Menu +

Třebíč na Přerov umí - vyrovnaný duel se Zubry rozhodly až nájezdy

Reportáže
T ř e b í č - Ke druhému přípravnému utkání zajížděly Bílé hvězdy na led Přerova, s nímž mají dlouhodobě velmi dobrou bilanci. Třebíčští trenéři i tentokrát poslali do hry kádr a hráče, kteří bojují o místa na ligové soupisce. Do vedení šli v sedmé minutě domácí, ale Třebíčští ještě v první třetině vyrovnali gólem Jakuba Matuly. I ve druhé periodě se hrál vyrovnaný hokej, ale branku opět vstřelili Zubři, když se prosadil zkušený Marek Sikora. Bílé hvězdy vyrovnaly v závěrečné třetině. V padesáté třetí minutě skóroval Robert Havlát (na fotografii) a určil tak skóre po šedesáti minutách na 2:2. V prodloužení se nic podstatného nestalo, a tak se šlo na nájezdy. V těch se opět prosadil Marek Sikora, podpořil ho i Jaroslav Moučka. Za Třebíč se trefil jediný střelec, a sice Robert Havlát. To znamená, že po nájezdech se z prvního vítězství radovali domácí, ale Třebíčští předvedli zlepšený a bojovný výkon.
Sdílejte článek
 
, úterý 7.8.2018
PRE PRE
3:2sn1:1, 1:0, 0:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Doležal (Sýkora, Novotný), 37. Sikora (Pala) 65. Sikora – 14. Matula (Střondala), 53. Havlát (Čejka). Rozhodčí: Kašík – Obadal, Bubela. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2.
Sestavy
HC ZUBR Přerov: Klimeš – Novotný, Zbořil, Černý, Pala, Malina, Šefl, Valášek, Pohl – Rachůnek, Sýkora, Doležal – Procházka, Pšurný, Sikora – Gago, Moučka, Navrátil – Kratochvíl, Šimeček, Dvořák.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Čejka V., Kabelka, Bilčík, Hort, Čermák, Furch, Trnka, Kučera – Kusko, Nedvídek, Novák – Svoboda, Raška, Havlát – Ferda, Král, Paták – Čejka J., Střondala, Matula.

Komentář k zápasu

Po úvodních oťukávacích minutách předvedl smělý průnik Dvořák. Na pravém křídle obešel dva soupeře, objel bránu a po chvíli i sám vystřelil. Jekel jeho přízemní pokus zastavil svým levým betonem. Nebezpečně zblízka dorážel Procházka, veškeré vzrušení ale bylo zbytečné – kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. V sedmé minutě se Zubři ujali vedení. Na začátku celé akce byl Novotného přesný pas z obranného pásma. Kotouč potáhl dopředu Rachůnek a zadovkou ho posunul na Sýkoru. Ten oslovil před brankou číhajícího Tomáše Doležala, který zavěsil do levé šibenice.

Hostům se podařilo dorovnat skóre ve 14. minutě. Po zadovce Střondaly od mantinelu za brankou překonal Klimeše zblízka Jakub Matula. Dobrý presink se vyplatil Moučkovi. Patáka o puk připravil, jeho slabá střela bez přípravy ovšem zamířila mimo. S koncem první třetiny končila i přerovská přesilovka. Nahození Paly vypadlo Jekelovi z výstroje, Procházka se však k dorážce neprotlačil.

Se startem druhé části přišla další početní výhoda domácího týmu. Sýkora v ní mezi dvěma Horáky nahrál Rachůnkovi, Jekel si jeho ránu mezi betony pohlídal. Na druhé straně zahrozil ve vlastním oslabení Král, Klimeš puk vytěsnil betonem a zanedlouho si poradil i s křížnou střelou od Střondaly. Blízko gólu byl po přihrávce Šimečka Gago, mnoho nescházelo ani k úspěšné dorážce Kuska v hostující přesilovce.

Ostrými střelami zaměstnali Jekela Rachůnek, Procházka, Dvořák i Doležal. Strážce třebíčské svatyně si pokaždé připsal pohotový zákrok. Ve 27. minutě už ale nic nezmohl. Marek Sikora si v útočném pásmu přejel zleva doprava a jeho střílenou přihrávku si na hranici brankoviště bruslí srazil do sítě jeden z obránců Bílých hvězd. Zubři byli při chuti a Malinovu ránu od modré čáry vyrazil gólman na zadní tvrzené sklo. Po protiútoku Klimeš nadvakrát zlikvidoval bekhendový pokus Rašky.

Třetí dějství nabídlo nejprve Sýkorovu střelu zápěstím, kterou Jekel poslal pryč vyrážečkou. V oslabení mu na moment zatopil Valášek, v předklonu však kotouč nad jeho beton nezvedl. Naopak Sikora ho v přesilové hře překonal, jeho ránu z první ale zastavila horní tyč. Horácká Slavia posléze znovu ukázala, že neskládá zbraně ani při dvouminutové penalizaci. Královo bekhendové zakončení nasměroval Klimeš betonem do rohu kluziště.

V 51. minutě vybojovali kotouč Moučka s Navrátilem. Druhý jmenovaný ho poslal prvnímu přímo před branku a ke třetí přerovské brance scházel malinký kousíček. Vzápětí se však proti pravidlům provinil Valášek a Třebíč trestala. Z prostoru nad levým kruhem nasměroval puk za Klimeše Robert Havlát. Zubři reagovali zvýšením své aktivity, gólové odměny se za to ale nedočkali. Utkání za nerozhodného stavu dospělo až do samostatných nájezdů. V nich Přerovu přisoudil vítězství Jaroslav Moučka.



Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl – HC ZUBR Přerov: Bylo to utkání, jaké jsem očekával. Mladý třebíčský tým hodně bruslil, byl nepříjemný a agresivní. Jeho hráči nás rychle napadali, což nám dělalo veliké problémy. Těžko jsme se prosazovali ve hře jeden na jednoho. Šlo víceméně o vyrovnaný zápas, který po 60 minutách skončil zaslouženou remízou.

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Začátek zápasu nám příliš nevyšel, domácí byli v první třetině lepší, ale Pavel Jekel nás podržel. Od druhé třetiny jsme hru vyrovnali a myslím, že remíza po šedesáti minutách byla zasloužená. Tragické byly naše přesilovky i přes to, že jsme z nich dali gól. Vychází to z toho, že jsme na ledě teprve pár dní a hráli jsme teprve druhý přípravný zápas. Přesilovkám se budeme určitě ještě hodně věnovat. Ondra Malec dnes začal trénovat na ledě, takže proti Žďáru by už snad mohl nastoupit, proti Vsetínu naskočí už i Michal Vodný. Vladimír Brož pomalu začíná bruslit, ale bude záležet na vývoji rehabilitace. Snad by mohl být k dispozici pro začátek mistrovských zápasů, ale jeho léčbu nechceme uspěchat.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024