Menu +

BNJ - TRE 6:4 - V Benátkách rozhodla střelba ve třetí části a dvě slepené branky domácích

Reportáže
T ř e b í č - Druhou čtvrtinu WSM Ligy začínali hokejisté Horácké Slavie Třebíč v Benátkách nad Jizerou. Ani napodruhé se jim však nepovedlo nepříjemného soupeře porazit. Zápas byl dlouho vyrovnaný, a to jak herně, tak i co se skóre týká. Ještě v polovině třetí třetiny byl stav 2:2. Jenže Středočeši pak dali dvě slepené branky jako přes kopírák, při nichž brankář Lukáš Dostál přes klubko hráčů nic neviděl a puky dvakrát zapluly přesně do pravého horního rohu jeho brány. Divoká power-play pak přinesla ještě snížení z hole Lukáše Vágnera, ale domácí hráči už si výhru pohlídali a dali vteřinu před třetí sirénou vítěznou branku. Čtyři body za jeden gól a dvě asistence si připsal třebíčský matador Roman Erat. Ve středu zajíždí Třebíčští do Ústí nad Labem, v sobotu doma vyzvou lídra tabulky z Karlových Varů.
Sdílejte článek
 
14.kolo, pondělí 16.10.2017
BNJ BNJ
6:42:1, 0:1, 4:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 14. Kuťák (Bělohorský, Maier), 20. Hrníčko (Pyrochta, A. Dlouhý), 52. Wiencek (Bělohorský), 53. Pyrochta (Psota), 59. A. Dlouhý (Hrníčko, Pyrochta), 60. Pyrochta (Plutnar) – 9. Dolníček (Jan Wasserbauer, Erat), 24. Erat, 59. Nedbal (Erat), 60. L. Vágner (Erat, Jan Wasserbauer). Rozhodčí: Veinfurter, Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 218. Střely na branku: 29:37. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.
Sestavy
HC Benátky nad Jizerou: Kořenář – Husa, Kunst, Pyrochta, Turský, Plutnar, Maier – Hrníčko, Chrtek, A. Dlouhý – Psota, Bittner, Průžek – Hrabík, Z. Král, Jeník – Wiencek, Kuťák, Bělohorský.
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – Nedbal, L. Vágner, Hort, Čejka, Spurný, Půža – Erat, Dolníček, Jan Wasserbauer – Horký, T. Havránek, R. Zohorna – Kristl, Kusko, Vodný – Paták, Tadeáš Král, Malec.

Komentář k zápasu

Hosté z Třebíče začali třetinu aktivněji a hned v prvních deseti minutách se dočkali první branky. Úvodní větší šance utkání ale patřila Benáteckým. Na konci celé akce byl Průžek, avšak Dostál si na jeho střelu počkal se svoji lapačkou. Poté již přišel zmiňovaný gól Třebíče, která využila svou početní výhodu. Celá pětka si v útočném pásmu vyměnila kotouč, který skončil na holi Davida Dolníčka, jenž se napřáhl a přesně trefil branku přesouvajícího se Kořenáře. Hra se následně přelévala z jedné strany na druhou, avšak žádná větší akce nepřišla, ačkoliv nutno podotknout, že Třebíč měla častěji kotouč na holi. Ve 14. minutě byl stav na benáteckém ledě vyrovnaný po zásahu Filipa Kuťáka, který si pohrál s třebíčským brankářem a zakončil do opuštěné klece. O minutu později mohly Benátky dokonce otočit skóre, Kunst ale mířil příliš přesně a trefil tyčku. Smutnit ale nemusel, neboť druhá domácí branka padla v samotném závěru třetiny. Z vrcholu kruhu napřáhl Dominik Hrníčko a kotouč si našel cestu až za záda hostujícího gólmana.

Prostřední dějství přineslo hru ve čtyřech, která dala více šancí hostujícímu celku, který si ale nedokázali vytvořit dostatečný tlak na ohrožení benátecké branky. Po vyrovnání sil na ledě a benáteckém zakázaném uvolnění, ale Třebíčští skóre dotáhli. Roman Erat si objel Kořenářovu branku a s pomocí odrazu puku od protihráče jej dostal za brankovou čáru. Na druhé straně poté muselo Dostálovi znovu pěkně zvonit v uších, neboť i Jeník přesně trefil tyčku branky hostí, následně ani Maier a ani Bělohorský se svými akcemi neuspěli. I na druhé straně mohl padnout gól, avšak Půža tváří v tvář Kořenářovi recept na gól nenašel. Hokej diváky nemohl nudit, hra měla spád a oba mladí brankáři se museli mít na pozoru, vše ale s bravurou zvládli. V posledních minutách bylo domácích plné hřiště a v samotném závěru přišla i šance hostů, ani oni ale s vyrovnaným výsledkem nepohnuli.

V poslední třetině bylo jasné, že kdo dá první branku, může o osudu zápasu rozhodnout. Na straně domácích to byl Chrtek, který zkoušel své štěstí, na opačném konci kluziště poté pálil Paták, jenž trefil bránícího hráče. Obrovskou šanci měl také Průžek, odkrytou část branky ale netrefil. Následně Třebíčští zamkli domácí v obranném pásmu a ti se museli osvobodit až za cenu zakázaného uvolnění. V posledních deseti minutách se ale děly věci! Nejprve poslal Benátecké do vedení Petr Wiencek, jenž vyhnal pavouky z rohu třebíčské branky a o minutu později se naprosto stejně prosadil i Filip Pyrochta. Následovaly dvě akce Třebíče a i zde zazvonila branková konstrukce. Poté, co Dostál zůstal na střídačce, Horácká Slavia stáhla manko zásluhou Karla Nedbala, avšak o třicet sekund později to bylo znovu o dvě branky. Adam Dlouhý totiž nepohrdl možností skórovat do opuštěné klece. Hosty poté znovu vzkřísil Lukáš Vágner střelou k pravé tyči, avšak poslední slovo měli domácí, konkrétně Filip Pyrochta a jeho pas z vlastní obranné třetiny do třebíčské branky.





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Přesto, že jsme šli v první třetině do vedení, tato část zápasu od nás nebyla dobrá a domácí ji zaslouženě vyhráli. Do druhé třetiny jsme nastoupili mnohem lépe, měli jsme šance a byla to z naší strany asi nejlepší část utkání. Zaslouženě jsme vyrovnali na 2:2. I první část třetí třetiny jsme hráli dobře, měli jsme tři, možná čtyři gólové šance, ale gól z nich nepadl. Pak přišly dvě nenápadné střely domácích po standardních situacích, při nichž asi brankář přes stínící hráče nic neviděl, a najednou prohráváme o dvě branky. Benátky měly do té doby ve třetí třetině jen dvě střely. Je to o střelecké pohotovosti, kterou my nemáme. Vždycky akci zpomalíme, trefíme hráče před sebou nebo jde puk mimo bránu. Hráče v trénincích nabádáme k časté a rychlé střelbě, ale nedaří se to přenést do utkání. Závěr zápasu byl hodně hektický, ale my se nesmíme spoléhat na power-play, měli jsme rozhodnout mnohem dřív. Dnes jsme zde body zbytečně ztratili.

Jiří Kudrna - HC Benátky nad Jizerou: Já se budu opakovat, ale byla to bitva a těžké utkání. Třebíč sem přijela s dobrou formou a my jsme to utkání chtěli zvládnout. Oproti minulému zápasu na Slavii jsme chtěli více střílet a využívat ke střelbě obránce, což se nám dařilo. Samozřejmě jsme strašně rádi, že jsme dnes vyhráli za tři body. Kluci zaslouží pochvalu, je to pro nás důležité vítězství

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024