Menu +

ZDR - TRE 3:4 - Mladičká sestava HST předvedla morál, diváci viděli sedm branek

Reportáže
T ř e b í č - Do Žďáru nad Sázavou, tedy na "domácí" led současného hlavního kouče Horácké Slavie Třebíč, Martina Sobotky, zajížděly třebíčské Bílé hvězdy ke čtvrtému přípravnému utkání. Třebíčská sestava byla dle očekávání velmi mladá, ale se zdatným soupeřem si nakonec poradila. Domácí v zápase dvakrát vedli, ale od stavu 2:2 převzali otěže zápasu aktivní hosté a zápas nakonec dovedli do vítězného konce. Pozitivem je fakt, že se gólově prosadil Martin Lojek, a také využitá přesilová hra.
Sdílejte článek
 
, pátek 12.8.2016
ZDR ZDR
3:41:0, 1:2, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Nováček (Kolda), 32. Pleva (Padělek), 44. Bureš (Padělek, Pleva) – 28. Kusko (Čech), 32. Lojek (Kusko), 41. Wasserbauer Jan (Kristl), 55. Čech (Juráň, Paták). Rozhodčí: Homola – Zídek, Klouda. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 210 (70 z Třebíče). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.
Sestavy
SKLH Žďár nad Sázavou: Blažíček – Staněk, Beneš, Kolda, Pleva, Březka – Pazourek, Gregar, Kunstmüller, Bureš, Padělek, Vítek, Nováček, Zajíc, Fusek, Peňáz, Hron, Scott.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Bartejs, Lojek, Čejka, Niko, Wasserbauer Jiří, Přibyl, Hort, Wasserbauer Jan, Milfait, Pokorný, Kusko, Kristl, Psota, Čech, Juráň, Paták, Motloch, Kadlec, Všetečka.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří překvapivě nejen, že stačili svému prvoligovému soupeři, ale postupně získávali i mírnou herní převahu. Tu dokázali také zužitkovat i s pomocí první přesilové hry, kterou využil Filip Nováček parádní střelou z úhlu bez přípravy, na kterou mu nabil od modré Josef Kolda – 1:0. V závěru úvodní dvacetiminutovky vystrašil ještě třebíčského gólmana nebezpečnou střelou Beneš, která byla ještě tečovaná, ale Jekel ji betonem vytěsnil mimo branku.

Ve druhé třetině již svěřenci trenéra Sobotky přidali na obrátkách a začali potvrzovat svoji prvoligovou příslušnost. Největší šanci k vyrovnání měli Třebíčští ve 24. minutě, kdy se řítili dva na jednoho, ale Blažíčka zachránila tyč. O minutu později dostali výhodu přesilové hry také hosté. Plameny sice dvouminutové oslabení ubránili, ale krátce na to přeci jen Horácká Slavia dosáhla na vyrovnání. Po Čechově nahrávce si z modré sjel Silvestr Kusko a parádní trefou propálil Blažíčka – 1:1. Vyrovnávací branka ještě více hostující tým nakopla a Blažíček měl plné ruce práce.

Z tlaku Třebíče vyplynul faul domácích, ale byli to Žďárští, kteří z této situace těžili. Do přečíslení se doslal Padělek s Martinem Plevou, který perfektním zakončením vrátil Plamenům vedení – 2:1. Radost domácích však neměla dlouhého trvání. Hned po buly se Slavia usadila v útočném pásmu a exžďárský obránce Martin Lojek nekompromisní ránou opět srovnal skóre – 2:2. Nadále však pokračovala převaha třebíčských hokejistů, kteří často zavírali domácí hráče v obranném pásmu a Blažíčka zaměstnávali častou střelbou. Žďárský brankář však skvělými zákroky svůj tým podržel a nedovolil hostům dostat se do vedení. Do kabin tak po druhé třetině odcházeli oba soupeři za nerozhodného stavu.

Ovšem hned po sedmnácti sekundách závěrečné dvacetiminutovky se Horácká Slavia poprvé v zápase ujala vedení. A postaral se o to další ze žďárských odchovanců v třebíčském dresu. Po přesné nahrávce Kristla vyslal za Blažíčkova záda tvrdou střelu Jan Wasserbauer - 2:3. Jenomže ve 44. minutě hrály Plameny další přesilovku a po Plevově nahrávce vypálil Padělek na Jekla a ten kotouč odrazil přímo na hůl Lukáše Bureše, jenž neměl problém rozvlnit síť a bylo znovu srovnáno – 3:3.

Ještě veseleji mohlo být na Bouchalkách v 50. minutě, kdy se do brejku prosmýknul Martin Gregar a byl Čejkou zastaven za cenu faulu. V následném trestném střílení však žďárský forward nedokázal zvednout kotouč nad již ležícího Jekla a stav zápasu tak zůstal nezměněný. O tři minuty později hráli v početní výhodě hosté a domácí se dokázali dlouho v oslabení úspěšně bránit. Několik sekund před vypršením trestu však Třebíčští přeci jen udeřili. Od modré vyslal ránu na Blažíčka Juráň a Martin Čech kotouč ztečoval do sítě – 3:4.

Plameny pak měly ještě dobrou šanci na vyrovnání při dvou přesilových hrách, které se ještě na šestnáct sekund překrývali v přesilu 5 na 3. Domácí toho však již využít nedokázali a když nic nevytěžili ani ze závěrečné power-play, mohli se hosté radovat z těsného vítězství, které bouřlivě oslavovala i velmi početná skupina třebíčských fanoušků, kteří po celý zápas vytvářeli výbornou kulisu.





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Hráli jsme se druholigovým soupeřem, ale naše kluky jsme upozorňovali, že to rozhodně není tým a hráči, kteří by hokej neuměli. V první třetině nám chyběl pohyb, všechno nám dlouho trvalo. O přestávce jsme v kabině museli zvýšit hlas a od druhé třetiny se pohyb zlepšil, soupeře jsme i přehrávali a druhou třetinu jsme vyhráli na střely 25:4. Nakonec je z toho vítězství o jeden gól 4:3. Co mě ale hodně mrzí, je naše špatná koncovka. Pořád se snažíme vozit puk až do brány a ve střeleckých pozicích ještě nahráváme. Táhne se to všechny čtyři přípravná utkání a budeme s tím muset něco brzo udělat. Nejsme zas tak dobří, abychom si mohli dovolit hrát hokej na krásu. Potřebujeme se dostat do střelecké pohody a do té se dostaneme tím, že dáme góly z časté střelby, nebo dorážek. Pak může přijít i nějaká ta hezká kombinace. Musíme na tom dál hodně tvrdě pracovat. Chtěl bych pochválit naše třebíčské fanoušky, kteří sem přijeli v hojném počtu a vytvořili parádní hokejovou kulisu. Fandili slušně a parádně celý zápas. Trošku mě mrzí, že ze Žďáru přišli jen diváci, fanoušci asi zůstali doma. Čekal jsem, že i domácí kotel se bude chtít ukázat, ale ten dnes nepřišel. Třebíčští diváci dnes byli opravdu vynikající, tak by to mělo vypadat, a pro naše hráče to byla parádní podpora. Děkujeme!

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024