Menu +

ČF4: TRE - SLA 0:1 - Třebíč v play-off končí, ale po boji a se ctí

Reportáže
T ř e b í č - Celá čtvrtfinálová série nakonec končí jednoznačně v poměru 4:0 ve prospěch HC Slavia Praha. Všechna utkání série však byla vyrovnaná a ani to dnešní nebylo výjimkou. Rozhodla nakonec jediná branka, kterou v přesilové hře zajistil Pražanům Jan Pohl, a série se tak už do Prahy nevrátí. Třebíč bojovala až do poslední vteřiny, ale zradila ji koncovka, když v celé sérii dokázala vstřelit jen čtyři branky, a to na postup stačit nemohlo. Dnes nedokázala dostat puk do branky ani jednou. Je však třeba zdůraznit, že postup do čtvrtfinále je pro Třebíč úspěch, a fanoušci tak určitě na letošní sezónu budou rádi vzpomínat.
Sdílejte článek
 
, pátek 3.3.2017
TRE TRE
0:10:0, 0:0, 0:1
SLA SLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 55. Pohl (Pletka, Šafránek). Rozhodčí: Wagner, Bejček – Malý, Šimán. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2120. Střely na branku: 22:23. Průběh utkání: 0:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Niko, Zdráhal, D. Mikyska, Lojek, Přibyl, Hort, Čejka – Kristl, Dolníček, Erat – Paták, R. Zohorna, Jan Wasserbauer – Psota, T. Havránek, Malec – Huňa, Milfait, Kusko – Juráň.
HC Slavia Praha: Frodl – J. Novák, Pohl, Knot, Kolařík, J. Holý, A. Růžička, Bača – P. Beránek, Šafránek, Jankovský – Šmerha, Kubica, Pletka – Rys, Šagát, M. Kadlec – Půhoný, Krliš, Tejral.

Komentář k zápasu

Nutno dodat, že kdo čekal poraženeckou náladu v domácím táboře, byl mile překvapen. Ale obraz hry byl stejný jako v předchozích zápasech. Boj ve středním pásmu a hlavně neudělat chybu. Třebíč měla však více ze hry. Asi největší šanci měl v první třetině Jan Milfajt, jehož střela jen těsně minula levou tyč hostující klece.

Obraz hry se opravdu příliš nelišil, oproti těm předchozím třem. Třebíč byla aktivnější, ale Slavia dokázala hrozit z protiútoků. Nutno také dodat, že ani přesilové hry, ze strany domácích, nedoznaly zlepšení. Takže přesto, že byli domácí aktivnější, v první dvacetiminutovce jsme branku neviděli.

Prostřední třetina nabídla šancí pomálu, ale v jedné z nich se ocitl Roman Erat, který se s kotoučem ocitl na chvíli sám mezi kruhy, ale jeho prudká střela skončila mimo tři tyče.

Oba týmy hrály jednu přesilovku ve druhé části, ale ani domácí, ani hosté ji nesehráli dobře, takže i po druhé části jsme sledovali nerozhodné, bezbrankové skóre.

Poslední třetinu začala Třebíč aktivněji, tlačila se více do útočného pásma a po zásluze si vypracovala dvě, stoprocentní, brankové příležitosti. Nejprve netrefil odkrytou klec obránce Lojek, který byl v dobré pozici před brankou, jemuž v rozhodující chvíli sjel kotouč z hole, a poté Lukáš Paták nevyzrál na výborného Frodla při dobré kombinaci v útočném pásmu.

V 55. minutě se seběhla rozhodující akce zápasu. Vyloučen byl bojovník Erat, který v nelibosti všech, odjel na trestnou lavici za nedovolené bránění. Nutno však dodat, že asi zaslouženě, ale právě v této přesilovce Pražanů se odehrála rozhodující akce zápasu a celé série.

Václav Pletka vystřelil od modré a Jan Pohl nekompromisně tečoval.

Horácká Slavia nepolevila, bojovala, ale branku vstřelit nedokázala. Celá série tak skončila až příliš krutě, 0:4 pro pražskou Slavii. Ale rozhodly dvě věci, produktivita a přesilové hry. I přes vyřazení byli domácí borci vyprovázeni bouřlivým potleskem, protože v Třebíči se prohrálo se ctí, a to dokáží domácí fandové ocenit. Soupeři je potřeba sportovně pogratulovat.

Tiskovka po CF4: Třebíč - Slavia 0:1 1. část

Tiskovka po CF4: Třebíč - Slavia 0:1 2. část



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Všechno bylo řečeno, byla to vyrovnaná série. Takové skóre na zápasy je pro nás kruté, ale Slavia zvládla lépe ty detaily zápasů, ať dnes tu přesilovku, nebo včera brankou po naší chybě. Ale chci poděkovat klukům, že nesložili zbraně, a těším se, že to bude pokračovat. My jsme tu sérii odehráli na krev a se vztyčenou hlavou, to dnes ocenili i diváci. Zakopaný pes mohl být určitě v přesilových hrách, kdy jsme nevyužili ani jednu, asi ze 22 přesilovek. Náš tajný cíl byl předkolo play off a abychom ho začínali doma. Postup do čtvrtfinále byl nadplán, ale kluci se od prosince zvedli a šlapali, takže páté místo je naprostá spokojenost.

Milan Razým - HC Slavia Praha: Ocenil bych oba týmy. Naši kluci si mohli myslet, že za stavu 0:3 na zápasy je hotovo, a domácí nesložili zbraně. Bohužel pro ně se Třebíči nepovedla vstřelit branka. Přestože jsme táhli dnes za kratší konec, rozhodli jsme v přesilovce, pak už jsme si to pohlídali. Ale domácí hráli výborně, dělali všechno pro to, aby sérii protáhli. Pro nás je příjemné, že to skončilo 4:0 na zápasy, pro domácí asi kruté, ale čeho si ještě cením, je, že to celé proběhlo v duchu fair play. Nám nikdo moc nevěřil, že bychom mohli postoupit do play off, my hráli každý zápas na krev a teď se nám to vrátilo. Rozhodly přesilovky a výborný výkon našeho gólmana. Dále jsme se nad tím nějak nezamýšleli, ale je to hokej, hrát se dá s každým. Dnes jsme byli horším týmem a taky jsme odešli jako vítězové.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024