Menu +

V úžasné atmosféře poráží Třebíč Kladno, o sedmém vítězství rozhodlo prodloužení

Reportáže
T ř e b í č - Nádherný hokejový zážitek viděla Třebíč. Utkání postupně gradovalo, aby radost zaplněných ochozů mohla vytrysknout naplno ve druhé minutě prodloužení. To bylo ve zkratce utkání třicátého kola mezi Horáckou Slavií Třebíč a Rytíři Kladno. Červenobílí šli do vedení brankou Jana Wasserbauera, jenže hosté ze tří pološancí dali ještě v první třetině tři góly. Nikdo ale nemohl tušit, že víc jim nadšeně a obětavě hrající domácí tým už nedovolí. Ve druhé třetině viděli diváci sice bezgólovou, přesto zajímavou herní pasáž, v níž měli Třebíčští více ze hry, ale snížit se jim nepovedlo. Vše si ale vynahradili ve třetí třetině. Nejprve snížil parádní bekhendovou střelou na 2:3 Tomáš Mlynář a o dvě minuty později, tedy v osmačtyřicáté minutě, vyrovnal Petr Kratochvíl. Od té doby byly už třebíčské Bílé hvězdy jasně lepším týmem a nikdo by se nemohl divit, kdyby rozhodly o svém vítězství už v základní hrací době. Při Rytířích ale stálo i štěstí, a tak se šlo do prosloužení. V něm měli Třebíčští dvě velké šance, hosté jednu. Tu druhou třebíčskou proměnil po parádní nahrávce zkušeného Romana Erata v přečíslení dva na jednoho hráč zápasu - dvacetiletý Petr Kratochvíl.
Sdílejte článek
 
30.kolo, sobota 9.12.2017
TRE TRE
4:3p1:3, 0:0, 2:0 - 1:0
KLA KLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Jan Wasserbauer (Vodný, Nedbal), 46. Mlynář (Ferda, Půža), 48. Kratochvíl (Kristl, Kusko), 62. Kratochvíl (Erat) – 6. D. Tůma (Machač, J. Kloz), 16. M. Hořava (Kubík, Svedlund), 17. D. Tůma (Repe, Kubík). Rozhodčí: Čech, Vrba – Reich, Komínek. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1624. Střely na branku: 29:19. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – Nedbal, L. Vágner, Furch, Čejka, Kaláb, Půža – Kratochvíl, Dolníček, Erat – Kristl, Kusko, Vodný – Gajarský, Tadeáš Král, Malec – Ferda, Jan Wasserbauer, Mlynář.
Rytíři Kladno: Cikánek – F. Matula, Štich, Štindl, Kehar, Lenďák, Repe – Bláha, T. Kaut, Redlich – Pekr, Kurjanov, J. Strnad – D. Tůma, Machač, J. Kloz – Kubík, Svedlund, M. Hořava.

Komentář k zápasu

Hosté vyhráli úvodní vhazování, ale do útočného pásma se nedostali. Na první vyloučení se nečekalo dlouho. Za zdržování hry dostal dvě minuty jeden z kladenských hokejistů. Vodný poslal pas Janu Wasserbauerovi, který se řítil sám na Cikánka. Brankář Kladna ovšem zachoval chladnou hlavu, počkal si na Wasserbauerovo zakončení a vyrazil kotouč. Zanedlouho se ale Třebíč branky dočkala. Cikánek vyrazil střelu Michala Vodného jen před sebe, kde byl připravený Jan Wasserbauer, který poslal kotouč do kladenské sítě. V zápětí ale hosté srovnali stav utkání. Patrik Machač poslal rychlou přihrávku Davidu Tůmovi, který vstřelil vyrovnávací branku. Vágnerovu střelu od modré čáry chytil Cikánek do lapačky. Ferdova rána mířila mimo tři tyče. Tůmova střela se odrazila od plexiskla za Dostálovou brankou. Ferda se výborně prosmýkl kolem mantinelu a poslal skvělou přihrávku na hůl svého spoluhráče, jenž o pár centimetrů minul branku. Rytíři si vytvářeli gólové šance a Dostál musel likvidovat hned několik nebezpečných střel. Pekrova rána mířila nad třebíčskou branku. Kubík našel před brankou domácích volného Miroslava Hořavu, který svou rychlou střelou poslal Kladno do vedení. Za hákování zamířil na trestnou lavici Michal Vodný. Rytíři přesilovou hru dokázali využít. Kubík přihrál na modrou čáru Repemu, jehož střelu před brankou tečoval David Tůma a hosté rázem vedli o dvě branky. Furch se provinil podražením a na dvě minuty oslabil svůj tým. Štindlova bomba skončila na zadním mantinelu.

Kladno dohrávalo na začátku druhé třetiny přesilovou hru. V branku ji však nepřetavilo. Střelu Michala Vodného vyrazil Cikánek vyrážečkou do rohu kluziště. Třebíč svého soupeře mačkala v útočném pásmu, ale domácí z tohoto tlaku kontaktní branku nevytěžili. Mlynářovu střelu Cikánek vyrazil pravým ramenem. Početní výhodu si zahráli také třebíčští hokejisté. Štindl zamířil na trestnou lavici za podražení. Nedbalovu ránu zlikvidoval Cikánek. Domácí početní výhodu nevyužili. Repeho ránu fantasticky zastavil Lukáš Dostál. A vylučovalo se i na druhé straně. Václav Čejka byl vyloučen na dvě minuty za podražení. Ani hosté se však branky nedočkali. Kristl se snažil dorazit odražený kotouč do branky, ale Cikánek si i s touto situací poradil. Se Štindlovou střelou si Dostál skvěle poradil. Proti Keharově ráně se v třebíčské brance blýskl Lukáš Dostál.

Dolníček hned v úvodu třetí periody zahrozil nebezpečnou střelou. Králova rána z mezikruží skončila v Cikánkově výstroji. Rozhodčí signalizovali vyloučení kladenského hráče, ale než k tomu stačilo dojít, skončil kotouč v brance rytířů. Radim Ferda našel Tomáše Mlynáře, který se dostal k brance hostů a vstřelil kontaktní branku Třebíče. Navíc byl z kladenského týmu vyloučen za hákování Tomáš Kaut. V přesilovce Horácká Slavia znovu udeřila. Kristl poslal přesný pas Petrovi Kratochvílovi, který byl výborně postavený před kladenskou brankou. Kratochvíl okamžitě pálil a kotouč se zastavil až v brance. Třebíč tak mohla za ohlušujícího aplausu z publika slavit vyrovnávací branku. Královu střelu vyrazil Cikánek do ochranné sítě. Redlichovu ránu Dostál zlikvidoval svými betony. Kristl zvládl bruslařský souboj s hostujícím obráncem a svou střelou ohrozil Cikánka. Třebíč byla psychicky nahoře a na svého soupeře vyvíjela neúnosný tlak. Kladno se bránilo, seč to šlo a s vypětím všech sil hosté zvládli zbytek základní hrací doby. Za nerozhodného stavu se šlo do prodloužení.

V prodloužení pláchl Roman Erat společně s Petrem Kratochvílem do přečíslení dva na jednoho. Petr Kratochvíl obdržel od Romana Erata kotouč a přesnou střelou rozhodl o výhře Třebíče.



Tiskovka po utkání Třebíč - Kladno 4:3pp



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Měli jsme výborný pohyb, kterým jsme si vynutili přesilovou hru. Tu se nám podařilo využít. Udělali jsme nějaké chyby, které soupeř potrestal. Kladno vedlo 3:1 a my jsme si k tomu něco v kabině řekli. Věděli jsme, že naše hra není vůbec špatná. Druhou třetinu se nám podařilo odehrát velmi dobře, ale nepovedlo se nám vstřelit kontaktní branku. Ve třetí třetině jsme pokračovali v náporu a podařilo se nám srovnat. Tým se semkl, ukázal skvělý charakter a došel si pro druhý bod. Hráči byli velmi odhodlaní a podařilo se jim vstřelit branku v prodloužení. Fanoušci byli opravdu skvělí a druhý bod pro nás získali oni svým neustálým povzbuzováním.

Pavel Patera - Rytíři Kladno: Podle průběhu dnešního zápasu pro nás má jeden bod cenu zlata. Celý zápas jsme hráli hůře, ale měli jsme štěstí v první třetině, ve které jsme nastříleli branky. Ve druhé třetině nás Třebíč přehrávala a bylo jen otázkou času, kdy dostaneme branku. Takto nemůžeme hrát dále. Pokud takto budeme pokračovat, tak budeme padat tabulkou níž. Naši posilu Kurjanova bych nechtěl hodnotit po prvním odehraném zápase, jelikož dva měsíce nehrál. Měl by nám pomoci v pozdějších zápasech, až se aklimatizuje.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024