Menu +

KLA-TRE 5:1: Odpor byl větší, ale výsledek zůstal stejný

Reportáže
Třebíčští hokejisté drželi 44. minut naději na vyrovnání série. Po první bezgólové třetině inkasovali dvakrát v prostřední části, ale Jiří Beroun střelou z levé strany vykřesal jiskérku naděje. Ve 44. minutě však po skvělé souhře s Musilem zvýšil Radek Gardoň a bylo rozhodnuto. Kladno pak přidalo ještě dva góly a konečné skóre tak bylo stejné jako v neděli. Třetí utkání série uvidí Třebíč ve středu od 17:30!
Sdílejte článek
 
ČF2, pondělí 17.2.2003
KLA KLA
5:10:0, 2:0, 3:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Havel (Klimt, Mojžíš), 25. Kysela (Mojžíš), 45. Gardoň (Musil), 59. Kysela (Fink) - 42. Beroun (Oliva).
Rozhodčí: Kubeš - Marek, Pokorný. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. Diváci: 2549.
Sestavy
Rytíři Kladno: Orct - Kruliš, Špelda, Mojžíš, Skuhrovec, Čech, Kasík, Chatrnúch, Zeman - Jankových, Gardoň, Musil - Havel, Kalla, Klimt - Kysela, Pazourek, Fink - Bílek, Zajíc, Havel.
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučírek - Kališ, Dusík, Hrbáček, Pecka, Sedláček, Polívka - Beroun, Cachnín, Fryauf - Kaňka, Žiška, Holý - Kubát, Oliva, Vítek.

Komentář k zápasu

Třebíč vstoupila do druhého utkání na Kladně mnohem opatrněji a snažila se vyhnout kanonádě domácích, kterou připravili Horácké Slavii v neděli. Kladno tentokrát hosté nepustili do počátečního tlaku a při vyloučení Michala Havla si připravili první šanci Třebíčští. První řada oblehla v zámku kladenskou branku, několikrát nebezpečně zahrozila, ale Zdeněk Orct s klidem nedávného reprezentačního gólmana všechny náznaky šancí pochytal. Při následném vyloučení Špeldy si poradil i s tutovkou Oldřicha Kališe. Správný hráč se ocitl na správném místě... - leč sám mezi kruhy nedal. Do branky se oproti neděli postavil Kučírek a musel řešit nájezd dua Pazourek - Kysela, v závěru třetiny ještě vychytal Klimta.

Krátce po začátku druhé třetiny skončilo čekání na první gól. Klimt našel v ideální pozici Michala Havla a Kladno vedlo. Když po vyloučení Kališe skóroval Robert Kysela, objevila se v očích třebíčských fanoušků marnost. Horácká Slavia však ještě zápas zdaleka nezabalila. Ve 30. minutě měl jedinečnou šanci zkušený Jiří Oliva, ale jeho blafák Orct chytil. Krátce před druhou sirénou byl vyloučen Kruliš a Třebíč začala hrát přesilovku.

Tu už na začátku třetí části zužitkoval Jiří Beroun, který z levé strany prostřelil Orcta. Nadšení však brzy schladil Radek Gardoň, který po spolupráci s Mojmírem Musilem upravil na 3:1. Velmi smolný gól pak inkasovala Třebíč ve 49. minutě, kdy český reprezentant Martin Čech vystřelil vedle branky, ale puk se od jednoho z hráčů před brankou odrazil do sítě. Pak ještě nevyužil sólový nájezd Patrik Fink a kladenské diváky potěšil pátou brankou Robert Kysela. Zápas tak nakonec skončil stejným výsledkem jako v neděli, ale v pondělí se Třebíč o výsledek více rvala a podala lepší výkon.



Ohlasy trenérů

Zdeněk Müller (trenér Kladna): Třebíč nás ve druhém utkání poměrně zaskočila. Zvlášť v první třetině hrála opravdu výborně. My jsme ale také předvedli solidní výkon, hlavně trpělivý. To bylo důležité. Ze začátku jsme si totiž mysleli, že to půjde hladce jako v neděli, ale ukázalo se, že to tak není. Stálo při nás i štěstí, když hosté v první třetině zahodili dvě jasné šance.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024