Menu +

PRO-TRE 3:1 : Prostějov se raduje, Třebíč bez bodu

Reportáže
Třebíč ve středečním zápase s Prostějovem nedokázala bodovat a odčinit tak sobotní porážku s Hradcem Králové. První branku vstřelili domácí ve 26. minutě, kdy se trefil Černý z trestného střílení. Další gól opět skončil v třebíčské kleci, jeho autorem byl Světlík. Horácká Slavia se ještě stačila ozvat o tři minuty později, když na rozdíl jediné branky snížil Kříž. Všechny naděje však zhasly při power-play hostů, do prázdné branky skóroval Záhorovský. Prostějov tak poprvé v sezóně bodoval, Třebíč si musí na další možné body musí počkat minimálně do soboty, kdy se doma utká s Kadaní.
Sdílejte článek
 
4.kolo, středa 24.9.2003
PRO PRO
3:10:0, 1:0, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky: 26. Černý ze sam. nájezdu, 48. Světlík, 60. Záhorovský - 51. Kříž (Hrbáček, Dolníček). Rozhodčí: Smeták - Pala, Záviský. Vyloučení: 2:7. Bez využití. Diváci: 1815.
Sestavy
LHK Jestřábi Prostějov: Piterka - Zátopek, Vlček, Světlík, Sedlák, Pospíšil, Florian - Smejkal, Procházka, Černý - Záhorovský, Šakarov, Streit - Studený, Bařica, Jelínek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Kučera - Mazanec, Kališ, Suchý, Dusík, Kříž, Hrbáček - Holý, Žiška, Kaňka - Lála, Oliva, Fryauf - Mráz, Sobotka, Topol - Hrůza, Dolníček.

Komentář k zápasu

Třebíč vstoupila do utkání mnohem aktivněji, vypracovala si řadu střeleckých příležitostí, ale Prostějovské držel nad vodou prvotřídními zákroky gólman Piterka. V jedné z šancí dokonce Třebíč nastřelila tyč, ale branku se Horácké Slavii vstřelit nepodařilo.

Skóre otevřel až ve 26. minutě domácí štírek Michal Černý z trestného střílení. Při zakončení volil Čerbý střelu do pravého horního rohu branky. Domácí pak získali více ze hry, k čemuž jim pomohla i série přesilových her. Ve druhé polovině prostřední části se hrál rychlý hokej nahoru dolů, ale oba gólmani soupeřovým útočníkům skórovat nedovolili.

V závěrečné části hosté bojovali o vyrovnání a domácí se spokojili s držením hubeného vedení 1:0. Jenže přišla přesilovka domácích a v ní zkušený domácí obránce Martin Světlík zvýšil ranou od modré na 2:0. Třebíč vrátil do zápasu o tři minuty později při hře čtyři na čtyři Pavel Kříž a hosté bojovali o vyrovnání. Necelou minutu před koncem trenér Ladislav Kolda odvolal z ledu Josefa Kučeru a Horácká Slavia hrála power-play. Vyrovnat se jí však nepodařilo, domácí naopak pečetili výsledek brankou Martina Záhorovského do opuštěné klece.

Podrobnější reportáž přineseme během čtvrtka.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024