Menu +

TRE - FRM 0:5 - Třebíč opět trápila produktivita, Frýdku-Místku nedala ani gól

Reportáže
T ř e b í č - V rámci dvanáctého kola hostila Horácká Slavia Třebíč na svém ledě Frýdek-Místek. V zápase plném šancí ale dokázal skórovat pouze jeden tým, ten hostující. Domácí nevyužili několika přesilových her, a tak po výsledku 0:5 odcházejí z ledu zaslouženě bez bodů. Třebíčští mají o čem přemýšlet, tento zápas opravdu nevyšel a Červenobílí tak doma prohráli potřetí v řadě, i když v předchozích dvou utkáních to bylo až po prodloužení.
Sdílejte článek
 
12.kolo, středa 5.10.2016
TRE TRE
0:50:2, 0:2, 0:1
FRM FRM
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Adámek (L. Doudera), 17. Jank (Luka), 23. M. Kovařčík (Jašek, Miloš Roman), 29. Michal Roman (Cienciala, Jašek), 52. O. Kovařčík (M. Kovařčík, R. Meidl). Rozhodčí: Sýkora – Reich, Měkýš. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 970. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 0:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Lojek, Zdráhal, Niko, Bartejs, F. Král, Čejka, Schejbal, Přibyl – Kristl, Dolníček, Erat – Psota, T. Havránek, Kusko – Novák, Huňa, Jan Wasserbauer – Paták, Juráň, Všetečka.
HC Frýdek-Místek: Šimboch – L. Doudera, Jank, Matyáš, Michal Roman, Zahradníček, Jeník, Adámek – Cienciala, Jašek, Luka – Miloš Roman, Kanko, Christov – O. Kovařčík, M. Kovařčík, R. Meidl – Sonnek, T. Káňa, Samiec.

Komentář k zápasu

Hned z kraje utkání mohla Třebíč zahrozit. Domácí ujeli do přečíslení dva na nikoho, ale nedokázali překonat brankáře Frýdku-Místku. Hra byla poté dosti vyrovnaná, oba týmy hrozili, avšak nedá se říct, že nějak znatelně. Teprve v osmé minutě byli fanoušci v MANN + HUMMEL aréně svědky další velké šance. Kotouč poskakoval před brankou Třebíče, ale nikdo z hostujících jej nedokázal dopravit za záda Jekela. Nutno dodat, že střel bylo dost.

Úvodní gól padl v čase 10:46. Doudera našel rozjetého Mariana Adámka, který přesnou střelou prostřelil Pavla Jekela. Prvním vyloučeným hráčem byl hostující Káňa. Třebíč ale nebyla v přesilové hře nebezpečná. Přesilovku si poté zkusil i Frýdek. Ten si počínal o mnoho lépe, Bohumil Jank se prezentoval přesnou střelou a zvýšil na 2:0.

Třetí třetina nezačala pro Třebíč dobře, David Dolníček zahákoval soupeře, nabídl soupeři přesilovou hru a Michal Kovařčík potřetí prostřelil Jekela. Třebíč měla v sedmadvacáté minutě přesilovou hru, nicméně ji celou nedohrála, neboť po třiceti vteřinách fauloval Lojek, a tak se síly na ledě vyrovnaly. Ve hře čtyři na čtyři padla další branka, Miloš Roman dokázal po pohledné akci Frýdku zvýšit na 4:0 a akcie na třebíčský bodový zisk začaly značně klesat.

Ve třetí třetině si Třebíč zahrála přesilovou hru, ve které nebezpečně zahrozil Bartejs, ale hostující brankář bravurně zakročil lapačkou. Hosté se ubránili a dvě minuty nato přidali pátý zásah do branky Jekela, tentokráte se trefil Ondřej Kovařčík. Následné dvě přesilové hry Třebíče už branku nenabídly, a tak skončilo utkání dvanáctého kola výsledkem 0:5.



Tiskovka po utkání Třebíč - Fr. Místek 0:5



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Savia Třebíč: „Nám dnes vyšly pouze první dvě minuty zápasu, poté jsme byli všude pozdě. Nevyšly nám přesilovky, vlastně vůbec nic, byl to takový zápas blbec. Našich hráčů je zraněných už moc, a tak bych si hrozně přál, aby se alespoň část uzdravila, protože ta kvalita poté chybí.“

Jiří Juřík - HC Frýdek-Místek: „My jsme byli rádi, že se nám dnešní utkání povedlo takovým stylem. Po třech porážkách jsme už potřebovali body. Po první vstřelené brance jsme byli lepším týmem. Byli jsme důraznější a docela nám to tam padalo. Mohli jsme také těžit z dobrého výkonu brankáře.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024