Menu +

TRE – PRE 2:1 – Třebíčští si v sedmé přípravě poradili s Přerovem, inkasovali až v závěru

Reportáže
T ř e b í č - V sedmém přípravném zápase přivítaly Bílé hvězdy celek z Přerova. Do vedení poslal domácí Tomáš Havránek z trestného střílení. Na 2:0 zvyšoval v prostředním dějství Milfait. Třebíčští trefili hned několikrát tyč. Brankovou tečku za utkáním tak obstarali hosté v osmapadesáté minutě při přesilové hře. Více branek v síti Třebíče Dominik Svoboda nepřipustil.
Sdílejte článek
 
, úterý 23.8.2016
TRE TRE
2:11:0, 1:0, 0:1
PRE PRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 6. Havránek (TS), 23. Milfait (Kusko) - 58. Vágner (Goiš). Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 584. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda – Zdráhal, Lojek, Koch, Niko, Bartejs, Čejka, Hort – Erat, Dolníček, Zohorna – Kusko, Milfait, Psota – Wasserbauer, Havránek, Přibyl – Čech, Juráň, Paták – Všetečka.
HC ZUBR Přerov: Slovák – Malina, Pala, Vágner, Šnajnar, Novotný, Ferenc – Procházka, Pšurný, Plášek – Sikora, Kratochvíl, Ižacký – Goiš, Popelka, Blinka – Král, Školoud.

Komentář k zápasu

Hned při prvním střídání zle zatápěla Slovákovi v brance Přerova první formace, kdy se dostali do zakončení Dolníček, Erat i Zohorna. Na Svobodu vystřelil až Kratochvíl zhruba po pěti minutách hry. Po faulu na ujíždějícího Tomáše Havránka bylo nařízeno trestné střílení, to zužitkoval třebíčský forvard v první branku domácích – naznačil kličku a poslal kotouč mezi betony Slováka – 1:0. Zpoza branky zakončoval Milfait.

Od levého mantinelu vystřelil zkušený Plášek. Gólovou střelu Popelky z mezikruží lapil Svoboda. Roman Pšurný na brankovišti minul, další rána Přerova skončila na masce Svobody. Hosté se dostávali v této fázi zápasu do tlaku. Lojek z mezikruží bekhendem přestřelil. Goiš mířil jen do lapačky brankáře domácích. Havránkova rána skončila na masce Slováka, prudce odražený puk Jan Wasserbauer před odkrytou brankou netrefil. Juráňovu střelu z úniku, kdy si poslal kotouč mezi nohami obránce do jízdy, zastavila pravá tyč.

Dohrávaná první přesilová hra domácích branku sice nepřinesla, po souhře Jana Milfaita s Kuskem však zakončoval prvně jmenovaný. Záhy poté byl vyloučen Bartejs, když fauloval zakončujícího Školouda. Tímto jakoby zlomil nádech doposud čistého utkání, neboť vyloučených začalo přibývat. Od modré pálil Pala, puk podržel Svoboda v lapačce. Třebíčského brankáře ohrozil zblízka Ižacký. Svoji brejkovou příležitost promarnil Zohorna, jeho kličku zastavil Slovák pohotově levým betonem.

Snížit mohli Sikora a dorážející Ižacký, proti byl ale bezchybně chytající Dominik Svoboda. Nepřekvapil ho ani Pala od modré. Na druhé straně objel branku Dolníček a vystřelil, volný puk zůstal ležet před betonem brankáře, přerovští obránci ho společně s brankářem pohlídali před brankovou čarou. Po vyloučení Procházky trefil Niko ranou od modré tyč, Milfait mířil z mezikruží jen do hrudi Slováka. Niko poté posunul po kličce kotouč Zohornovi, jeho střelu zastavil Slovákův beton, Erat z dorážky minul odkrytou část branky. Tentýž hráč tečoval v mezikruží také po ledě přijíždějící kotouč, přerovský brankář si s ním poradil.

Nikovu ránu od modré schoval Slovák do lapačky. Dalším zakončujícím hráčem, jehož akce volala po gólu, byl Dolníček. Domácí Přerov v této fázi utkání jednoznačně přehrávali. Pak však vypálil nechytatelně při přesilové hře pod břevno Lukáš Vágner – 1:2 z pohledu hostů. Místo závěrečného tlaku Přerovských však přišlo zbytečné vyloučení Blinky – Třebíčští trefili zásluhou Lojka už po několikáté v utkání tyč. Oddechový čas, hra bez brankáře, ani střela Procházky už brankový stav nezměnily.

Oba týmy si vyzkoušely po utkání prodloužení ve třech hráčích – chystanou novinku od nadcházející sezóny. V pěti minutách branka nepadla. Následné samostatné nájezdy rozhodl zkušeně Havránek střelou pod břevno.





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: V první řadě musím říct, že jsme rádi za vítězství, které jsme už potřebovali. Dnešní zápas byl vyrovnaným bojem s velmi dobrým a důrazně hrajícím soupeřem. Ceníme si toho, že jsme inkasovali jen jeden gól, a to až v závěru zápasu. Je to povzbuzení pro kluky v obraně a celkově nám dnešní vítězství pomůže pro nabírání sebevědomí do sezóny. Dnes nemohli nastoupit Richard Kristl a Petr Mrázek kvůli menším zraněním, která ale nejsou nějak závažného charakteru. Věřím, že oba budou do konce týdne v pořádku. Do konce měsíce by měli být v pořádku i Josef Huňa a Adam Raška, takže se nám pomalu vyprazdňuje i marodka, což je pozitivní věc. Dnešní sestava už se blížila té, se kterou bychom měli zahájit ligové boje, ale stále máme hodně věcí, na kterých musíme dál pracovat. Vyzdvihnout dnes musím výkon brankáře, který nás hodně podržel, vlastně celá obrana dnes zahrála velmi dobře.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024