Menu +

TRE - CEB 2:1p - Třebíčští zařídili překvapení kola, v prodloužení srazili favorizovaný Motor

Reportáže
T ř e b í č - Dvacáté druhé kolo bylo prvním po reprezentační přestávce, kterou letos dodržuje i WSM Liga. Třebíčští v prvním zápase po pauze přivítali jednoho z největších favoritů soutěže, českobudějovický Motor. A bylo se na co dívat! Přesto, že hosté byli v první dvacetiminutovce lepší, Červenobílí vše vynahradili obrovským nasazením a bojovností. Ostatně to je zdobí už delší dobu. Ve druhé třetině šli domácí do vedení brankou Radima Zohorny, ale hosté srovnali brankou Heřmana za necelých pět minut. Domácí měli vyložených šancí rozhodně víc než soupeř. Ve třetí třetině pak branka nepadla, a tak se šlo do prodloužení. V něm měly Bílé hvězdy obrovskou příležitost hned po několika sekundách. Pak se hra přelévala na obě strany, až vše vzal na svou hokejku mladík Luboš Horký po přihrávce Radima Zohorny a krásnou ránou rozhodl o zisku dvou bodů pro Třebíč. A dodejme, že vzhledem k počtu gólových šancí v zápase zaslouženě!
Sdílejte článek
 
22.kolo, středa 15.11.2017
TRE TRE
2:1p0:0, 1:1, 0:0 - 1:0
CEB CEB
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. R. Zohorna (Kratochvíl, Kusko), 65. Horký (R. Zohorna, Půža) – 27. Heřman (Kutlák). Rozhodčí: Čech, Skopal – Jílek, Šperl. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1627. Střely na branku: 31:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Nedbal, Čejka, Furch, Půža, Kaláb, Hort – Vodný, Dolníček, Erat – Horký, Jan Wasserbauer, Kratochvíl – Kristl, Kusko, R. Zohorna – Paták, Tadeáš Král, Malec.
ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – Pýcha, Kutlák, Kučný, Fillman, Vráblík, F. Novák – Nedorost, Vampola, M. Bárta – Jonák, Rob, Čermák – Heřman, Vlček, Prokeš – Galamboš, Pajič, Beránek.

Komentář k zápasu

Kdo dnes v podvečer navštívil třebíčský „zimák“, jistě nelitoval. Oba prvoligové týmy totiž předváděly hru extraligových parametrů. První tři minuty úvodní dvacetiminutovky byly pod taktovkou hostů. Hráči Motoru se lépe orientovali na ledě i ve hře, snadno se dostávali k sólovým průnikům a dokonale zahuštěný prostor před Jekelovou bránou skýtal spoustu příležitostí k nebezpečným dořážkám. S těmi si dnes ostatně třebíčský gólman poradil na výbornou a řada jeho zákroků byla ochozy sledována se zatajeným dechem, který byl následován uznalým potleskem. Domácí se však po zmíněných třech minutách zahřáli na provozní teplotu a průběh utkání se vyrovnal. Hezké gólové šance měli Wasserbauer a blízko vedoucí bráně byl do výhodné pozice směřující Dolníček, který se však nakonec rozhodl pro přihrávku na Erata, který ji neproměnil. Oslabení Horáků ze sedmé minuty bylo slušně zvládnuto a přesilovka z minuty třinácté několikrát orosila čelo brankáře hostů. Kváča však první třetinu podobně jako Jekel v bráně domácích zvládl s čistým štítem.

Do druhé třetiny vletěli domácí doslova po hlavě. Po necelých dvou minutách se před Kváču propasíroval Petr Kratochvíl. Jeho střelu budějovický gólman pokryl, před střelou dnes skvěle hrajícího RADIMA ZOHORNY po přihrávce od Kratochvíla však o několik málo okamžiků později kapituloval. Nicméně nepřehlédnutelné kvality hostů se dostaly ke slovu ve dvacáté sedmé minutě. MARTIN HEŘMAN po přihrávce Zdeňka Kutláka od modré poprvé a dnes také naposledy překonal Pavla Jekela. Nutno podotknout, že druhá půle druhé dvacetiminutovky sršela rychlostí a nápady na obou stranách kluziště, a bezesporu by obstála i v naší nejvyšší soutěži.

Třetí třetina začala vyloučením Jihočecha Martina Beránka pro pozdní nástup na led. Motor oslabení ustál podobně jako další úpornou snahu domácích po vítězství. Kromě řady pohledných akcí na obou stranách kluziště přinesla třetí třetina i jeden neuznaný gól v bráně domácích, a proto o vítězi rozhodlo až prodloužení. Na obou týmech byla pozorovatelná únava po náročných šedesáti minutách, ale o něco více sil zbylo domácím. Za ně utkání rozhodl v šedesáté páté minutě LUKÁŠ HORKÝ, který jednu vyloženou šanci během utkání spálil, a po přihrávce od Radima Zohorny utkání ukončil.



Tiskovka po utkání Třebíč - Č. Budějovice 2:1pp



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme věděli, že přijede kvalitní tým, že musíme hrát na hranicích svého maxima. Kluci byli nažhavení, odhodlaní do toho utkání jít. Na ledě to tak v první třetině ale nevypadalo. Byly jsme ustrašení a měli jsme k soupeři až přehnaný respekt. Tak jsme si po třetině k tomu něco řekli. Hlavně nám chyběl pohyb bez kotouče. Potom, co jsme o tom promluvili, stoupl náš výkon o 100% jak v pohybu, tak v aktivitě. Myslím si, že dvě třetiny jsme byli vyrovnaným soupeřem. V určitých fázích jsme měli štěstí, ale kluci to vydřeli. Nám se obyčejně prodloužení moc nedaří, ale dnes jsme v něm měli dvě až tři „gólovky“ a to vítězství jsme si zasloužili.

Marián Jelínek – České Budějovice: Nehráli jsme dobře, nastoupili jsme do toho jako v srpnu po té pauze, nebylo to ono, měli jsme tam chvíle, kdy už to vypadalo, že naskočíme, soupeř nás potom srazil tím gólem. Naštěstí se nám podařilo relativně brzy vyrovnat takovým spíše šťastným gólem, ale jinak jsme si nic moc nevypracovali. Byly tam dvě tři gólové šance v přesilových hrách. Ve hře pět na pět jsme dnes opravdu nehráli dobře, takže soupeř zaslouženě vyhrál v prodloužení.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024