Menu +

TRE-UST 2:4: Až na třetí třetinu byla prohra zasloužená

Reportáže
V úvodním kole 1. hokejové ligy hostila Horácká Slavia Slovan z Ústí nad Labem. Notně posílení Lvi nastoupili do hry bez respektu a Třebíč jasně přehrávali. Vydrželi to až do 3. třetiny, na jejímž úvodu vsítili čtvrtou branku. Nad Slavií se začala stahovat debaklová mračna, ale dva rychlé góly v síti hostů situaci značně zdramatizovaly. Jediná třetina však k vyrovnání nestačila a Třebíč tak po odevzdaných 40 minutách zaslouženě prohrála 2:4. Nejlepším třebíčským hráčem byl Jiří Lála, který se prezentoval pěkným gólem.
Sdílejte článek
 
1.kolo, sobota 13.9.2003
TRE TRE
2:40:1, 0:2, 2:1
UNL UNL
Statistiky
Branky a nahrávky: 45. Lála (Oliva), 46. Topol (Mráz) - 18. a 42. Drábek (na druhou Sýkora), 23. Tvrzník (Hodek), 34. Lipina (Hodek). Rozhodčí: Dvořák – Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1405.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučera - Kříž, Kališ, Suchý, Pecka, Mazanec, Hrbáček, Dusík, Sláma - Holý, Žiška, Fryauf - Lála, Dolníček, Kaňka - Mráz, Sobotka, Oliva - Hrůza, Topol, Beroun.
HC Slovan Ústí nad Labem: Sáblík - Skuhrovec, Pavlas, Mrázek, Drábek, Kříž, Kasík, Malinský - Appel, Sýkora, Sedlák - Buďa, Lipina, Čacho - Hodek, Koudelka, Kudrna - Tvrzník, Dragoun, Liba.

Komentář k zápasu

Lvi mohli skórovat hned po 30 vteřinách hry, ale uniknuvší Buďa Kučerovu klec minul. Podobně se vedlo i ostatním hráčům – na obou stranách puky většinou mířily mimo branku a gólmani moc práce neměli. Na první branku si tak diváci museli počkat až do 18. minuty, kdy Drábek v oslabení obešel všechny třebíčské hráče včetně brankáře Kučery, a puk poté poslal do prázdné klece – 0:1.

Ani druhá třetina Třebíčským nesedla. Ve 23. minutě překonal Kučeru z bezprostřední blízkosti po Hodkově asistenci Tvrzník. Hodek byl i u zrodu třetí ústecké branky ve 34. minutě – jeho přihrávka přes celou plochu našla Lipinu, který těsně předtím opustil trestnou lavici, a ten nikým neatakován nedal Kučerovi šanci – 0:3.

Když ve 42. minutě Drábek svojí dalekonosnou střelou zvýšil na 4:0 ve prospěch hostů, vypadalo to s Třebíčí všelijak. Ale trenér Kolda notně přeházel sestavu a Horácká Slavia zabrala. Nejprve měl šanci Kaňka, ale Sáblík mu zatím odolal. Proti Lálově střele z mezikruží, která přišla ve 45. minutě, však nemohl nic dělat – 1:4. Touto brankou se probudili nejen hráči, ale i diváci, kteří červenobílé dresy svým fanděním hnali dopředu. Neuběhla ani minuta a skandování neslo ovoce – v nepřehledné situaci, kdy puk poskakoval kolem branky, měl poslední slovo Topol, který snížil na nadějných 2:4. Jenže to bylo až do konce utkání vše. Slovan se snažil všemožně kouskovat hru a i když Třebíč byla stále usazená v jeho obranném pásmu, kontaktní gól se jí vsítit nepovedlo.





Ohlasy trenérů

Jindřich Setíkovský (trenér HC Slovan Ústí nad Labem): "Dvě třetiny jsme byli lepší a vyhráli jsme zaslouženě. Zbytečně jsme si to zkomplikovali, soupeř se dostal do hry, a my jsme se pak báli o výsledek. V poslední třetině jsme se zatáhli, hráli jsme hodně defenzivně, a to soupeře postavilo na nohy."

Ladislav Kolda (trenér SK HS Třebíč): "Zbytečně jsme hráli zakřiknutě, dostali jsme góly, které nás srazily ještě více do kolen. Museli jsme pak dělat změny v sestavě – nečekal jsem, že zrovna v prvním zápase budu tolik hráčů střídat. Podařilo se nám vstřelit dva góly, škoda, že nám tam nepadl ten třetí, šance byly. Na tenhle začátek musíme zapomenout a vzít si příklad z třetí třetiny a najít svoji tvář. Byl jsem překvapen, že jsme byli zbytečně nervózní, což vedlo k chybám, které soupeř trestal."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024