polodna, Pekr – Wasserbauer, Raška, Zohorna – Čech, Miškovský, Pokorný.

Komentář k zápasu

Úvod utkání patřil hostím. Ve třetí minutě se sice k první střele zápasu dostal Miškovský a následně se málem dostal do úniku obránce Bartoň. Jestřábí obrana však včas zareagovala. Brzy už však musela sklonit hlavy. K dorážce střely se dostal Radim Zohorna, který se trefil krásně pod břevno. Od té doby však už úřadovali Jestřábi. Velmi nebezpečná byla například jejich přesilovka, během níž se Mojžíš málem trefil mezi betony Vejmelky. V polovině třetiny už si ale mohli domácí hráči zařvat "gól". Cetkovský forčekoval a podařilo se mu dostat hostujícího hráče pod tlak. Ten následně nahrávkou našel jen Michala Dragouna, který s přehledem zavěsil.

Chvíli na to si oba soupeři vyzkoušeli početní výhodu. Nebylo však moc na co koukat. Zatímco Prostějov toho moc nevymyslel, Třebíč působila přímo bezradně. Pro celý zbytek třetiny to však neplatilo. V oslabení se totiž dokázali Jestřábi ještě jednou prosadit. A opět to byl Michal Dragoun, který dal zapomenout na dosavadní střelecký půst. Do konce dvacetiminutovky nezbývaly ani dvě minuty a s průběžným stavem už ani jeden z týmů nedokázal nic udělat.

Druhou třetinu začali o něco lépe Jestřábi. Drtina se však ve 23. minutě od modré čáry netrefil. Chvíli na to se z otočky neprosadil Venkrbec a ani nebezpečná střela z kruhu v podání Nováka ke změně skóre nevedla. Na další zajímavou šanci si však museli diváci počkat až do poloviny zápasu. Cetkovský poslal od mantinelu puk na Dragouna, ale ten hattrick nedokonal. Pouze nechal vyniknout lapačku Vejmelky. Ještě více přitopil pod kotlem pár vteřin po té Novák, který šikovně tečoval puk od Mojžíše a Vejmelka kotouč málem v lapačce neudržel. Hosté ale nakonec měli štěstí. Potvrdilo se tak pravidlo nedáš, dostaneš. Petr Polodna dokázal využít přesilovku a zároveň definitivně utnout dosavadní tlak Prostějova.

Zbytek třetiny už zdaleka tolik vzrušení nepřinesl. Diváci, kteří chvílemi nebyli příliš slyšet, se dočkali až v té závěrečné. V dobré šanci se ocitl třebíčský kapitán Dolníček, ztroskotal však na Horčičkovi. Podobně se na druhé straně vedlo Drtinovi, který trefil jen beton brankáře. V šestačtyřicáté minutě zase netrefil ideálně Cetkovského nahrávku Dragoun. Následovaly příležitosti na obou stranách, netrefil se však ani Zohorna, ani Kajaba, který nastoupil na třetí třetinu do hry. V jednapadesáté minutě se naopak do ojedinělého tlaku dostala Třebíč. Niko, Kusko a Polodna opakovaně zahrozili, ale Horčičku se jim překonat nepodařilo. Do konce třetiny, kdy se o překot vylučovalo, se ještě pokusil prosadit Venkrbec. Po přejití dvou bránících hráčů však netrefil branku.

Fanoušci se tak mohli opět strachovat toho, že jejich oblíbenci neuspějí v nájezdech. Nakonec se tak ale nestalo. Po šanci Krejčíka s Meidlem to chvíli vypadalo, že by mohli Jestřábi zápas v klidu dohrát a posunout ho do nájezdů. Po té však při rozehrávce domácí chybovali a umožnili tak Matěji Pekrovi rozhodnout. Alespoň z jedné věci však po zápase mohli mít radost. Díky prohře Havířova právě tento celek bodově dorovnali a na dostřel je nově i devátá příčka.





Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl - LHK Jestřábi Prostějov: Doma se musí vyhrávat, tři body jsme neudělali. Na druhou stranu Třebíč předvedla přesně to, co jsme očekávali. Hráli hokej s pěti lidmi dozadu a my jsme se těžko probíjeli. Musím říct, že nám trošku chyběla šťáva. Po těch zápasech, které jdou strašně rychle za sebou, se energie těžko střádá. Bylo to vidět, proti Třebíči jsme neměli takový šmrnc jako v posledních zápasech, ovšem to samé bylo i na druhé straně. Moc parádní hokej to nebyl. Bohužel, Třebíč dala tři góly a musím říct, že u dvou jsme měli asistenci my.

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Jsme rádi, že jsme utkání zvládli, byť za dva body. Prostě jsme to vydřeli, ubojovali, zvládli jsme oslabení. V jedné naší přesilovce jsme dokonce gól dostali. Jsme za vítězství opravdu vděční.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024