Menu +

PRO - TRE 7:3 - Třebíčským nevyšel úvod utkání, rozjeté Jestřáby už nedokázali zastavit

Reportáže
T ř e b í č - Druhý zápas ze sebou cestovali hokejisté Horácké Slavie Třebíč na Hanou, po vítězství v Přerově se utkali s Prostějovem. Domácí vlétli do utkání s dravostí jestřába, kterého mají v názvu, a už po čtyřech minutách hry vedli 2:0. Rychlé vedení jakoby určilo ráz celého utkání. Hosté se poprvé prosadili až za stavu 5:0, kdy snížili trefami Kocha a Erata na 5:2. Po třetím gólu vystřídal v brance Pavla Jekela Dominik Svoboda (na fotografii). Domácí ale přidali ještě dvě uklidňující trefy, hosté dokázali v poslední minutě korigovat Mrázkem na konečných 7:3.
Sdílejte článek
 
28.kolo, sobota 26.11.2016
PRO PRO
7:33:0, 2:1, 2:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Venkrbec (Martin Novák, A. Holík), 4. Švec (Hozák, Zadražil), 17. Luňák (Žálčík, Venkrbec), 21. Rudovský (Martin Novák, Luňák), 33. Fiala (Hozák, Švec), 54. Švec (Hozák, Fiala), 56. Šlahař (L. Krejčík, Augustin) – 39. Koch (Erat, Dolníček), 45. Erat (Mrázek), 60. Mrázek (Niko, Dolníček). Rozhodčí: Trombík - Adamec, Poruba. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1416. Střely na branku: 41:36. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 7:2, 7:3.
Sestavy
LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – A. Holík, Kaluža, V. Zadražil, T. Kvapil, Grebeňuk, Protivný – Martin Novák, Moskal, Žálčík – Luňák, Venkrbec, Rudovský – Augustin, Šlahař, L. Krejčík – Fiala, Hozák, Švec – Zabloudil.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (21. Do. Svoboda) – Zdráhal, Niko, Bartejs, Koch, Čejka, Lojek, Blaha – Erat, Dolníček, Kristl – Kusko, R. Zohorna, Mrázek – Huňa, Raška, Psota – Malec, Milfait, T. Havránek.

Komentář k zápasu

Jestřábi vstoupili do třetího vzájemného utkání s Horáckou Slavii s velkým nadšením a odhodláním vyhrát. Ze svého aktivního přístupu vytěžili Hanáci hned ve třetí minutě početní výhodu po faulu Václava Čejky. A tuto nabídnutou příležitost využili Jestřábi po třiceti vteřinách. Skóre utkání otevřel střelou do pravého horního rohu kapitán domácího týmu Matouš Venkrbec. Nedlouho poté se prostějovským zimním stadionem ozývala gólová radost domácích fanoušků znova. Druhou branku Hanáků přidal po pouhých dvaceti vteřinách Marek Švec, jenž uklidil kotouč k pravé tyči Jekelovy svatyně. Hosté měli šanci vyrovnat v osmé minutě, kdy vznikl před Neužilovým územím zmatek. Prostějovský muž v masce však nakonec dokázal zastavit kotouč těsně před brankovou čárou. Na začátku čtrnácté minuty si Třebíč zahrála svou první přesilovou hru, nicméně ta se hráčům v červených dresech příliš nepodařila. Poté, co se dostali Hanáci do plného počtu, začali opět úřadovat. Další branku domácích přidal v sedmnácté minutě Lukáš Luňák, který poslal svůj tým po spolupráci s Lukášem Žalčíkem do tříbrankového vedení. Po první třetině tak odházely oba týmy do kabin za stavu 3:0.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupili hráči Třebíče s novým brankářem. Namísto Pavla Jekela se do branky hostí postavil Dominik Svoboda. Ale ani toho Jestřábi neušetřili. Po pouhých čtyřiceti vteřinách propálil třebíčského muže v masce Jan Rudovský. Hostujícím se nabídla obrovská příležitost snížit stav utkání ve čtyřiadvacáté minutě, kdy se falu dopustil nejdříve Lukáš Luňák a o osm vteřin později ho na trestnou lavici následoval Vojtěch Zadražil. Hanáci však Horácké Slavii názorně předvedli, že jsou na hru v oslabení jedním z nejlepších týmů WSM Ligy a hostujícím hráčům nedali nejmenší šanci. A hráči Třebíče nedokázali využít ani následného trestného střílení. Za to Jestřábi byli dnes střelecky při chuti. Ve třiatřicáté minutě přidal již pátou branku Hanáků Ondřej Fiala. Hostující našli recept na skvěle chytajícího Neužila až dvě minuty před koncem druhé třetiny, kdy první branku Horácké Slavie v dnešním utkání zaznamenal Patrik Koch. Po druhé dvacetiminutovce se tak odcházelo do kabin za stavu 5:1.

Hráčům Třebíče se podařil vstup do poslední části utkání o poznání lépe, než v předešlých třetinách, neboť v pětačtyřicáté minut přidal druhou branku hostí Roman Erat, jenž tak snížil stav na 5:2. V následujících minutách se začali ke slovu hlásit opět hráči s jestřábem na hrudi. Šestou branku domácích přidal ve čtyřiapadesáté minutě Marek Švec, jenž tak zaznamenal v tomto utkání již druhou branku. A nedlouho po něm překonal Svobodu také Jakub Šlahař, který navýšil vedení Jestřábů opět na pětibrankový rozdíl. Poslední branku utkání však vstřelili hráči Třebíče. Necelou minutu před koncem závěrečné sirény, snížil stav na konečných 7:3 Petr Mrázek.



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Ráz dnešnímu utkání dal jeho začátek, kdy jsme byli vyloučení a soupeř dal během minuty dva góly. Do konce první třetiny jsme se z toho vzpamatovávali, jenže jsme inkasovali ještě třetí gól. O přestávce jsme si k tomu něco řekli, chtěli jsme hrát pozorně a vrátit se do zápasu. Jenže hned v první minutě druhé třetiny jsme inkasovali čtvrtý gól. Dnešní zápas se nám nepovedl, puky se k nám neodrážely, přeskakovaly nám hole. Úplně se nám zhroutila obranná hra, hlavně v obranné třetině jsme měli velké problémy. Byl to zápas blbec, ale takové se občas přihodí. Teď si to musíme rozebrat a dobře se připravit na další utkání. Chceme bodovat v každém zápase, což se nám dnes nepovedlo, takže jsme zklamaní.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024