Menu +

TRE - BNJ 1:2 - Třebíčští dvě třetiny vedli, dvakrát inkasovali v úvodu třetího dějství

Reportáže
T ř e b í č - Jako noc a den se liší výkony hokejistů Horácké Slavie Třebíč na ledech soupeřů a před domácím publikem. A to, co je trápí doma nejvíc, je proměňování vypracovaných šancí. V první třetině zápasu s Benátkami nevyužili domácí střelci hned tři samostatné nájezdy. Zatímco v Přerově, v Budějovicích hráli s lehkostí a nastříleli pět, respektive čtyři branky, doma se trefili znovu jen jednou. A to na bojující Benátky nestačilo. Na úvodní trefu Romana Dymáčka ze závěru první třetiny odpověděli hosté dvěma trefami z prvních pěti minut třetí třetiny. Červenobílí i přes velkou snahu už na vyrovnání nedosáhli.
Sdílejte článek
 
17.kolo, sobota 22.10.2016
TRE TRE
1:21:0, 0:0, 0:2
BNJ BNJ
Statistiky
Branky a nahrávky: 19. Dymáček (Psota, Milfait) – 43. Plodek (Černoch), 45. J. Mikyska (A. Dlouhý, Víšek). Rozhodčí: Trombík – Ganger, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1520. Střely na branku: 22:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Niko, Zdráhal, Lojek, Bartejs, Koch, Schejbal, Přibyl – R. Zohorna, Dolníček, Erat – Mrázek, T. Havránek, Kusko – Psota, Milfait, Dymáček – Paták, Huňa, Jan Wasserbauer – Juráň.
HC Benátky nad Jizerou: Kváča – Kočí, Havlín, Husa, Zeleňák, Krejčí, Mikliš, Tržický – D. Špaček, Plodek, Černoch – Víšek, J. Mikyska, A. Dlouhý – Bittner, Hrabík, Prokeš – J. Havel, Volf.

Komentář k zápasu

Pro hokejového fanouška byla dnes koukatelná pouze první perioda zápasu. Hra měla tempo i šance na obou stranách. Třebíč mohla skórovat hned třikrát, když dvakrát jel sám na brankáře Matěj Psota, jednou Jan Milfait, ale brankář hostí se ani nezapotil.

Šanci měli i hosté z Benátek, ale proti šanci Černochovi sebrala Jekelova lapačka. Co se týče přesilových her, v první části byly k vidění celkem čtyři. Třebíčské byly opět nulové, hosté dokázali v útočném pásmu alespoň kombinovat.

Domácí hráči však přeci jen v úvodní třetině skórovali. Z nenápadného nahození od modré se trefil Roman Dymáček.

Druhá třetina jakoby herně splynula s tou třetí. Hokej na úrovní nižší soutěže bohužel příliš atraktivity nepřinesl. I v tom málu, co jsme viděli, byli lepší hosté, neboť se s kotoučem dokázali dostat alespoň do útočného pásma, což se o náhodném nahazování Třebíčských konstatovat nedalo.

Přestávka měla hráče uklidnit a slibovala zlepšení hry v poslední části zápasu. Bohužel, nepovedlo se, tedy alespoň na straně domácích ne. Ve 43. minutě totiž po chybě v zadních řadách vyrovnal Jan Plodek.

Za dvě minuty naprosto bezzubou Třebíč Benátky potrestaly dalším gólem. Jekela prostřelil Josef Mikyska.

Bohužel atraktivnost hokeje se nezlepšila, zejména domácí na ledě působili dojmem, že spolu nastoupili poprvé. Hosté vlastně nemuseli mít o výsledek ani strach, neboť nebezpečí z domácích hokejek nepřicházelo.

Třebíč to soupeři ještě usnadnila, když se hloupě nechala čtyři minuty před koncem vyloučit za špatné střídání. Jen díky brankáři Jekelovi mohli tak Třebíčští stále myslet na nějaký bod.

Ale powerplay vypadalo stejně jak přesilové hry, takže se domácím vyrovnat nepodařilo.

Ano, zápas rozhodla první část, kdy měla Třebíč vstřelit tři branky a přinést tak klid na hokejky. Nestalo se, ale při srovnání s posledním domácím zápasem, kdy Třebíč podlehla v prodloužení Prostějovu, dnes rozhodně není možné konstatovat, že Třebíč podala dobrý výkon, dnešní výkon by se z obou stran dal hodnotit jako nedostatečný, což ale hosty z Benátek nemusí mrzet, protože si odvezly téměř pohodové tři body.

Tiskovka po utkání Třebíč - Benátky 1:2



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Jeden gól jsme dali, náhodný, ale tři nájezdy ne. Chyběl nám pohyb, nebruslili jsme, neudrželi jsme se na kotouči v útočném pásmu. Nedáváme doma branky a to, co je v tréninku, potom není v zápasech.

Jiří Čelanský - HC Benátky nad Jizerou: Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Rozhodovaly chyby, my jsme jich na začátku udělali víc, ale se štěstím jsme to přestáli, i díky výbornému výkonu brankáře. Od půlky zápasu jsme byli aktivnější, hráli jsme tu svoji hru a domácí se přes nás nemohli dostat. Dnes jsme zvítězili díky trpělivosti.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024