Menu +

Týmová hra Třebíčských slaví úspěch. Bílé hvězdy přehrály Litoměřice a ze dvou zápasů mají už pět bodů

Reportáže
T ř e b í č - Třetí kolo Chance ligy bylo pro hráče Horácké Slavie prvním, kdy se mohli představit vlastním fanouškům. Ve druhém kole totiž měli díky lichému počtu účastníků volný los. Litoměřice, které byly Bílým hvězdám soupeřem, hrály podobný styl jako domácí hráči, kteří předvedli divákům kromě vítězství i zcela nové dresy. K vidění tak byl parádní hokej plný bruslení, nouze nebyla ani o sporné momenty a vzrušení přineslo hodně šancí na obou stranách. Hned první minuta znamenala změnu skóre, když jej otevřel střelou z větší vzdálenosti Petr Kratochvíl - 1:0. Vyrovnání přišlo až na začátku druhé dvacetiminutovky, kdy se prosadil střelou na bližší tyč loni ještě pražský Slávista Martin Kadlec - 1:1. Jenže na Třebíčských byla vidět velká snaha po vítězství. To se vyplatilo, když přesilovou hru využil střelou z pravé strany Lukáš Nedvídek - 2:1. Závěr utkání už si Bílé hvězdy pohlídaly a lze říct, že zaslouženě berou tři body.
Sdílejte článek
 
3.kolo, středa 12.9.2018
TRE TRE
2:11:0, 0:1, 1:0
LTM LTM
Statistiky
Branky a nahrávky: 1. P. Kratochvíl (Kusko, Bilčík), 41. Nedvídek (Süss, P. Kratochvíl) – 21. M. Kadlec (J. Kloz, Pavlas). Rozhodčí: Barek, Veselý – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 10:11, navíc Pavlas (LTM) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 923. Střely na branku: 22:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Čermák, Bilčík, Nedbal, Vl. Brož, D. Mikyska, V. Čejka, Kowalczyk – Střondala, Raška, Kusko – P. Kratochvíl, Nedvídek, Vodný – J. Čejka, Tadeáš Král, Malec – M. Novák, Süss.
HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král – Gaspar, Smetana, Buchtela, Jebavý, D. Málek – M. Kadlec, J. Kloz, Korkiakoski – Kusý, Válek, Voženílek – Jirásek, Flynn, J. Dvořák – Machač, Pochobradský, M. Havelka

Komentář k zápasu

Horácká Slavia Třebíč se v letošní sezoně poprvé představila domácímu publiku. Po vítězství v Ústí nad Labem čekalo svěřence Sobotky s Barvířem těžké utkání proti Litoměřicím. Bílé hvězdy se navíc poprvé představily v modré variantě nových dresů, které jsou na pohled stejně vydařené, jako ty bílé. Do branky Horácké Slavie se i tentokrát postavil odchovanec Karel Vejmelka, který vychytal v Ústí nad Labem druhý bod po samostatných nájezdech.

Hned první akce, která se před brankou Litoměřic zrodila, skončila brankou. Silvester Kusko zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej přenechal Petrovi Kratochvílovi, a ten si mezi kruhy najel do ideální střelecké pozice a poprvé prostřelil brankáře Krále.

Hrál se urputný hokej, kdy chvíli byli lepší domácí a chvíli se zase musel otáčet Vejmelka. Co je potřeba zmínit, je fakt, že domácí sehráli povedené přesilové hry, ačkoliv v úvodní třetině žádnou nevyužili, dokázali svého soupeře vždy zamknout v útočném pásmu a poměrně dobře kombinovat, nebo jednoduše nahodit kotouč na bránu a snažit se prosadit důraznou hrou.

Šance jsme registrovali na obou stranách, nicméně další branku jsme v Třebíči viděli až ve druhé části hry. Byla to, stejně jako v první třetině, rychlá akce v téže vteřině, jen s opačným týmem, který branku vstřelil. Z pravého kruhu prostřelil Vejmelku nad vyrážečku Martin Kadlec.

V prostření třetině rozhodčí rozdali celkem deset trestů, což neprospělo plynulosti hry, ani atmosféře na ledě. Třebíč musela čelit dlouhému oslabení, hrála i ve třech proti čtyřem, ale všechny tyto situace dokázala přestat. Díky obětavé obraně a také Vejmelkovi, který musel několikrát pohotově zasahovat. Na druhé straně spálil obrovskou šanci Süss, který uháněl sám na Krále rovnou z trestné lavice, brankář Stadionu byl úspěšnější.

I v poslední třetině jsme registrovali branku hned v úvodu, konkrétně po 45 vteřinách. Trefila se Horácká Slavia dohrávající početní výhodu z druhé třetiny. Jan Süss našel u pravé tyčky Lukáše Nedvídka, ten možná se střelou trochu otálel, nakonec však kotouč za záda brankáře Krále procedil.

Třebíč se snažila hrát obětavě a jednoduše. V 57. minutě však vyrobil jeden z obránců hrůzostrašnou chybu a hostující útočník se řítil sám na Vejmelku, který musel vytáhnout rychlý zákrok lapačkou.

Litoměřice to v závěru zkusily i bez brankáře. Hokejisté Třebíče ale těsný náskok ubránili a stejně jako bílou sadu dresů, i tu modrou pokřtili výhrou.

Tiskovka po utkání Třebíč - Litoměřice 2:1



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Přijel silný soupeř, to se do puntíku potvrdilo. Potkali se dva mladé, bruslivé týmy a jak říkal kolega, dnes asi rozhodly ty přesilovky. My jsme rozhodující branku v přesilovce dali. Důležitým faktorem bylo i ubráněné čtyřminutové oslabení. Kluci dnes plnili naše pokyny. V bráně jsme měli výborného Karla Vejmelku. Byl to boj o každý metr ledu a my jsme za ty tři body hrozně rádi.

David Bruk - HC Stadion Litoměřice: Soupeři se sluší pogratulovat. My jsme šahali po nějakém bodu, ale bohužel jsme měli zbytečná vyloučení. A také se nám nedařily přesilové hry.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024