Menu +

První přípravu ovládla Kometa, třebíčský úspěch zaznamenal v oslabení novic Adam Raška

Reportáže
T ř e b í č - Už tradičním soupeřem v prvním přípravném utkání Horácké Slavie Třebíč bývá partnerská Kometa Brno. Tentokrát se hostům podařilo vyhrát vysokým rozdílem sedmi branek, oba trenéři ale utkání hodnotili střízlivě, protože kádry obou týmů ještě doznají několika změn. Zápas v horkém sobotním odpoledni viděly více než dva tisíce fanoušků. Bohužel díky několika takyfanouškům, kteří si myslí, že mohou obtěžovat ostatní diváky a hráče, byl závěr utkání poznamenán zásahem hasičů a pořadatelů.
Sdílejte článek
 
, sobota 4.8.2018
TRE TRE
1:81:3, 0:1, 0:4
KOM KOM
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. Raška (Kusko) – 2. Kratochvíl (Svoboda), 4. Plášek, 16. Kunc (Mlynář), 29. Meluzín (Dočekal), 46. Mlynář (Štencel), 50. Mallet (Bartejs), 50. Mallet (Zohorna, Svoboda), 56. Meluzín. Rozhodčí: -. Vyloučení: 2:7. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2048. Střely na branku: -. Průběh utkání: 1:0, 1:8.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda (31. Jekel) – Bilčík, Čermák, Čejka V., Hort, Kabelka, Furch, Kučera, Jurnečka – Čejka J., Nedvídek, Paták - Kusko, Raška, Novák - Havlát, Střondala, Ferda - Matula, Nejedlý, Frydrych.
HC Kometa Brno: Vejmelka (31. Dostál) – Kowalczyk, Mikuš, Mikyska, Štencel, Gulaši, Bartejs – Dočekal, Zohorna R., Mallet - Plášek, Süss, Horký - Svoboda, Mlynář, Kratochvíl - Meluzín, Kunc.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování zápasu vyhráli hráči brněnské Komety. Netrvalo dlouho a rozhodčí poprvé odpískali nedovolený zákrok. Lukáš Nedvídek obdržel dvě minuty za faul kolenem. Kometě se však začátek přesilové hry vůbec nepovedl. Kusko s Raškou se dostali do přečíslení a druhý jmenovaný uklidil kotouč za Vejmelkova záda. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Matěj Svoboda našel Petra Kratochvíla, který svoji šanci bez váhání proměnil a využil přesilovou hru. O další branku se postaral Karel Plášek, který pohotovou střelou poslal Brno poprvé v zápase do vedení. Vylučovalo se i na druhé straně. Za hákování zamířil na trestnou lavici Radim Zohorna. Obrana Komety ovšem své první oslabení zvládla na jedničku. Brno se v první periodě dostalo ještě jednou ke slovu. Tomáš Mlynář našel výborně postaveného Michala Kunce, jenž poslal Brno do dvoubrankového trháku.

Luboš Horký byl ve druhé třetině podražen Václavem Čejkou a Kometa si zahrála přesilovku. Ta však netrvala dlouho, protože se stejným přestupkem jako Václav Čejka provinil také Petr Kratochvíl. Dočekal dostal přesný pas a řítil se sám na Svobodu. Ten však vytáhl parádní zákrok a podržel svůj tým. Z následné akce se už tým z Jihomoravského kraje radoval. Dočekal přihrál před branku Eriku Meluzínovi, který svou holí usměrnil kotouč do třebíčské branky. Oba týmy se v polovině druhé třetiny rozhodly vystřídat své brankáře. Do branky Komety přišel Lukáš Dostál a na druhé straně vystřídal Svobodu Pavel Jekel. Nově příchozí strážci branek si ve druhé periodě všechny střely pohlídali, a skóre zápasu tak zůstalo neměnné.

Brno předvedlo ve třetí třetině velmi pohlednou akci a navýšilo svůj náskok o 4 branky. Štencl našel volného Tomáše Mlynáře, který poslal kotouč za Jekela. Třebíč se snažila něco udělat s výsledkem zápasu, ale brankář Dostál stále odolával všem střelám domácích. Navíc se před Jekelovou svatyní dostal k puku Alexandre Mallet, který poslal další kotouč do sítě Horácké Slavie. Mallet byl dnes opravdu při chuti a zanedlouho se prosadil znovu. Jeho rychlá střela znamenala navýšení skóre na 1:7. Druhou branku v zápase přidal také Erik Meluzín, který upravil na konečných 1:8.



Kamil Pokorný po utkání Třebíč - Kometa

Martin SObotka po utkání Třebíč - Kometa



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka – SK Horácká Slavia Třebíč: Porážka 1:8 byla vysoká. Nám vyšel začátek utkání, jelikož jsme v oslabení dokázali vstřelit branku. Někteří kluci spolu dnes hráli poprvé. Taktiku jsme tento týden zatím moc nepilovali. Sledovali jsme hráče, jak se na ledě chovají, abychom zjistili, jak mohou být pro tým prospěšní v nadcházející sezoně. Bylo to pro nás velmi poučné utkání, jelikož poukázalo na naše rezervy a chyby. Musíme video z dnešního zápasu ukázat hráčům a říci jim, kde dělali chyby. Hlavně musíme udržet hlavy nahoře, jelikož nás čeká dalších 8 přípravných zápasů. Tým se v přípravě vykrystalizuje a doufám, že do prvního mistrovského utkání nastoupíme s konkurenceschopným týmem. Dnes bych nechtěl dělat žádné závěry nad výkony hráčů. Na zápas se samozřejmě doma podívám a sestříhám si ho. Ale teď rozhodně není vhodná doba na to dělat nějaké velké soudy. Kluci musejí ještě v několika zápasech dostat šanci. Řez kádrem zatím nemáme stanovený na konkrétní datum. Tento řez se bude také odvíjet od situace v Brně. Někteří hráči, kteří si tam nevybojují místo v sestavě, možná přijdou k nám a podle toho se zařídíme také my. Lukáš Vágner se na nás dnes přišel podívat. V této sezoně ovšem bude hájit barvy Karlových Varů v extralize.

Kamil Pokorný – HC Kometa Brno: My jsme přivezli mladé hráče, které jsme doplnili zkušenějšími hráči. Nejpřísnější měřítko zcela jistě snesla první třetina. Oba týmy jsou šest dní na ledě, takže je celkem jasné, že tempo zápasu mělo sestupnou tendenci. My jsme spokojeni s přístupem našich hráčů k tomuto přípravnému utkání. Hráči měli především výborný pohyb. Na řešení brankářské otázky je příliš brzo. Čeká nás mnoho přípravných zápasů a také hokejová Liga mistrů. Chceme, aby všichni brankáři dostali v zápasech šanci a byli připraveni v případě nějakých problémů na brankářském postu. Budeme hrát utkání se Slovanem Bratislava, kde dostanou prostor někteří hráči širšího kádru, a poté provedeme zúžení kádru. Ale hráče, které pošleme do Třebíče, si ještě na přípravné zápasy a hokejovou Ligu mistrů vytáhneme. I naši mladí hráči, kteří hrají v Třebíči, mohou dostat šanci v Brně. Jsou sledovaní a záleží to na nich. Martin Erat se připravuje, ale je na něm, kdy se k týmu připojí. V Třebíči jsem před nějakou dobou působil, ale dnešní vítězství beru jako každé jiné a nijak zvlášť jsem ho neprožíval.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024