Menu +

TRE - FM 4:0 Přemožitel juniorů se stále hledá

Reportáže
Po sobotním vítězství v Uherském Brodě chtěli na svou šňůru vítězných zápasů navázat třebíčští junioři i v tomto zápase s Frýdkem - Místkem. Předposlední tým velký odpor nevyvíjel a toho dokázali třebíčští hráči skvěle využít. Dvěma góly se opět blýsknul Marek Laš, na oba mu přihrál střelec jedné branky - Tomáš Fiala.
Sdílejte článek
 
17.kolo, neděle 14.11.2004
TRE TRE
4:02:0, 1:0, 1:0
FRM FRM
Statistiky
Branky:Laš 2, Fiala, Sobotka L. Diváci:100
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč:
HC Frýdek-Místek:

Komentář k zápasu

Hned po úvodním vhazování se potvrdily papírové předpoklady, neuběhla totiž ani první minuta utkání a hostující brankář musel poprvé v utkání lovit puk ze své sítě. Šťastným střelcem se stal Tomáš Fiala. Třebíčští ale nechtěli ponechat nic náhodě a dále útočili. Ve 14. minutě se po Pekárkově přihrávce dostal k puku Lukáš Sobotka, který se dokázal nádherně protáhnout mezi oběma obránci, natlačil se před brankáře a bekhendovou střelou obelstil gólmana hostujícího celku - 2:0. Minutu po druhé brance se do velké šance dostává Marek Laš, ale bez úspěchu. Domácí hrají v pohodě a severomoravskému celku nedávají mnoho příležitostí prosadit se v útočném pásmu. Minutu před koncem ale nakonec zahrozili, ale skvěle chytající Roman Kousal podržel svůj tým nad vodou. První třetina tak končí stavem 2:0.

Na začátku 22. minuty měl obrovskou šanci potrestat nepozornost obrany hostů Jiří Burian, který zachytil přihrávku na modré čáře a na brankáře se řítil naprosto sám, ale v tomto souboji byli šťastnější Frýdečtí, kteří tak stále drželi pro ně přijatelné skóre 2:0. Chvíli poté měli hráči Horácké Slavie další možnost, ale ani teď se štestí na stranu domácích neobrátilo. Až na konci 25. minuty se třebíčské ochozy mohly radovat potřetí. Fialovu přihrávku zachytil před brankou Marek Laš, který s trochou štěstí propašoval kotouč až do branky - 3:0. Brzy nato si oba hráči své role vyměnili, Laš poslal přihrávku na Fialu, ale tomu se koncovka nevydařila tak, jak by si přál. Domácí stále pokračovali v drtivém tlaku a soupeře přehrávali prakticky ve všech směrech. V 15. minutě přišla na řadu další šance Třebíče, ale tečovaná střela nenašla cestu do branky Frýdku. Domácí ještě do konce třetiny stačili párkrát zahrozit od modré čáry, ale úspěch v podobě vstřelené branky to nepřineslo.

V poslední třetině nadále pokračoval tlak domácích. Ti zamkli Frýdek v jeho obranném pásmu a pokračovali v náporu, v jehož duchu se nesl celý zápas. Konečně i hostující tým na sebe dokázal upozornit, prudká střela frýdeckého útočníka ale pouze orazítkovala tyč. Ve 45. minutě se prokličkoval až před branku Marek Laš, který svým druhým gólem v utkání navýšil brankový rozdíl již na 4 góly. Podíl na brance si na své konto opět připsal Fiala. Hráči Frýdku ale nechtěli odjet domů s ostudou a usilovali alespoň o jeden čestný úspěch. Roman Kousal byl ale vždy včas na správném místě a hostům změnu stavu nepovolil. V 15. minutě oslabil svůj celek Marek Laš, který byl vyloučen na 5 minut + do konce utkání za bodnutí špičkou hole. Zraněný hráč už zápas nedohrál. V pětiminutové přesilovce si hosté žádnou větší šanci nevypracovali a domácí tak nepřipustili ani menší dramatický závěr. Přesvědčivým výkonem si do tabulky připsali další dva body, které jim pomohly k dalšímu vzestupu - na 4. místo.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024