Menu +

Sdílejte článek
 
9.kolo, neděle 25.10.2015
JHR JHR
3:4sn2:0, 1:2, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 14.Košťál (Šafář, Heřmánek), 16.Heřmánek (Košťál), 31.Šafář – 26.Urban (Šimka, Kajnar), 38.Matov (Maštera, Urban), 41.Matov (Všetečka, Hort), rozhodující nájezd Kajnar . Rozhodčí: Slavík – Kreuzer, Brůha . Vyloučení: 3:5, navíc Heřmánek (JH) 10 minut nesportovní chování . Využití: 1:1 . V oslabení: 1:0 . Diváci: 38 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.
Sestavy
KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Fógl – Babchuk, Kadlec, Žuček, Jon, Port, Šafář, Heřmánek, Košťál, Bednařík, Janeček, Zettl.
SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda – Pokorný, Všetečka, Urban, Šimka, Veškrna, Kabelka, Burian, Wasserbauer, Hort, Matov, Kajnar, Maštera, Tůma, Kučera, Bednář.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina i přesto, že se třebíčským juniorům příliš nepovedla, nabídla divákům několik pěkných šancí na obou stranách. Víc střeleckých příležitostí měly Bílé hvězdy, domácí brankář si ale svou svatyni dobře hlídal. Třebíč však nabídla soupeři výhodu přesilové hry, ve které se rychlou střelou prosadil Košťál a dostal tak domácí tým do vedení. Hostům se sice podařilo dostat soupeře pod tlak, pěkné šance Bednáře, Všetečky, Horta i Urbana ale zneškodnil domácí brankář. A podle hesla - nedáš-dostaneš - to byli opět domácí, kdo zvyšoval skóre. Po Košťálově přihrávce ujel Heřmánek a střelou pod víko nedal Svobodovi v brance hostí žádnou šanci. V závěru třetiny hrála Třebíč přesilovou hru, ale ani ta nepřinesla snížení stavu a tak po první třetině odcházeli třebíčští junioři s dvougólovým mankem.

Ani v úvodu druhé třetiny nevyužili hosté přesilovou hru, jejich herní výkon se ale zlepšil. Další nabídnutou výhodu v podobě přesilové hry už si Třebíčští nenechali ujít a po Urbanově střele snížili na 2:1. Po ubráněném oslabení, kdy třebíčský brankář Svoboda zlikvidoval několik jedovatých střel soupeře to vypadalo, že se hostující hráči herně zvedli, poté však přišla studená sprcha, kdy ve vlastním oslabení ujel domácí Šafář a další střelou pod víko proměnil svůj únik ve třetí domácí branku. Závěr třetiny ale patřil hostujícím hráčům, svou vizitku poslal domácímu gólmanovi Matov a snížil tak stav na 3:2.

Začátek poslední třetiny se na rozdíl od té první našim Bílým hvězdám povedl. Hned v první minutě předvedly sérii pěkných přihrávek a čítankové přečíslení pak zakončil Matov za záda téměř bezmocného domácího brankáře. Hosté ubránili i další oslabení, naopak několikrát zahrozili před domácím brankářem a jejich tlak sílil, ale ani další střely Pokorného, Všetečky či Bednáře již změnu nepřinesly. Utkání tak skončilo v základním čase 3:3 a následovaly samostatné nájezdy, ve kterých až v sedmé sérii rozhodl hostující Kajnar. Třebíč si tak domů odvezla dva body.





Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík - SK Horácká Slavia Třebíč: „Úvodní třetina se nám vůbec nepovedla. Domácí hráči, z kterých většina má zkušenosti se seniorským hokejem, byli lepším týmem, my jsme nebruslili, jen se koukali, co domácí vymyslí. Výsledek 2:0 byl pro nás ještě dobrý. Ve druhé třetině se naše hra trošku zlepšila, dokázali jsme využít přesilovku a snížit. Když už se zdálo, že bychom se mohli i herně zvednout, vyrobili jsme při naší přesilovce chybu, kterou domácí opět potrestali. Ke konci třetiny se nám dobrým důrazem v útočném pásmu podařilo vstřelit kontaktní branku. Třetí třetinu jsme byli lepším týmem, domácím docházely síly, ale víc než na vyrovnání jsme se nezmohli. V nájezdech jsme kromě tří branek nastřelili ještě tři tyče a v sedmé sérii rozhodli o našem vítězství."

Podobné články